Back to Top

Nieuwe Android smartphone kopen of nog even wachten? Deze toestellen zijn het wachten waard - androidtoestel.nl

Nu een nieuwe Android smartphone gaan kopen of nog even afwachten? WIl je een nieuw toestel aanschaffen, bijvoorbeeld omdat het model dat je nu hebt echt aan vervanging toe is? Of heb je nu een smartphone die je graag wil vervangen, maar nog wel even mee kan? Als je een goede afweging wil maken of je beter nu een smartphone kunt kopen of nog even moet wachten, is het goed om te kijken naar de smartphones die binnenkort nog uitkomen.

Smartphones die nog uitkomen

Aan het begin van het jaar zit er nog heel wat moois in de pijpleiding als het gaat om smartphones. Een van de belangrijkste evenementen van het jaar is het Mobile World Congress in het Spaanse Barcelona. Hierbij worden er weer heel wat nieuwe toestellen gepresenteerd. Daarnaast moet Google dit jaar nog een nieuwe versie van de Google Pixel uitbrengen en ondanks dat Samsung recentelijk de Galaxy S24 line-up heeft gepresenteerd, komen er mogelijk later dit jaar een nieuwe Z Flip en Z Fold uit. En hoe zit het toch met de Xiaomi 14?

Nothing Phone 2a

De Nothing Phone 2a zal mogelijk snel uitkomen. Van het merk wordt door experts verwacht dat het binnenkort een tweede model op de markt zal brengen in de vorm van de Phone 2a. De enige smartphone die het merk nu heeft uitgebracht, is de Phone (1). Het is alweer even geleden dat Nothing dit model uitbracht en inmiddels is duidelijk dat het toestel aan het verouderen is. Als je de trotse bezitter van deze smartphone bent, ben je waarschijnlijk de lezer die zich afvraagt of hij beter even kan wachten of nu een nieuwe smartphone moet kopen.

Als je een high-end toestel zoekt, is de Phone 2a waarschijnlijk niet interessant. Uit eerdere lekken blijkt dat het hier vooral om een midrange Android smartphone gaat. Dit model moet dus iets goedkoper worden, maar daarvoor ruil je wel in op de mogelijkheden van het toestel. Zo zou Nothing gebruik kunnen maken van een chip van MediaTek en een 6,7 inch 120 Hertz OLED-scherm hebben. Uit de laatste geruchten blijkt dat de Phone 2a mogelijk een dual 50-megapixel camerasysteem heeft, voorzien is van 8 GB RAM en minimaal 128 GB opslagruimte heeft. Het toestel zal waarschijnlijk ook nieuwe Glyph-lichten krijgen, waar Nothing om bekend staat.

Google Pixel 9

We hebben de lancering van de Google Pixel 8 nog op het netvlies staan, maar de verwachting is dat Google op een later moment dit jaar zijn opvolger bekend zal maken. De aankondiging van de Pixel 8 bestond vooral uit veel AI-geweld en waarschijnlijk zal die lijn worden doorgetrokken met de Google Pixel 9. Mogelijk zou het nieuwe toestel een Tensor G4 chip krijgen en een gloednieuw design. Daarnaast zou het toestel nog meer generatieve AI-functies krijgen bij het basismodel. De Google Pixel 9 Pro zou dan meer gecompliceerde AI-functies krijgen, zodat het toestel het op kan nemen tegen de modellen van Samsung en Apple.

Het toestel zal waarschijnlijk worden uitgebracht met Android 15. Dat besturingssysteem wordt inmiddels al getest door ontwikkelaars. We verwachten daarom dat het toestel rond de zomer uitkomt.

> Bekijk en vergelijk Google smartphones

Samsung Galaxy Z Flip 6

Samsung heeft nog maar net de Samsung Galaxy S24-serie uitgebracht, maar we kunnen alweer uitkijken naar nog meer moois van deze Zuid-Koreaanse fabrikant. De Samsung Galaxy Z Flip 5 is een behoorlijke verbetering ten opzichte van zijn voorlopers. Dat komt vooral door het verbeterde display en Samsung wist ook wat van het gewicht af te schaven.

De Flip 5 was een populair model en de kans is groot dat de Galaxy Z Flip 6 later dit jaar uitgebracht zal worden. Mogelijk zal Samsung het daarbij voor elkaar krijgen om de bezels een stuk kleiner te maken, waardoor je flink meer schermruimte krijgt. Het scherm gaat er daardoor anders uitzien. Verder krijgt het nieuwe model wellicht een Snapdragon 8 Gen 3 chip aan boord, die zorgt voor wat extra power en bovendien energiezuiniger is. Zo zou het toestel langer mee moeten gaan. Bovendien is de verwachting dat Samsung afscheid neemt van zijn gedateerde 12 megapixel camera’s en mogelijk een 50 megapixel camera wil gaan gebruiken.

> Bekijk en vergelijk Samsung smartphones

Samsung Galaxy Z Fold 6

Natuurlijk mag de Fold 6 dan ook niet in het rijtje ontbreken. De Samsung Galaxy Z Fold 5 leunde vooral op een twee jaar oud ontwerp dat geïntroduceerd werd met de Galaxy Z Fold 3. Nu er genoeg concurrentie is op de smartphone markt, zou Samsung eindelijk kiezen voor een andere beeldverhouding met de Galaxy Z Fold 6. Zo is het mogelijk dat de fabrikant kiest voor een groter display, waardoor je evenveel schermruimte hebt als op de Galaxy S24-toestellen. Mogelijk wordt ook het gewicht van het toestel omlaag gebracht, terwijl het camerasysteem ook onder handen wordt genomen. Mogelijk krijgt dit toestel een Snapdragon 8 Gen 3 is is het wellicht mogelijk om de S Pen stylus in de behuizing te verwerken.

> Bekijk en vergelijk Samsung smartphones

Xioami 14, een wereldwijde release?

De Xiaomi 14 is al een tijdje uit. De fabrikant kondigde het toestel al in oktober aan, maar deze werd maar beperkt beschikbaar in de wereld. Het was wel het eerste toestel met de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 processor van Qualcomm. Mogelijk zou Xiaomi er nu toch voor kiezen om het toestel wereldwijd uit te brengen tijdens een conferentie op het Mobile World Congress in Barcelona. Of het toestel ook naar Nederland komt, is nog even de vraag. De Xioami 14 kent vooral verbeteringen van het scherm en de camera. Het scherm heeft een helderheid van maximaal 3000 nits en de camera sensor kan 180 procent meer licht opvangen dan zijn voorganger.

Xiaomi is het derde grote merk achter Apple en Samsung, dus is de kans groot dat het toestel ook in Europa zal worden uitgebracht. Mogelijk zou Xiaomi via software-updates ook meer willen focussen op de toekomst van kunstmatige intelligentie. Daarmee volgt de fabrikant een trend van andere fabrikanten, zoals Samsung. Ook de iPhone 16 komt in september uit en Apple zou daarbij vooral de focus op AI willen leggen.

> Bekijk en vergelijk Xiaomi smartphones

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ