Back to Top

LG vraagt patent op de opvouwbare smartphone - androidtoestel.nl

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant LG heeft patent aangevraagd op een opvouwbare smartphone. Opgevouwen lijkt dit apparaat op een tablet, LG zelf noemt het een mobiele telefoon met flexibel display.

Een bijzonder idee, dat mogelijk snel wordt uitgewerkt. Smartphone fabrikant ZTE heeft zelfs al de eerste opvouwbare telefoon uitgebracht, namelijk de ZTE axon M. Het gaat hier echter om een ander ontwerp dan LG in gedachten heeft. Om het ontwerp te beschermen heeft LG hier dan ook patent op laten leggen. Dit betekent dat andere smartphone fabrikanten niet met hetzelfde ontwerp ervandoor mogen gaan.

We zijn er overigens niet helemaal over uit of het ontwerp wel echt om een smartphone gaat: het lijkt eerder op een samensmelting van een smartphone en een tablet. Geheel opengevouwen ziet het er ook uit als een tablet, wie het echter dubbelvouwt komt erachter dat er nog een display aanwezig is. Hierop kunnen gebruikers de tijd aflezen. Of het display nog meer opties biedt is nog onbekend.

Samenwerking met Apple

Eerdere geruchten melden dat LG mogelijk samenwerkt met Apple. Het merk LG heeft al een buigbare accu ontwikkeld, terwijl Apple bezig is met het ontwerpen van een buigbare smartphone. De samenwerking tussen LG en Apple moet mogelijk in 2020 tot uiting komen. Apple heeft bewust voor LG als samenwerkingspartner gekozen omdat het niet zo botert tussen Apple en Samsung. Zo is gebleken dat Samsung per verkochte iPhone X maar liefst $110 opstrijkt.

Ondertussen zit concurrent Samsung zelf ook niet stil. Ook deze smartphonefabrikant heeft plannen voor een opvouwbare telefoon. Daarnaast lijkt Huawei de concurrentie met Samsung en LG aan te gaan en is achter de schermen tevens bezig met het opvouwbare model.

Toekomst van opvouwbare smartphones

De moderne smartphones zijn de laatste jaren alleen maar groter geworden. Niet altijd even prettig, omdat het steeds moeilijker wordt om de telefoon mee te nemen. Een smartphone met kleiner scherm is echter geen optie, omdat dit de gebruikservaring verminderd. De opvouwbare smartphone zou het antwoord op dit probleem moeten zijn. Handzaam, praktisch en nog steeds met de uitgebreide functies zoals we van deze grote merken gewend zijn.

Geen enkele fabrikant heeft laten weten dat het in 2018 een opvouwbare smartphone gaat uitbrengen. Dat kunnen we begrijpen, de technologische ontwikkelingen hiervan vragen de nodige tijd. We houden het jaar 2020 in ieder geval scherp in de gaten.

Beste LG deals:
LG V3064GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €16.50 p.m.
LG G7 ThinQ64GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €17.00 p.m. toestel €21.50 p.m.
LG G632GB 2.5 GB 4G eenmalig €12.00 abo €9.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
LG Q632GB 1.5 GB 4G eenmalig €13.00 abo €8.00 p.m. toestel €6.00 p.m.
LG Q732GB 1 GB 4G eenmalig €141.00 abo €12.00 p.m. toestel €0.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ