Back to Top

In 2022 de Samsung Galaxy S22? Lees hier de geruchten - androidtoestel.nl

Nu het einde van 2021 in zicht komt, betekent dit ook dat begin 2022 eraan komt. In de eerste week van januari vindt altijd de Consumer Electronics Show (CES) plaats. Tijdens deze grote technologiebeurs kondigt Samsung de laatste jaren zijn nieuwe modellen aan. En waarschijnlijk ook deze keer, met de Samsung Galaxy S22 in aankomst. Wat voor verbeteringen zullen we zien? We geven hieronder de geruchten over het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Positieve verbazing is er bij de S22 Ultra. Pak je groot uit met het model en met een ruim abonnement (tip: met data delen), dan zit je de komende tijd goed.

3 nieuwe modellen

De nieuwe S22 zal weer in drie modellen verschijnen, dat weten we zeker. Maar of deze drie modellen dezelfde soort namen krijgen als de S21 (S21, S21 Plus en S21 Ultra) is nog maar de vraag. Wellicht dat ze de namen S22, S22 Pro en S22 Note (of Galaxy Note 22 Ultra) krijgen. Dat betekent dat het derde model (lijkend op de S21 Ultra) meer op de Galaxy Note gaat lijken. Dit jaar (2021) is er namelijk geen Galaxy Note 21 uitgebracht. Met vierkante hoeken als ontwerp en een bijbehorende S Pen-stylus is het niet onwaarschijnlijk dat het derde model de vorm van een Note gaat krijgen.

Overstappen naar Samsung S22?

Eerder vroegen we ons af of het nuttig was om over te stappen naar de nieuwste Android telefoon de moeite waard was. De nieuwe modellen van de Samsung S22 lijken namelijk (weer) erg op de vorige modellen. Toch zijn er natuurlijk grote verschillen. Hieronder een overzicht:

Nieuwe chipset

Een nieuw model, een nieuwe chip. Sneller, zuiniger, beter, eigenlijk zoals elke nieuwe chip is. Toch is nog onduidelijk of de S22 een opvolger krijgt van de S21 chip. De S21 heeft een Qualcomm Snapdragon 888. De opvolger hiervan heet de Qualcomm Snapdragon 8 Gen. 1 en is een van de mogelijke chipsets die de S22 krijgt. Een alternatief is de Exynos 2200 chipset. Onzeker is welke chip er in de Nederlandse versie van de S22 komt.

Camera

Het gebied waar de S21 niet heel erg op vooruit is gegaan is dat van de camera. Met wederom 3 camera’s zal de S22 uitgerust zijn met een 50 megapixel hoofdcamera, een 12MP groothoeklens en een 10 of 12 MP telefotolens met 3x optische zoom. De vorige S-modellen hadden een 12 MP hoofdcamera en een 64 MP telefotolens, maar met digitale zoom. Optische zoom is in theorie beter dan digitale zoom.

Vooral de S22 Ultra heeft grote stappen gezet op het cameragebied. Met bijpassende software kunnen waanzinnige foto’s gemaakt worden, omdat de 108 (of zelfs 200) megapixel hoofdcamera sensor volledig benut kan worden. Met een exclusieve ‘detail enhancer button kunnen nóg scherpere foto’s gemaakt worden.

Kleur

Voor de een niet heel belangrijk, maar voor de ander van groot belang: de kleur van het model. Ditmaal nóg meer keuze: blauw, grijs, paars, beige, wit, zwart, groen en zelfs rosé goud. De S22 Ultra (of Note) komt ook in het donkergroen.

De levering van de nieuwe modellen gebeurt weer zonder oplaadstuk, maar wel met oplaadkabel. Om het goed te maken heeft Samsung wel de oplaadsnelheid behoorlijk opgekrikt van een magere 25W naar waarschijnlijk 45 of zelfs 65W.

Perspectief

Dit zijn nog maar (redelijk zekere) geruchten over het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Meer informatie wordt binnenkort ongetwijfeld vrijgegeven en dit zal waarschijnlijk nog positiever zijn dan wat we al weten. Stay tuned!

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ