Back to Top

iPhones XS en XR worden concurrenten voor de Samsung S9 en Note 9 - androidtoestel.nl

Morgenavond vindt in het Amerikaanse San Francisco het grote ‘Apple Event’ plaats. Dit is de jaarlijkse grote presentatieshow van Apple voor de nieuwe iPhones, en andere producten van Apple, zoals de iPads en de Apple Watch. Het lijkt erop dat er drie nieuwe iPhones gaan komen (waaronder de iPhone XR), die zullen gaan concurreren met de topmodellen van Samsung, namelijk de S9 en de onlangs verschenen Note 9. In dit artikel besteden wij aandacht aan de nieuwste smartphone modellen van Apple, de tegenhanger van Android.

De iPhone Xs (Max) komt eraan…

Volgens een van de belangrijkste Nederlandse websites over iPhones ‘iPhone.nl’, worden de belangrijkste iPhones van dit jaar de iPhone Xs en de Xs Max. Hiernaast zou er dan nog een andere smartphone komen. Sinds eergisteren lijkt het aannemelijk dat dit de iPhone Xr gaat worden.

De Xs en de Max variant (die ook wel ‘Xs Plus’ wordt genoemd?) zijn de opvolgers van de iPhones uit 2017. Dit waren de iPhones X, 8 en 8 Plus. Eerder dit jaar werd de SE 2 nog verwacht als nieuwe iPhone, maar de komst daarvan bleef toen uit... Mogelijk dat deze smartphone alsnog volgend jaar te koop komt, bijvoorbeeld in het voorjaar. Zeker is dit echter allerminst.

De vermoedelijke specificaties van de iPhones Xs en Xs Plus

Veel mensen vragen zich nu al af wat de specificaties zullen zijn van de nieuwe iPhone XS smartphones van Apple. Hieronder geven we een klein overzicht van de kenmerken die we kunnen verwachten bij deze nieuwe iPhones.

Beeldscherm:

Het beeldscherm van de gewone Xs zal waarschijnlijk 5,8 inch worden. De Xs max krijgt een groter beeldscherm, met een diagonaal van 6,5 inch, behoorlijke groter smartphones dus waarop video’s kijken pas echt aantrekkelijk wordt. Het design wordt zonder randen, dus het beeldscherm vult dan dus de hele voorkant van de smartphone.

Camera:

Over de camera’s is er nog weinig te lezen, maar de XS smartphones komen waarschijnlijk met Face ID. De XR versie zou slechts een enkele camera krijgen.

Opslagcapaciteit:

Opslagcapaciteiten van 64GB en 256GB lijken in ieder geval logisch. Misschien worden de iPhones van dit jaar wel uitgerust met 128GB en 512GB. In dat geval zou Apple de concurrenten weer een stap voor zijn op dit gebied. Dual Sim wordt niet verwacht voor de iPhones die in Nederland verschijnen althans.

De chip:

De iPhones Xs en Xs Max krijgen een nieuwe, beter werkende ingebouwde chip. Het zou gaan om een A12 chip, die een duidelijke verbetering zal worden ten opzichte van de eerdere A11 chip. Het gevolg is een smartphone die sneller werkt, en minder energie verbruikt.

De kleuren:

We houden er rekening mee dat de nieuwe iPhones Xs met drie kleuren op de markt komen, goud, zilver en spacegrijs. Dit zouden dezelfde kleuren zijn als die van de iPhones uit 2017.

De prijs:

Best wel belangrijk voor veel mensen is natuurlijk de prijs! Wat kun je aan prijs verwachten?

Er worden op het internet nu prijzen genoemd tussen de 1.050 en de 1.500 euro. 1.050 euro voor het goedkoopste iPhone Xs model met 64 of 128GB en een prijs die kan oplopen tot boven de 1.400 euro voor de Xs Max iPhones met 256 of 512GB geheugen. Voor veel mensen zal dat een reden zijn om de smartphone bij een abonnement te kopen. Een goedkopere nieuw smartphone van Apple? Lees dan hieronder verder…

De iPhone Xr wordt waarschijnlijk het budget model, naast de Xs en Xs Max

De iPhone Xr wordt waarschijnlijk het budget instaptoestel van dit jaar binnen het Apple smartphone kamp. Dit betekent dat deze smartphone een meer zachte prijs krijgt dan Xs en de Max / Plus versie daarvan. Een prijs die waarschijnlijk lager ligt dan die van een losse Samsung Galaxy Note 9, maar wel hoger ligt dan de prijzen van de losse Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus.

Woensdagavond 12 september wordt duidelijk welke Apple toestellen er dit jaar echt verschijnen, en welke toestellen er eind 2018 en begin 2019 gaan concurreren met de belangrijkste modellen van Samsung en Huawei. Spannend is daarna ook, hoe deze smartphone fabrikanten deze nieuwe topmodellen van Apple denken te kunnen pareren.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ