Back to Top

Energieverbruik app Android - androidtoestel.nl

Met een energieverbruik app voor Android heb je duidelijk inzicht in je verbruik van gas en stroom. Zo hoef je nog geen gebruik te maken van een slimme meter. De meterstanden app houdt niet alleen de meterstanden maar ook het waterverbruik en teruglevering bij zonnepanelen bij. Ontdek de 5 beste energieverbruik apps.

Wat kun je met de energieverbruik app?

Veel energieleveranciers hebben hun eigen energieverbruik app Android ontwikkeld. Daarnaast zijn er onafhankelijke applicaties die het verbruik bijhouden. Wat je ermee kunt? Je hebt actueel inzicht in je energieverbruik. Bij sommige applicaties krijg je een melding wanneer het energiecontract bijna afloopt. Je kunt in een aantal gevallen zelfs via de app overstappen. Handig: soms kun je bespaardoelen instellen of ontvang je bespaartips. Let wel op, want sommige energieverbruik apps zijn alleen beschikbaar voor klanten van de betreffende energieleverancier.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

1. Regelneef van Energiedirect

Energiedirect maakt het regelen van energiezaken heel eenvoudig. Via de Regelneef app heb je inzicht in je energieverbruik, persoonlijke gegevens en rekeningen. Je kunt vanuit de app je termijnbedrag verhogen of verlagen. Deze app is dan ook alleen geschikt voor klanten van Energiedirect.

2. Huisjebaasje van de Consumentenbond

De Consumentenbond biedt met de Huisjebaasje app inzicht in je energieverbruik. Deze applicatie is niet verbonden aan welke energieleverancier dan ook. Dit waarborgt je privacy. Je kunt het energieverbruik goed vergelijken met andere huishoudens. Opmerking: de Huisjebaasje app werkt in combinatie met een meetset en past op slimme of traditionele meters. De app is gratis, voor de meetset betaal je €109.

3. Oxxio app

De Oxxio app is niet alleen voor Oxxio klanten maar voor iedereen. Je kunt periodes vergelijken en bekijken hoe het energieverbruik bij vergelijkbare huishoudens is. Klanten van Oxxio hebben zelfs toegang tot meerdere functies.  De app biedt veel updates maar kan soms traag werken.

4. Essent verbruiksmanager

Ook de Essent verbruiksmanager app mag in dit rijtje niet ontbreken. Deze is alleen beschikbaar voor Essent klanten. Je ontvangt bespaartips en kunt het energieverbruik van anderen huishoudens vergelijken met het eigen verbruik. Voordeel is dat deze app ook op de pc te gebruiken is. Vanuit de Essent app kun je zelfs het termijnbedrag aanpassen. Let op, want het voorschot advies kan wat afwijken.

5. Slimmemeterportal

Nog een onafhankelijke app die niet gebonden is aan een energieleverancier. Zie in een oogopslag je energieverbruik, gasverbruik en prestaties van zonnepanelen. De Slimmemeterportal app werkt in combinatie met een slimme meter. Helaas ontbreken de bespaartips en kost de app €1,50 per maand. Voor gebruik op de pc is deze gratis.

Welke energieverbruik app Android moet ik kiezen?

Heeft jouw eigen energieleverancier een energieverbruik of meterstanden app ontwikkeld? Dan is het zeker aan te raden om hiervoor te gaan. Wil je jouw gegevens liever niet met de energieleverancier delen, kies dan voor een onafhankelijke app. Let wel op bijkomende kosten. Voor sommige applicaties moet je betalen. Andere werken alleen in combinatie met een slimme meter of meetset. Dit is bijvoorbeeld het geval met de Smappee app. De app is gratis, de Smappee energiemonitor kost maar liefst €229. Gebruik je de app niet vaak, dan is dit best een dure investering.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ