Back to Top

Samsung ontvangt geen sms van iPhone - androidtoestel.nl

Je hebt een Samsung toestel en een iPhone gebruiker verstuurt jou een sms. Komt dit sms-bericht niet aan? Samsung ontvangt geen sms van iPhone is een probleem dat soms voorkomt. In dit artikel lees je wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je dit verhelpt.

Zo werkt een sms-bericht

Het versturen van een sms-bericht werkt heel anders dan bijvoorbeeld via WhatsApp. Deze laatste berichtendienst loopt via het internet (wifi of mobiele data). Het verzenden van sms-berichten verloopt via het mobiele netwerk, dus ook het netwerk waarop je belt. (Nagenoeg) alle mobiele telefoons kunnen sms berichten ontvangen, mits ze zijn aangesloten bij een netwerk. Dit geldt dus niet alleen voor moderne smartphones maar ook voor oudere GSM toestellen. Hoe is het dan mogelijk dat bepaalde smartphones geen sms ontvangen? Dat ontdek je hieronder.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Samsung ontvangt geen sms van iPhone: iMessage

Ontvang je geen sms- of tekstberichten van een iPhone gebruiker? Grote kans dat je gebruik maakt van iMessage Dit is alleen van toepassing wanneer je de simkaart of het telefoonnummer eerst op een iPhone hebt gebruikt, en later bent overgestapt naar Samsung . Je moet namelijk eerst iMessage uitschakelen of deactiveren. Doe je dit niet, dan probeert je Samsung toestel het sms-bericht via iMessage te ontvangen. Heb je de iPhone nog, dan kun je dit via onderstaande stappen eenvoudig oplossen:

  • Haal de simkaart uit het Samsung toestel en plaats deze in de iPhone
  • Zorg voor een mobiele netwerk verbinding
  • Ga naar instellingen à berichten
  • Schakel nu iMessage uit
  • Ga nogmaals naar instellingen à Facetime
  • Schakel ook Facetime uit

Plaats de simkaart nu terug in het Samsung toestel Als het goed is ontvang je gewoon weer sms berichten vanaf een iPhone.

Geen iPhone: registratie bij iMessage opzeggen

Het kan voorkomen dat je nieuwe simkaart niet meer in je oude iPhone past, of dat je de iPhone helemaal niet meer hebt. In dit geval moet je de registratie bij iMessage online opzeggen. Gebruik deze link en zeg iMessage direct op. Na opzegging ontvang je weer sms berichten vanaf een iPhone.

Samsung ontvangt geen sms van iPhone: andere oorzaken

Ontvang je een melding dat je geen sms kunt versturen of ontvang je geen berichten? Probeer onderstaande stappen en bekijk of het probleem dan verholpen is:

Start de iPhone opnieuw op: dit is de meest eenvoudige oplossing en helpt in sommige gevallen.

Controleer of je wel sms berichten kunt versturen. Mogelijk heb je geen beltegoed of sms tegoed meer en of is je tegoed geblokkeerd.

Controleer de netwerkverbinding: je moet verbonden zijn met een mobiel datanetwerk. Alleen een wifi netwerk werkt niet voor het versturen en ontvangen van sms-berichten. Wil je dit wel, schakel dan bellen via wifi in.

Lange sms berichten worden omgezet in een MMS bericht. Hier heb je een internetverbinding voor nodig of de provider moet het ondersteunen.

Check bij het versturen van een sms bericht of je het juiste telefoonnummer hebt ingevoerd. Het zou zomaar bij de verkeerde aan kunnen komen. Heeft iemand anders jou een sms bericht verstuurd? Vraag dan naar welk nummer deze persoon dit heeft gedaan.

Tip: Zie je het versturen van een sms-bericht een rood uitroepteken (!), controleer dan de netwerkverbinding. Tik vervolgens op het uitroepteken en probeer het opnieuw.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ