Back to Top

Samsung Galaxy S20 en S21: de verschillen vergelijken - androidtoestel.nl

Wat is het verschil tussen de Samsung Galaxy S20 en S21? Ontdek de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de Samsung Galaxy S20 en de Galaxy S21. Het zijn in ieder geval twee hele mooie toestellen van Samsung die ook nog eens tot de vlaggenschepen behoren. Met een van deze twee haal je absolute topkwaliteit in huis. Uiterlijk lijken ze wel wat op elkaar, maar het verschil zit hem vooral onder de motorkap.

In dit jaar kwamen de Samsung Galaxy S20 en S21 uit

Samsung heeft de Galaxy S20 in maart 2020 uitgebracht. Normaal gesproken zou de Galaxy S21 begin maart 2021 uitkomen. Helaas heeft de hele coronacrisis roet in het eten gegooid en komt dit toestel later op de markt. Toch is dit toestel van 2021, dat is wel duidelijk.

Reviews met betrekking tot processors

Het belangrijkste verschil tussen de Samsung S20 en S21 is de processor. Die is bij de Galaxy S21 natuurlijk een stuk nieuwer. Onder de motorkap van de Galaxy S20 vind je een Exynos 990 processor met een werkgeheugen van 8 GB. Voor de Aziatische markt is dit de Qualcomm SM8250 processor. Op de eindstreep maakt het niet veel verschil, beide processors hebben ongeveer dezelfde prestaties. In de GeekBench 4.4 test scoort de processor van de Samsung S20 maar liefst 12557 punten, iets dat natuurlijk goed is.

Dan de processor van de Galaxy S21. Samsung heeft bij dit toestel gebruik gemaakt van de Exynos 2100 processor met alweer 8 GB werkgeheugen. De Aziatische markt krijgt het toestel met de Qualcomm SM8350 processor. De Samsung S21 scoort in de test beduidend beter: hij is sneller en efficiënter. De processors worden jaarlijks steeds beter. Bovendien is de nieuwste processor ook kleiner waardoor er meer ruimte overblijft voor andere belangrijke zaken.

Het design (uiterlijk) kan deze Samsung Galaxy smartphones

Op het gebied van design zit er nauwelijks verschil tussen de Samsung S20 en S21. Ze hebben beiden een 6,2 inch scherm zonder duidelijke schermranden. Dit betekent dat de voorcamera in het scherm zelf zit.

Beide toestellen hebben een aluminium frame en beschermend Gorilla glass. De toestellen zijn dus goed bestand tegen een stootje en mogelijke valpartijen. Deze smartphones zijn IP68 gecertificeerd. Ze kunnen dus probleemloos met water in aanraking komen. Denk hierbij aan een regenbui of opspattende water. Laat je het toestel per ongeluk in het water vallen? Geen probleem, dit houden ze gedurende een half uur vol tot een diepte van 1,5 meter.

Foto’s en video’s maken

Dat je de Samsung smartphone als fotocamera gebruikt, dat is eigenlijk wel logisch. Tegenwoordig doet iedereen dat. Lekker handig want zo heb je een foto- en videocamera altijd bij je. De vraag is of je met de Samsung S20 ook goede foto’s kunt maken en je dit met de S21 nóg beter kunt.

De Galaxy S20 heeft een triple hoofdcamera. Hij heeft dus drie lenzen waaronder een telelens met een resolutie van 64 MP. Dat je hier prachtige foto’s mee maakt dat behoeft verder geen uitleg. Ook de video’s zien er perfect uit, dit doe je namelijk in een 8K, beeldkwaliteit.

De Samsung Galaxy S21 heeft drie lenzen bij de hoofdcamera, waarvan de telelens ook weer 64 MP resolutie. Overige specificaties zijn nagenoeg gelijk. Wanneer het je om de fotocamera’s te doen is dan maakt het dus niet uit voor welke van deze twee Android toestellen je gaat.

Al die foto’s en video’s wil je natuurlijk op kunnen slaan. Dit doe je op het interne geheugen van 128 GB. Het geheugen kun je wel uitbreiden middels een kaartje. Maar let op, bij de Samsung Galaxy S21 kun je het geheugen niet uitbreiden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Accu en opladen van deze smartphones

De levensduur van de accu is mede afhankelijk van de processor. Een goede processor gaat namelijk zeer zuinig met de accu om. Helaas kun je dit niet altijd voorkomen en ben je zelf ook verantwoordelijk voor de levensduur. Wanneer je bijvoorbeeld veel gamet of streamt dan loopt de batterij sneller leeg. Daarom is het verstandig om voor een smartphone met goede accuprestaties te gaan.

Ook nu weer zie je verschil tussen de Samsung S20 en de Samsung S21. De Galaxy S20 is uitgerust met een 4000 mAh batterij. Deze gaat in 3G gesprekstijd ongeveer 14 uur en 20 minuten mee. Is die van de Galaxy S21 beter? Samsung heeft gekozen voor een 4000 mAh batterij met vergelijkbare prestaties. Dus nee, er is weinig verschil tussen de accu’s van deze twee toestellen. Ook met betrekking tot opladen is er geen verschil. Het opladen doe je via de normale manier, snelladen of draadloos opladen.

Enig verschil is dat de S21 het snelle draadloos opladen ondersteunt. Dit is iets dat je bij de S20 niet tegenkomt, draadloos opladen duurt hierdoor veel langer.

Verschil in prijs

Natuurlijk zit er ook nog een verschil in prijs. Elk nieuwer toestel is helaas ook weer wat duurder. Dit komt omdat de fabrikant meer aandacht aan de nieuwste technische snufjes besteedt. Bovendien zijn nieuwere smartphones sterk verbeterd, iets dat ook weer geld kost. Dit betekent dat de Samsung Galaxy S21 wat duurder geprijsd is, maar veel scheelt het niet.

Conclusie: is de Samsung Galaxy S20 of de S21 beter?

Heb je de Samsung Galaxy S20 in bezit dan is het niet zo interessant om op de S21 over te stappen. Natuurlijk is de processor nieuwer en sneller, maar deze verschillen zijn klein. Beter zou je dan nog een jaartje kunnen wachten. Maar wanneer je een ouder toestel dan de S20 hebt is het zeker wel aan te raden om voor de S20 of S21 te gaan. Dan weet je zeker dat je goed zit en voorlopig geen nieuwe hoeft aan te schaffen.

Misschien vind je de aanschaf van een gloednieuwe Samsung smartphone wat duur. Heb je een nieuw mobiel abonnement nodig? Denk dan eens aan een abonnement inclusief smartphone. Hiermee betaal je het toestel in maandelijkse termijnen terug. Deze termijnbedragen zitten gewoon in je abonnementskosten verwerkt. Dat scheelt natuurlijk enorm, zo hoef je geen grote som geld in één keer neer te leggen.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ