Back to Top

Nokia telefoon leegmaken voor een nieuwe gebruiker - androidtoestel.nl

Bij verkoop van je Nokia telefoon is het beter om deze leeg te maken. Je wist alle belangrijke gegevens en instellingen maar ook media en applicaties. Hiermee voorkom je dat anderen er met jouw gegevens vandoor gaan. Hoe je een Nokia telefoon leeg maakt voor een nieuwe gebruiker lees je hieronder.

Smartphone verkopen of inruilen

Je bent toe aan een nieuwe smartphone, maar wat doe je met het oude exemplaar? Deze kun je verkopen of inruilen. Bij inruil krijg je een nieuwer toestel, hiervoor moet je wel bijbetalen. Waar je ook voor kiest, bij verkoop of inruil van het toestel zorg je dat alle gegevens en instellingen gewist zijn.

Zelfs wanneer je niks met je oude toestel doet is het soms beter om deze toch te wissen, vooral wanneer je van plan bent om het toestel weg te gooien. Breng je de Nokia smartphone voor reparatie weg? Je hoeft hem dan niet direct leeg te halen, tenzij het om een niet officiële reparateur gaat.

Handleiding Nokia telefoon leegmaken

Voordat je de inhoud van de telefoon wist is het belangrijk om een back-up te maken. Hierbij sla je belangrijke gegevens en instellingen op. Bij aanschaf van een nieuw Nokia toestel kun je de eerder gemaakte back-up gewoon terugzetten. Zo behoud je de originele instellingen (en gegevens). Laten we eerst een back-up maken.

Back-up van je Nokia telefoon maken

Maak heel eenvoudig een back-up via de instellingen op je smartphone. Tik op instellingen en selecteer back-up maken en resetten. Zet vervolgens de optie back-up maken van mijn gegevens aan. Tik nu op back-up accounts en selecteer naar welk account je de back-up wilt zetten. Je toestel maakt nu een back-up van de gegevens en instellingen. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Onthoud wel het account waarin jouw gegevens staan opgeslagen, dit account heb je later nodig.

De Nokia smartphone leegmaken

Je maakt dus smartphone leeg door deze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Niet alleen gaan je gegevens en instellingen verloren, alle later geïnstalleerde applicaties worden gewist. Na een reset naar fabrieksinstellingen ziet het toestel er uit alsof het zo uit de fabriek komt. Alleen de standaard applicaties en instellingen zijn aanwezig. Maak gebruik van deze functie en zorg dat je Nokia smartphone helemaal leeg is. Zo doe je dat:

 • Sluit de Nokia smartphone op de oplader aan of zorg dat deze over voldoende batterijcapaciteit beschikt
 • Open de instellingen app op je smartphone
 • Kies voor de optie „systeem“
 • Selecteer de optie geavanceerd
 • Tik op „opties voor resetten“
 • Kies „alle gegevens wissen“ (fabrieksinstellingen)
 • Tik op „telefoon resetten“
 • Voer je wachtwoord in

Het toestel start opnieuw op. Ondertussen worden alle gegevens en instellingen gewist en gaat het toestel terug naar de fabrieksinstellingen. Let op: dit kun je niet ongedaan maken. Zorg daarom dat je altijd een back-up maakt.

Nokia hard reset

Lukt het niet om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen? Een Nokia telefoon leegmaken gaat in ieder geval niet wanneer je het toestel niet kunt ontgrendelen. Ben je de toegangscode vergeten, dan moet je kiezen voor een hard reset. Hierbij zet je het toestel terug naar de fabrieksinstellingen zonder dat je bij de instellingenapplicatie kunt. Nadeel van deze methode is dat je vooraf geen back-up kunt maken. Hopelijk heb je dit eerder al gedaan. Zo voer je een hard reset uit:

 • sluit de Nokia smartphone af
 • sluit het toestel met een USB-kabel op de computer aan u
 • houd de powerknop en volume omhoogknop tegelijkertijd ingedrukt
 • laat de knoppen los wanneer het Android logo op het scherm verschijnt
 • gebruik de volumeknooppunten om te navigeren naar wipe data/factory reset
 • bevestig je keuze met de powerknop

Je Nokia toestel wordt nu gereset. Houd er rekening mee dat dit enkele minuten kan duren. Het toestel start zichzelf opnieuw op. Daarna kun je de smartphone opnieuw instellen. Maak je de telefoon leeg voor een nieuwe gebruiker? Dan is het aan te raden om het toestel niet opnieuw in te stellen. Dit laat je liever aan de nieuwe gebruiker over, zodat deze het toestel kan personaliseren.

Waar je nog meer op let bij verkoop

Maak je de Nokia telefoon leeg voor verkoop? Zorg dan dat je de simkaart van je provider uit het toestel haalt. Verwijder ook de extra geheugenkaart (indien van toepassing). Verkoop je het toestel compleet met geheugenkaart, maak deze dan eerst helemaal leeg.

Verkoop het toestel bij voorkeur met de originele oplader. Heb je de oortjes (hoofdtelefoon) nog, voeg deze dan alleen toe wanneer ze ongebruikt of schoon zijn. Heb je misschien de originele doos of zelfs de aankoopbon nog? Dit heeft de voorkeur, zo ziet het toestel er netter uit en verkoopt het beter. Niet vergeten: verwijder eventueel een schermprotector en maak je Nokia smartphone met een speciaal doekje schoon.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ