Back to Top

Bellen met een Samsung tablet doe je zo - androidtoestel.nl

Een tablet is niet bedoeld om mee te bellen en sms’en. Toch zijn hier mogelijkheden toe. Bellen met een Samsung tablet blijkt namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dit doe je bijvoorbeeld met de nieuwste functie die je op de Samsung Galaxy Tab S5e aantreft, maar er zijn ook andere mogelijkheden. In dit artikel lees je hier alles over.

Waarom je niet met een tablet kunt bellen

Feit: met een smartphone kun je bellen en met een tablet in beginsel niet. Terwijl ze in principe hetzelfde eruitzien. Toch klopt dit niet helemaal, want een tablet is niets anders dan een monitor met ingebouwde minicomputer. Dit verklaart waarom er geen belfunctie opzit: met een laptop of desktop PC kun je ook niet bellen.

Bellen met een Samsung tablet is toch mogelijk

Het is misschien vreemd om met je Samsung tablet te bellen, want dat ding leg je niet even aan je oor. Toch zitten er wat voordelen aan. Zo heeft de batterij van een tablet een lange levensduur. Bovendien is het een praktische vervanger voor een kapotte smartphone.

Bellen met een Samsung tablet kan op verschillende manieren. Hieronder enkele veelgebruikte methoden.

Google Duo

Als eerste heb je Google Duo. Dit is een applicatie die je op je Samsung tablet installeert. Feitelijk doe je niets anders dan videobellen via wifi of het mobiele internet. Deze applicatie ondersteunt iPads en Android tablets. Ook geschikt voor smartphones, dus je kunt hiermee vooruit.

Skype: videobellen en audiogesprekken

Skype is al jarenlang de meest bekende en beste app om met je Samsung tablet te bellen. Je voert videogesprekken maar ook audiogesprekken. Daarnaast kun je chatberichten sturen. Omdat zoveel mensen een Skype account hebben is dit een hele toegankelijke applicatie.

Wil je mensen zonder Skype account bereiken dan moet je credits kopen. Hiermee kun je wereldwijd bellen. Een videogesprek of audiogesprek voeren met iemand die een Skype account heeft is gratis.

Viber - gratis audio en video

Viber is feitelijk de concurrent van Skype. Het is net zo groot en bekend en biedt dezelfde diensten aan. Je kunt dus gratis audiogesprekken voeren of videobellen. Dit doe je gratis met andere Viber gebruikers of tegen betaling naar vaste en mobiele nummers zonder Viber account.

Call & Message Continuity

Op de Samsung Galaxy Tab S5e is een geheel nieuwe functie aangebracht, namelijk de Call & Message Continuity. Hierbij ontvang je oproepen en tekstberichten op je Samsung tablet die eigenlijk via je smartphone binnenkomen.

Dankzij deze functie kun je met de Samsung tablet bellen of sms’en. Het maakt hierbij niet uit dat de smartphone verder weg ligt, deze functie werkt ook op grotere afstand. Het is hierbij wel belangrijk dat je de Samsung tablet met de Samsung smartphone verbindt. Hierbij maak je gebruik van hetzelfde Samsung account. Overigens is het niet erg wanneer beide apparaten zijn verbonden met een verschillend wifinetwerk of mobiel netwerk.

Google Hangouts

De app Google Hangouts bestaat al enige tijd en staat bij veel Android tablets standaard geïnstalleerd. Je kunt hiermee chatten, videobellen of gewoon bellen. Dit laatste kan naar elk mobiel nummer of vaste lijn. Google Hangouts is gratis in gebruik.

Bellen via Facebook

Bijna iedereen heeft een Facebook account. Dat is handig want zelfs wanneer je niks met Facebook doet moet je het account niet de deur uit doen. Facebook heeft namelijk een dienst waarmee je met vrienden en familie belt.

Hierbij is het wel belangrijk dat de Facebookvriend de contactgegevens heeft ingevoerd. In dit geval kun je via wifi volledig gratis naar deze persoon bellen.

Bellen met Samsung tablet via de simkaart

Bij een aantal tablets is het mogelijk om hier een simkaart in te doen. Je kunt dan gewoon via de simkaart bellen. Van plan om een nieuwe Samsung tablet aan te schaffen? Bekijk of deze de mogelijkheid heeft tot het invoeren van een aparte simkaart. Let op: een simkaart zit niet standaard in de tablet maar moet je dus los kopen.

Een Samsung tablet met een simkaart heeft een aantal voordelen. Ten eerste kun je ermee bellen, hoewel dit ook afhankelijk is van het type tablet. Ten tweede maak je gebruik van het mobiele netwerk. 4G of 5G, je bent altijd en overal online. Handig wanneer je ergens geen toegang hebt tot het wifinetwerk.

Abonnement of prepaid?

Wil je bellen met een Samsung tablet via de simkaart? Dan moet je een abonnement afsluiten of je gaat voor een prepaid simkaart. Bij het eerste zit je aan een abonnement vast, een prepaid simkaart heeft juist als voordeel dat je nergens aan vastzit. Wanneer je echter veel via de tablet belt of gebruik maakt van het mobiel netwerk dan kan een prepaid simkaart flink in de kosten lopen. Ga in dit geval liever voor een abonnement.

Samsung tablets waarmee je kunt bellen

Met welke Samsung tablets kun je bellen? Dat zijn onder andere de Samsung Galaxy Tab S6, de Tab S7 en de Tab Active Pro. Ook de Galaxy Tab A7 en Tab A 10.1 zijn hier geschikt voor.

Dit kost een Samsung tablet

Bellen met een Samsung tablet is zeker mogelijk, maar wat kost de nieuwste tablet? Dit hangt een beetje van het model af. Er is namelijk veel verschil in schermgrootte, interne opslag en overige specificaties. Gemiddeld ben je voor een goede Samsung tablet tussen de € 300 en € 500 kwijt.

Voor de Tab S7 moet je met een hogere aanschafprijs rekening houden. Je komt al snel boven de € 700 uit, maar dan heb je wel een tablet van de beste kwaliteit. Met een snelle en effectieve processor, veel opslaggeheugen en een S-pen. Dit maakt het werken op de tablet er een stuk makkelijker op.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ