Back to Top

Nieuwste Android telefoon: is die goed genoeg? - androidtoestel.nl

Wil jij de nieuwste Android telefoon hebben, en is die wel goed genoeg? Nagenoeg alle smartphonemerken brengen jaarlijks een of meer nieuwe modellen op de markt. Het is heel verleidelijk om voor de nieuwste Android telefoon te gaan, maar is dit ook de beste keuze? Laten we een vergelijking maken. Zo ontdek je of een nieuwe Android telefoon beter is dan je oudere versie. Maak ook gebruik van onze toestelvergelijker, hiermee zie je de belangrijkste verschillen.

De bekendste Android merken

Android is een mobiel besturingssysteem waar producenten gebruik van mogen maken. Voordeel is dat de producent geen eigen besturingssysteem hoeft te ontwikkelen. Bekende merken die gebruik maken van Android zijn Samsung, Huawei, Nokia, Xiaomi en Motorola. Maar natuurlijk ook Google zelf, eigenaar van het Android besturingssysteem.

De nieuwste Android telefoon kopen

Sommige mensen kopen jaarlijks een nieuwe smartphone. Voordeel hiervan is dat je altijd de nieuwste specificaties en het laatste besturingssysteem in handen hebt. Aan de andere kant kost jaarlijks een nieuwe telefoon kopen ontzettend veel geld.

De gemiddelde smartphone heeft een levensduur van 2,5 tot 3 jaar. Hierna is het besturingssysteem verouderd of kan de processor het allemaal niet meer aan. Toch zijn er voldoende mensen die slechts om de 5 jaar een nieuw toestel aanschaffen. De nieuwste Android telefoon kopen? Bekijk of dit wel nodig is.

Vergelijking: nieuwste aan een oudere Samsung smartphone

Door te vergelijken komen er een hoop zaken aan het licht. In deze vergelijking gaan we uit van de nieuwste Android telefoon van Samsung en een ouder model. Dit zijn de twee vergelijkende modellen:

  • Samsung S20
  • Samsung S21

Er is voor deze twee modellen gekozen omdat het directe opvolgers van elkaar zijn. Moet je van de een op de ander overstappen? De schermgrootte van beide toestellen is hetzelfde gebleven, net als het type scherm en de behuizing. Toch heeft de S 21 een aantal verbeterpunten. Bijvoorbeeld een nieuwer besturingssysteem maar ook een snellere processor. De S21 scoort in de GeekBench test dan ook beter. Op het gebied van camera’s en accu’s is er niks veranderd. Dus ja, de leukste Samsung telefoon is een verbetering maar je kunt net zo goed een jaartje overslaan.

Tweede vergelijking: Huawei smartphones

Voor een transparante weergave is het beter om verschillende smartphones te vergelijken. Daarom stappen we over naar de Huawei modellen. Toestellen uit de Mate serie zijn altijd populair. Hieronder een vergelijking tussen de:

  • Huawei Mate 30 Pro
  • Huawei Mate 40 Pro

Ook deze twee toestellen volgen elkaar op (er zit exact een jaar tussen). Het nieuwere model heeft een net wat groter scherm en een wat hogere pixeldichtheid. Opvallend is dat het nieuwste model één lens minder heeft gekregen (hoofdcamera). Terwijl de selfiecamera er ook op is achteruitgegaan.

De processor bij de Mate 40 Pro scoort wel weer beter dan bij de Mate 30 Pro. Maar de accu heeft juist weer een kortere levensduur. Je ziet, in dit geval is de nieuwste Android telefoon niet de allerbeste keuze.

Zo zit het met andere merken en modellen

Over het algemeen geldt bovenstaand verhaal ook voor andere merken en modellen. Op een bepaald punt zijn de nieuwste Android telefoons wel verbeterd. Maar het kan ook dat ze nagenoeg hetzelfde zijn gebleven of op bepaalde gebieden zelfs achteruitgang vertonen. Hoe kan dit? De producent probeert de prijs zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Wanneer er veel geld in een techniek wordt gestoken moet er op een ander punt worden ingeleverd. Dan pas kan de prijs ook reëel blijven.

Wil je het beste van het beste dan gaat een smartphone heel duur worden. Prijzen boven de € 1200 zijn dan helemaal niet vreemd. Voor de gemiddelde consument liggen dit soort prijzen veel te hoog.

Nieuwste Android telefoon: inclusief abonnement

Wil je toch de nieuwste Android smartphone maar is deze eigenlijk te duur? Je zou een lening kunnen afsluiten, maar er is ook nog een andere optie. Neem een mobiel abonnement inclusief smartphone. Je hoeft het toestel niet in één keer te betalen maar betaalt deze in maandelijkse termijnen terug. Voordeel hiervan is dat dit maandbedrag bij je abonnementskosten wordt getrokken. Zo merk je er helemaal niets van.

Aan de andere kant gaat het hier ook om een (verkapte) lening. Wanneer deze lening boven de € 250 uitkomt ontvang je een positieve BKR registratie. Houd hier rekening mee, want deze registratie is niet altijd gewenst. Wil je deze registratie voorkomen dan betaal je een deel van de smartphone vooraf.

Je kunt ook sparen

De nieuwste Android telefoon hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn al modellen vanaf € 150 verkrijgbaar, sommigen zijn zelfs nog goedkoper. Houd er rekening mee dat de prijs ook wel iets zegt over de kwaliteit. Hele goedkope modellen beschikken niet over de allersnelste processors of goede fotocamera’s.

Heb je behoefte aan een uitstekende smartphone? Je zou eerst een goedkoop model kunnen aanschaffen en gedurende twee jaar maandelijks wat sparen. Voor een bedrag variërend van € 700 tot € 1200 haal je de allerbeste Android telefoon in huis.

Garantie op de nieuwste Android smartphone

Bij aankoop van een smartphone zit hier altijd garantie op. Hoe lang die garantie is verschilt per aanbieder. Het is namelijk bij veel aanbieders mogelijk om voor een verlengde garantieperiode te kiezen. Je kunt ook een smartphoneverzekering afsluiten, dan weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Volgens de Europese wetgeving moet de garantietermijn voor telefoons minimaal twee jaar bedragen. Hierbij moet het toestel bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Gaat je Android telefoon binnen de garantietermijn kapot? Is dit niet aan jezelf te wijten? Dan moet de verkoper (of producent) voor een oplossing zorgen. Dit kan in de vorm van reparatie maar ook een vervangend toestel.

Gaat een ouder toestel kapot, dan moet je de reparatie vaak zelf betalen. Vraag vooraf naar de kosten. Wanneer deze te hoog uitvalt is het soms beter om toch voor de nieuwste Android telefoon te gaan.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ