Back to Top

Smartphone- versus tabletgebruik: wat kiest Nederland? - androidtoestel.nl

Ruim 9 op de 10 Nederlanders is in het bezit van een smartphone. De grootste merken zoals Samsung, Apple en Huawei domineren de markt. Van alle Nederlanders bezit 70% ook nog eens een tablet. Opvallend is dat de smartphone veel vaker gebruikt wordt, terwijl de tablet meer naar de achtergrond verschuift. Hiermee krijgt de smartphone een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven.

Marktonderzoeker GfK bekijkt jaarlijks de gebruikerstrends, waarbij het een steekproef heeft gedaan onder 1204 Nederlanders vanaf 13 jaar oud. In 2017 keken steeds meer mensen tv-programma’s via smartphone of tablet. Een logisch gevolg van de veranderende digitale samenleving, waarbij we altijd en overal video’s kunnen kijken. YouTube is een app die bij de meeste smartphones geïnstalleerd is, maar ook apps als RTL XL en Kijk nemen in populariteit toe.

Daarnaast bieden ook diensten als Netflix en Videoland een handige app. Er zit geen significant verschil tussen het bekijken van video's op smartphone of tablet, dit gebeurt op beide apparaten evenveel. Dat het aantal smart tv’s stijgt heeft hier blijkbaar geen invloed op, begin 2018 staat in 42% van alle huishoudens deze moderne televisie.

Internetbankieren en social media

De smartphone wordt voor internetbankieren vaker gebruikt dan de tablet. Niet zo vreemd, omdat de meeste mensen hun smartphone altijd bij zich hebben. Bovendien bieden de meeste banken een handige betaalapp, speciaal voor de smartphone. Dan is er nog een duidelijk verschil. Een tablet neem je alleen voor zakelijke doeleinden of als entertainment mee. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de verschillende functies, waarvan de tablet toch wel een aantal beperkingen heeft. Al eens geprobeerd om met een tablet te bellen of een sms te versturen? Niet geheel onmogelijk, maar ook niet praktisch.

Ook voor social media wordt een smartphone vaker dan de tablet tevoorschijn gehaald. Dit heeft weer te maken met het feit dat we onafscheidelijk zijn van de smartphone. Even Facebook checken in de trein, een Snapchat maken in dat leuke restaurant of onder werktijd whatsappen; de smartphone is er altijd.

Nu we het toch over social media hebben: jongeren richten zich steeds vaker op Instagram en Snapchat en verdwijnen langzaam van Facebook. Ouderen blijven trouw aan Twitter en Facebook en zullen pas later de jongere generatie volgen.

Beste smartphone deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ