Back to Top

WhatsApp Web: hoe werkt het ook alweer? - androidtoestel.nl

Het bestaat al een behoorlijke tijd, WhatsApp Web, maar nog lang niet iedereen gebruikt het. Hoe werkt de webversie van WhatsApp ook alweer?

De webversie van WhatsApp is geïntroduceerd in januari 2015. Sindsdien is het mogelijk om via jouw laptop, desktop of tablet te whatsappen met jouw vrienden.

Hoe werkt het?

De webversie is te vinden op web.WhatsApp.com. De webversie werkt op alle browers. De gebruiker krijgt een QR-code in beeld. Als je naar jouw instellingen op de mobiele versie van WhatsApp gaat, kan je de QR-code inscannen. Op dat moment verifieert WhatsApp Web de gegevens van jouw mobiele versie van WhatsApp.

whatsappweb

Wanneer je ingelogd bent, is het mogelijk om gesprekken te voeren met je vrienden. Uiteraard is het ook mogelijk om foto’s te sturen.  De webversie geeft ook een melding wanneer je een bericht ontvangt. Het is mogelijk om dit uit te schakelen. Dit kan in de webversie onder ‘instellingen’.

WhatsApp Web applicatie

Naast de internet versie van WhatsApp Web is er ook de applicatie. Deze is te downloaden via https://www.WhatsApp.com/download/. De applicatie verbindt, als dit hebt ingesteld, automatisch met WhatsApp als je de laptop gebruikt en jouw telefoon ook in de buurt is van de laptop. Hiervoor hoef je maar eenmalig de QR-code te scannen.

Wat zijn de voordelen?

1. snel reageren

Door de webversie is het mogelijk om snel te reageren. Als een bericht binnenkomt terwijl je aan het werk bent, kun je direct even reageren zonder dat je je telefoon uit je tas moet halen.

2. makkelijk veel typen

Door het gebruik van een volledig toetsenbord is het makkelijk om snel een lang verhaal te sturen.

3. niets wordt opgeslagen

Alle gesprekken worden opgeslagen op je telefoon en dus niet op de computer waar je op dat moment achter werkt. Hierdoor weet je altijd nog wat je gezegd hebt ook als je dus niet achter de webversie zit.

4. altijd bereikbaar

Wanneer je telefoon kapot is, maar je hebt al eens de applicatie gedownload dan heb je zeker een voordeel. Als je telefoon nog genoeg batterij heeft, maar je scherm blijft zwart kun je toch in contact komen met je vrienden. Zolang de telefoon maar dichtbij de laptop is dan kun je ook wanneer je telefoon kapot is toch berichten versturen en ontvangen. 

5. foto’s direct op jouw laptop

Alle afbeeldingen die verstuurd worden, kan je direct opslaan op jouw laptop. Hierdoor hoef je achteraf dus niet nog je telefoon te verbinden met jouw laptop op de foto’s over te zetten.

6. niet constant wisselen tussen laptop en telefoon

Doordat je precies kan zien wanneer iemand iets stuurt, hoef je niet elke minuut je telefoon erbij te halen om te zien of je een bericht hebt. 

WhatsApp videogesprekken

Onlangs is uit codefragmenten gebleken dat WhatsApp Web met een mogelijke aanvulling gaat komen. WEBetainfo heeft een code ontdekt waaruit blijkt dat het mogelijk moet gaat worden om videogesprekken te voeren via de webversie. Tot op heden was het voeren van videogesprekken alleen mogelijk via de mobiele app. Hierdoor zou WhatsApp Web in een klap ook een grotere concurrent kunnen gaan worden voor Skype en Facetime.

Beste Android deals:
Samsung Galaxy A8 (2018)32GB 1.5 GB 4G eenmalig €17.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Samsung Galaxy S964GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €22.00 p.m.
Huawei P20 Lite64GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.
Samsung Galaxy S864GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €17.00 p.m.
Samsung Galaxy S9+64GB 2 GB 4G eenmalig €20.00 abo €11.00 p.m. toestel €27.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ