Back to Top

Android en Polestar: dit levert het op - androidtoestel.nl

Tegenwoordig zijn je auto en smartphone onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je de telefoon nog los in de auto laat rondslingeren of een telefoonhouder gebruikt, je kunt niet in de auto stappen zonder die telefoon. Muziek luisteren, navigeren en bellen. Tegenwoordig doen we dit gewoon in de auto met onze smartphone. In maart 2021 introduceerde Google een ingebouwd besturingssysteem voor Android gebruikers, namelijk Android Auto. De nieuwe Polestar 2 voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Hier lees je wat jou dat allemaal oplevert.

Wat is Polestar?

Polestar is een nieuw automerk gericht op het maken van sportieve, elektrische auto’s. Polestar maakt niet alleen raceauto’s, maar ook auto’s voor op de openbare weg. Sinds 2019 is de Polestar 2 beschikbaar, welke concurreert met auto’s zoals de Tesla. De Polestar 2 is de eerste elektrische auto ter wereld die gebruikmaakt van een Google-besturingssysteem, ook wel bekend als Android Automotive OS. Dat gaat dus een stapje verder dan het gebruik van Android Auto, wat het rijden moeiteloos en veilig maakt. Binnenkort verschijnt ook de Polestar 3.

Google Automotive OS vs Android Auto?

De Polestar 2 is een samenwerking tussen Google en Polestar. Dat betekent dat de Polestar 2 ingericht is met het Google-besturingssysteem en verder gaat dan het gebruik van Android Auto. Hierdoor kun je de functies van je Android telefoon grotendeels toepassen in de auto. Je kan er dus veel meer mee dan alleen het afspelen van je favoriete nummers op Spotify. Met het Google Automotive OS systeem communiceren je Android apps direct met de auto.

Google Assistent

Allereerst kun je in de Polestar 2 gebruikmaken van de Google Assistent. De Google Assistent spreekt ook Nederlands, dat is wel zo makkelijk. Eigenlijk kun je hierdoor met de auto praten. Met alleen ‘Hey Google’ heeft de Polestar 2 jouw aandacht. Zo kun je de auto bijvoorbeeld vertellen waar je naartoe wilt rijden en wordt de navigatie gestart. Verder is het commando ‘bel papa’ voldoende informatie om je vader te bellen. Ook kun je Google vragen om de verwarming iets hoger te zetten. Deze stemassistent maakt het leven in de auto vanaf nu dus wel erg comfortabel. Daarnaast rijd je hierdoor een stuk veiliger en kan je verzekering auto misschien ook in kosten dalen.

Onbeperkt internet

Onbeperkt internet in de auto is zo’n toepassing waarvan je niet wist dat je hem nodig had. Omdat het datagebruik van de Polestar 2 voor de eerste drie jaar is inbegrepen bij de prijs van de auto, kun je eindeloos navigeren, muziek luisteren en bellen. Het voelt een beetje alsof je wifi in de auto hebt. Dat geeft toch een bepaald gevoel van vrijheid.

De auto weet precies wie je bent

De Polestar 2 weet precies wie je bent zodra jij de deur aanraakt. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar de auto herkent je sleutel of telefoon. Wanneer je plaatsneemt in de auto, worden alle functies ingesteld zoals jij dat het liefst hebt. Heb je de auto gister aan je partner uitgeleend? Geen probleem. De Polestar 2 stelt de stoel, de spiegels, het stuur en de muziek weer in zoals jij dat het liefst hebt. En daar hoef je precies niks voor te doen.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ