Back to Top

Samsung telefoon leegmaken voor een nieuwe gebruiker - androidtoestel.nl

Je smartphone verkopen? De Samsung telefoon leegmaken voor nieuwe gebruiker is erg belangrijk. Je verwijdert je persoonlijke gegevens, zodat niemand hier iets mee kan. In dit artikel lees je hoe je het Samsung toestel klaargemaakt voor verkoop.

Een back-up maken

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk dat je een back-up van jouw toestel maakt. Hiermee blijven alle gegevens en instellingen behouden. De back-up zet je later op een ander Samsung (of Android) toestel terug.

Een back-up maak je via je Google-account, zorg dus dat je hierop aangemeld bent. Doorloop nu de volgende stappen:

 • Open de instellingen app
 • Tik op back-up maken en terugzetten
 • Kies voor back-up mijn gegevens

Je kunt ook via de cloud een back-up maken. Handig, want het werkt bijna hetzelfde als bij een iPhone. De back-up staat in jouw Google account, ook nu is het belangrijk dat je een account hebt en hierop aangemeld bent. Let op dat een cloud back-up alleen bij oudere Samsung toestellen werkt:

 • Ga naar cloud en back up maken
 • Kies voor terugzetten
 • Koppel een account aan je telefoon

Wil je liever je Samsung account gebruiken? Bij het maken van een back-up kies je uit je Samsung account of Google account. In sommige gevallen heb je deze keuze niet en kan het alleen via een van beide accounts. Bewaar altijd de inloggegevens van je account, zodat je later de back-up eenvoudig terugzet.

Reset naar fabrieksinstellingen

De Samsung telefoon leegmaken voor nieuwe gebruiker kan alleen door een reset naar fabrieksinstellingen. Wat houdt dit precies in? Bij een hard reset verwijder je alle persoonlijke gegevens en instellingen. Er blijft dus niets op de telefoon achter, behalve een schone installatie. Het toestel ziet uit alsof het net uit de fabriek komt. De nieuwe gebruiker ziet alleen de standaard apps maar geen later gedownloade apps.

Ook jouw persoonlijke bestanden en media zijn niet langer zichtbaar. Bij een reset naar fabrieksinstellingen worden je Samsung- en Google account automatisch uitgeschakeld. Er blijven geen sporen hiervan achter.

Verwijder de micro sd-kaart en de simkaart

Bij een reset naar fabrieksinstellingen is het handig om de sd-kaart te verwijderen. Zo voorkom je dat gegevens van de sd-kaart verdwijnen. Bovendien voorkom je dat je het toestel per ongeluk inclusief micro SD kaart met jouw persoonlijke bestanden verkoopt of weggeeft. Verwijder je ook gelijk even de simkaart, zodat anderen niet op jouw kosten kunnen bellen of oproepen ontvangen? Door dit gelijk te doen vergeet je het niet!

Aan de slag: terugzetten naar fabrieksinstellingen

Maak je Samsung toestel verkoopklaar met een reset naar fabrieksinstellingen. Om je te helpen vind je hieronder een zeer duidelijke handleiding. Ben je er klaar voor? Dan kun je nu aan de slag!

 • Ga naar de instellingen app
 • Navigeer naar algemeen > beheer
 • Tik op resetten
 • Kies voor fabrieksgegevens herstellen

Je Samsung smartphone gaat nu terug naar de fabrieksinstellingen. Heb je een ouder toestel met Android 6 of lager? Dan werkt het terugzetten naar fabrieksinstellingen iets anders:

 • Open de instellingen app
 • Ga naar back-up maken en terugzetten
 • Tik op fabrieksgegevens herstellen

Je moet nu je pincode of wachtwoord invoeren. Dit is bij toestellen vanaf Android 7 en hoger niet nodig.

Je Samsung toestel schoonmaken

Voordat je het toestel verkoopt is het fijn wanneer je deze eerst even schoonmaakt. Verwijder eventueel de schermprotection. Doe dit zo voorzichtig mogelijk, zodat er geen beschadigingen op het glas ontstaan. Maak het scherm met een speciaal doekje schoon. Loop ook de inkepingen voor hoofdtelefoon en oplader na. Vaak zit hier wat stof en vuil in.

Verwijder de telefoon uit het hoesje. Verkoop je hem compleet met telefoonhoesje? Zorg dan dat je alle pasjes, geld en overige zaken uit het hoesje haalt. Wees er ook zeker van dat de micro sd-kaart en simkaart niet meer aanwezig zijn.

Stop de Samsung smartphone bij voorkeur in het originele doosje inclusief oplader. Zitten de oortjes nog ongebruikt in de originele verpakking, dan doe je deze er ook bij. In andere gevallen is dit om hygiënische reden een minder goed idee.

Je Samsung smartphone ruilen

Wist je dat je oude toestel geld waard is? In veel winkels of bij verkooppunten geldt een inruilactie. Je ruilt je oude Samsung toestel in en krijgt hier een kortingsbon of korting op een nieuw toestel voor. Doe je mee aan een inruilactie, zorg dan dat je al jouw gegevens van het toestel verwijdert. Oudere telefoons gaan soms als refurbished toestel over de toonbank of worden naar het buitenland verstuurd. Je wilt niet dat een ander er met jouw persoonlijke gegevens vandoor gaat. Dankzij bovenstaande handleiding en tips weet je nu hoe je een Samsung toestel leeg maakt, klaar voor de verkoop.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ