Back to Top

Smartphone bij abonnement heeft gevolgen voor de maximale hypotheek - androidtoestel.nl

Van plan om een mobiel abonnement inclusief telefoon af te sluiten? Tegelijkertijd plannen voor een koopwoning? Deze twee gaan niet altijd goed samen. Wie meer dan €250 voor zijn nieuwe telefoon betaalt, kan minder hypotheek krijgen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Een gratis smartphone bestaat niet. Wordt deze bij een mobiel abonnement verstrekt, dan betreft het altijd een smartphone op afbetaling. De prijs van het toestel bepaalt uiteindelijk de maximale hypotheek. Het is namelijk zo dat toestellen van meer dan €250 worden geregistreerd bij het BKR. In dit geval kun je veel minder kan lenen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

 

Positieve BKR registratie
Het is natuurlijk niet zo zwart-wit als geschetst wordt. Een positieve BKR registratie is niet van invloed op het krijgen van een hypotheek, wel op de maximale hoogte hiervan.

We leggen uit: sinds enige jaren wordt bij een telefoon op afbetaling hoger dan €250 een positieve BKR registratie afgegeven. Dit beïnvloedt het maximale hypotheekbedrag. Wie een inkomen van €30000 heeft en maandelijks €25 voor zijn telefoon betaalt, krijgt ruim €7000 minder aan hypotheek. Dat kan net het verschil uitmaken tussen wel of niet kopen van een woning.

 

Voorkom een positieve BKR registratie
Ondanks dat een positieve BKR registratie een hypothecaire lening niet in de weg ligt, is het beter deze registratie te voorkomen. Niemand wil achteraf voor teleurstellingen komen te staan. Bij het afsluiten van een abonnement inclusief smartphone is het belangrijk om even naar het aankoopbedrag te kijken. €250 is de absolute grens. Wie hier overheen zit en een duurdere smartphone op afbetaling aanschaft, zit met de gebakken peren.

De gemiddelde smartphone is helaas een stuk duurder dan €250. Wie hier toch naar op zoek gaat, komt al snel bij een Android toestel uit. Een van de goedkoopste smartphones is de Archos Access 50, met een aanschafprijs van ongeveer €60. Helaas is dit toestel bij de meeste providers niet meer verkrijgbaar. In dezelfde prijsklasse zet de Alcatel Pixi 4 uit 2016. Ook weer lastig verkrijgbaar.

Kijken we naar vrij nieuwe toestellen onder de €250, dan komen we uit bij de Blackview BV7000, Blackberry Z30 of Samsung Galaxy A3. Maar ook bijvoorbeeld de HTC One S9, Motorola Moto G6 of Huawei Mate 10 Lite. Er is voldoende keus met betrekking tot smartphones onder de €250. Hiermee blijf je in ieder geval ver weg van een positieve BKR registratie.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ