Back to Top

Goedkoopste smartphone niet altijd de beste keuze - androidtoestel.nl

Heb je een klein budget? Dan is het verleidelijk om voor de goedkoopste smartphone te gaan. Helaas is dit niet altijd de beste keuze. Hele goedkope modellen laten nog wel eens te wensen over. De processor is te traag, je mist opslagruimte en de batterij loopt snel leeg. Zo kan het zijn dat je na twee jaar alweer een nieuw toestel moet kopen. Let daarom goed op de specificaties!

Dit is een goedkope smartphone

Smartphones zijn met de jaren steeds duurder geworden. Een toestel van € 1000 of meer (prijzen die we vaak zien bij de iPhones van Apple), daar kijkt niemand meer van op. Helaas heeft niet iedereen een flink budget. Daarom zijn goedkope smartphones nog steeds populair. Een toestel is goedkoop wanneer het minder dan € 300 kost.

Dit zijn enkele van de goedkoopste smartphones

Het is niet zo dat alleen onbekende merken tot de goedkoopste smartphones behoren. Ook grote merken zoals Samsung, Motorola en Nokia doen vrolijk mee. Deze merken brengen toestellen uit de topklasse op de markt maar ook budget smartphones.

Een iPhone vind je niet onder de € 300 (of je moet voor een refurbished model gaan), maar op het gebied van Androidtoestellen is er voldoende keuze als je slecht een klein budget hebt. Hieronder vind je een aantal van de goedkoopste smartphones die verkrijgbaar zijn. Let op: alle prijzen zijn van 2021. Oudere toestellen worden met de tijd goedkoper.

Samsung toestellen

Het merk Samsung staat bekend om de uitstekende kwaliteit. De toestellen uit de S-serie behoren tot de vlaggenschepen, hier zit alles op en aan. Toestellen uit de A-serie zijn prijs vriendelijk terwijl je er best veel mee kan. Veel mensen zijn zeer tevreden over deze smartphones.

De Samsung Galaxy A12 uit 2020 is een goed voorbeeld van een kwalitatief en goedkoop toestel. Het heeft een 6,5 inch scherm en een quad hoofdcamera.  Ook de Samsung A51 is een geliefd toestel dat onder de € 300 ligt. Ook weer voorzien van 4 lenzen en een 6,5 inch scherm. Andere Samsung smartphones onder de € 300 zijn de Galaxy A20e, A02s en de A21s.

Huawei goedkope smartphones

Huawei levert kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Dat dit merk een sanctie kreeg opgelegd van de VS, dat doet geen inbreuk op de prestaties van deze toestellen. Zoek je de goedkoopste smartphone van Huawei dan kom je bij de volgende modellen uit.

Huawei Y6 (2019) met een scherm van 6 inch, draaiend op Android 9. De Huawei P Smart 2021 heeft een 6,6 inch scherm waarbij de hoofdcamera maar liefst 4 lenzen heeft. Of de Huawei P40 Lite uit 2020, ook alweer een topper. Verder is de P Smart 2020 ook voor minder dan € 300 verkrijgbaar.

Xiaomi smartphones

Van Xiaomi smartphones is wel bekend dat ze altijd goedkoop zijn. De meeste toestellen kosten minder dan € 300. Ligt je budget ergens tussen de € 100 en € 150 dan kom je met dit merk heel goed weg. De kwaliteit is wel wat minder dan bij Samsung of Huawei, maar nog steeds niet verkeerd. Bijvoorbeeld de Xiaomi Redmi 9 uit 2021, een echte hardloper en hij kost rond de € 100.

Nokia en de goedkoopste smartphones van dit merk

Nokia had jarenlang een goede naam, het bracht namelijk de best verkochte gsm’s op de markt. De Nokia smartphone is nog steeds van een goede kwaliteit. Toch is dit merk niet meer zo geliefd als vroeger. Dit komt omdat andere merken de markt domineren. Voor minder dan 300 euro kun je zeker een Nokia smartphone aanschaffen. Bijvoorbeeld de Nokia 5.4 of de Nokia 1.4. Op zich prima toestellen die gebouwd zijn om langere tijd mee te gaan.

Sony toestellen

Over het algemeen is een Sony toestel zeker niet de goedkoopste aanschaf. Je bent al snel meer dan € 400 kwijt. Zoek je toch een goedkoop modelletje dan moet je eens bij de Sony Xperia X of 10 kijken, hier zitten een aantal voordelige smartphones tussen. Ook de L2-modellen zijn goedkoper.

LG voordelige smartphones

Op zoek naar de goedkoopste smartphone? Dan moet je zeker bij het merk LG kijken. De meeste mensen kennen dit merk van de televisies, maar ze produceren ook goede smartphones. Hierbij ligt de focus vooral op een geweldige kijkervaring en goede camera’s. De meeste LG smartphones kosten minder dan € 300. Het zijn misschien niet de allersnelste toestellen maar dat is niet altijd nodig.

OnePlus

Er zijn best veel goedkoper Android smartphones te krijgen. Zo ook van het merk OnePlus. Bijvoorbeeld de OnePlus Nord, deze is zeker voor minder dan € 300 verkrijgbaar. Ook wat oudere toestellen van dit merk zijn een stuk voordeliger.

Overige goedkope merken

Eigenlijk vind je van elk merk wel een goedkoop model. Sommige merken zijn altijd al wat goedkoper, het gaat dan veelal om Aziatische merken. Wil je de goedkoopste smartphone scoren dan moet je ook eens bij Oppo of Alcatel kijken. Ben je fan van de Google Pixel smartphones? Helaas, deze kosten vaak boven de € 300, zelfs wanneer het om een wat ouder toestel gaat.

Let goed op de kwaliteit en de specificaties

Natuurlijk zal de allergoedkoopste smartphone niet van de allerbeste kwaliteit zijn. Toch heb je bij toestellen onder de €300 wel degelijk verschil in kwaliteit. Let op zaken als processor en werkgeheugen, de camera’s, accuduur en connectiviteit.

Kijk ook eens naar de beschikbare opslagruimte. Goedkope toestellen hebben vaak weinig opslagruimte beschikbaar, meestal 32 GB of 64 GB. Gelukkig kun je dit bij Android toestellen middels een SD-kaart uitbreiden. Maar let op, alle smartphones bieden die mogelijkheid. Ook weer iets om op te letten.

Als laatste natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding. Zie je een toestel van € 50 dan kun je niet verwachten dat deze over drie jaar nog steeds perfect werkt. Geef in dit geval liever wat meer uit, ergens tussen de € 150 en € 300. Dan weet je vrijwel zeker dat het toestel enkele jaren meegaat. Mocht je deze prijs nog steeds te hoog vinden en je hebt een mobiel abonnement nodig, kijk dan eens naar een abonnement inclusief smartphone. Zo hoef je het toestel niet in één keer te betalen.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ