Back to Top

Even kennismaken: Xiaomi, het nieuwste smartphonemerk bij KPN - androidtoestel.nl

Grote smartphonemerken weten het dondersgoed: de minder bekende fabrikanten worden steeds groter. Reuzen als Samsung en Apple krijgen er meer en meer concurrentie bij. Ook het Chinese Xiaomi is nieuwkomer op de smartphonemarkt. En sinds kort is Xiaomi verkrijgbaar! Hoog tijd voor een voorstelronde van dit merk.

Xiaomi, hoe het begon

Xiaomi is een Chinese fabrikant van smartphones, tablets en wearables. Maar dat is niet alles! Muziek- en videodiensten, online spelletjes, televisies, verlichting en zelfs stofzuigers staan op zijn productlijst. In Europa doet Xiaomi op dit moment zijn intrede als smartphonefabrikant. Een Xiaomi-stofzuiger vind je hier dus (nog) niet.

Sinds de oprichting in 2010, staat het hoofdkantoor met trots in Peking. Xiaomi is wereldwijd nummer vier op de lijst van grootste smartphonebedrijven. Pretty impressive voor een vrij nieuw merk! Vooral in India en China is Xiaomi groot en populair. Europa wordt as we speak veroverd en begin 2019 staan de VS op de planning.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Xiaomi, hoe spreek je het uit?

De hamvraag: hoe spreek je Xiaomi uit? Volgens insiders is het ‘sjaw-mie’. De ‘o’ blijft dus stil. Sjaw-mie, prima uit te spreken! Xiaomi heeft trouwens al een mooie bijnaam: ‘Apple van het Oosten’. Waarom? Blijkbaar lijken de technologische snufjes van het merk aardig veel op die van Apple. Het schijnt zelfs dat oprichter Lei Jun door Steve Jobs (de oprichter van Apple) geïnspireerd raakte om ook smartphones te maken. Ondanks deze bijnaam is Xiaomi ‘vriendelijker’ geprijsd dan Apple.

Welke Xiaomi smartphone biedt KPN aan?

Xiaomi heeft een aantal smartphonelijnen in haar productaanbod. In Nederland lanceert het haar flagship-lijn: Mi. Deze lijn kent een aantal toptelefoons met mooie features. Denk aan:

vingerafdruksensor in het scherm
slank design met gebogen randen
Infra Rood gezichtsherkenning
een camera die makkelijk meekomt met de camera’s van andere ‘grote’ telefoonmerken

Bij KPN shop je een van de toptoestellen van Xiaomi Mi: de Xiaomi Mi A2 Lite.

De voor- en nadelen van de Xiaomi Mi A2 Lite

De Mi A2 Lite is een mooi toestel met een luxe look & feel. Wij zetten de plus- en minpunten op een rij, zodat jij weet wat je in handen hebt.

Pluspunten


+ strak design
+ dubbele camera aan de achterzijde: 12 megapixel en 5 megapixel
+ grote batterij van 4000 mAh waar je (volgens Xiaomi zelf) wel twee dagen mee doet
+ Android One*
+ relatief goedkoop
+ draait op de nieuwste Android-versie: Android Pie

*Android One is het keurmerk van Android dat garandeert dat jouw telefoon een soepele interface heeft. Ook weet je met Android One zeker dat je steengoede hardware hebt én minstens twee jaar lang updates ontvangt.

Minpunten

- geen audiojack (de ingang waar je je headphones mee aansluit)
- relatief zwaar in vergelijking met andere telefoons

Chinees bestellen

Wist je dat Xiaomi niet het enige veelbelovende Chinese merk is? Je hebt vast wel eens van Huawei  gehoord. Dit merk is ook een concurrent van Apple en Samsung . Een andere Chinese nieuwkomer is Oppo . Nog niet verkrijgbaar In Nederland, maar stay tuned en dan ben je de eerste die het nieuws ontvangt.

Ben jij fan van Xiaomi, ‘Apple van het Oosten’? Dat snappen wij! Het merk maakt mooie, betaalbare smartphones mét toffe features! Ontdek hoe je bij KPN een abonnement met de Xiaomi Mi A2 Lite afsluit.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ