Back to Top

Huawei telefoon leegmaken voor verkoop: bekijk de tips - androidtoestel.nl

Is je Huawei smartphone klaar voor verkoop? Je Huawei telefoon leegmaken vormt hier een belangrijk onderdeel van. Dankzij deze actie kan een ander er niet met jouw persoonlijke gegevens van door. In dit artikel lees je alles over het verkoopklaar maken van je toestel.

Waarom een Huawei smartphone leegmaken?

Je gebruikt je smartphone intensief. Je slaat foto’s en filmpjes op, past instellingen aan en logt regelmatig op websites of apps in. Al deze media en privacygevoelige gegevens staan op je toestel opgeslagen. Wil je dat de volgende gebruiker dit ziet? Nee. Daarom kies je bij verkoop voor het leegmaken van het Huawei toestel.

Handleiding Huawei leegmaken voor een andere gebruiker

Weet je hoe je jouw toestel klaarmaakt voor verkoop (of je geeft hem weg)? Dit is niet zo moeilijk. Om je te helpen vind je hieronder een duidelijk stappenplan. Volg de handleiding en je toestel is klaar om weg te doen.

Stap 1: back-up maken

Back-up al jouw gegevens. Hierbij bewaar je belangrijke instellingen, voorkeuren maar ook berichten en media. Een back-up van je toestel maak je via je Google drive account. Hierbij worden persoonlijke gegevens en instellingen in je google-account opgeslagen. Bij het instellen van een nieuw Android toestel maak je gebruik van de eerder gemaakte back-up. Hoe handig is dat? Zo maak je een back-up op je Huawei smartphone:

 • Open de instellingen app op je smartphone
 • Scrol naar het gedeelte systeem
 • Tik op back-up
 • Selecteer eventueel je Google Drive account

Je smartphone maakt nu automatisch een back-up naar Google Drive. Sla ook alle foto’s en filmpjes op een sd-kaart of op Google Drive/ cloud server op.

Wil je graag je WhatsApp gesprekken bewaren? Maak dan ook even een WhatsApp app:

 • Open de WhatsApp applicatie
 • Tik rechtsboven op het menu (3 puntjes)
 • Ga naar instellingen
 • Tik op chats
 • Selecteer chat back-up
 • Tik op back-up maken

Je WhatsApp back up is gereed.

Stap 2: sd-kaart en simkaart verwijderen

Voordat je het vergeet: verwijder eerst de sd-kaart en simkaart. Je wilt niet dat een ander hier gebruik van maakt of nog erger: al jouw foto’s ziet. Met het verwijderen van de simkaart voorkom je ook dat je per ongeluk gegevens van de kaart wist.

Stap 3: Huawei telefoon leegmaken

Je bent nu toe aan de laatste stap: het leegmaken van je Huawei telefoon. Houd er rekening mee dat alle gegevens, media maar ook gedownloade apps verdwijnen. Controleer daarom eerst nog een keer of je wel een back-up van alles hebt.

Zo maak je de Huawei telefoon leeg:

 • Open de instellingen app
 • Kies voor privacy
 • Tik op fabrieksinstellingen terugzetten

Je toestel zal zichzelf nu uitschakelen en later weer opstarten. Het kan enkele minuten duren voor de smartphone weer is opgestart. Na het opstarten vraagt het toestel naar wat basis instellingen. Dit kun je negeren, omdat de volgende eigenaar dit moet doen.

Reset naar fabrieksinstellingen lukt niet

Werkt bovenstaande methode niet, bijvoorbeeld omdat het toestel niet reageert? Dan moet je voor een Huawei hard reset kiezen:

 • Schakel de telefoon uit
 • Houd de volume omlaag knop tegelijkertijd met de aan/ uit knop ingedrukt
 • Laat los wanneer het Androidlogo op het scherm verschijnt
 • Navigeer met de volumeknoppen naar fabrieksinstellingen/ Wipe data
 • Bevestig met de aan/ uit knop

Net als bij voorgaande methode gaat het toestel nu terug naar de fabrieksinstellingen. Alle gegevens en persoonlijke instellingen zijn gewist.

Voordat je het Huawei toestel verkoopt

Is je toestel echt klaar voor een volgende gebruiker? Controleer of de reset naar fabrieksinstellingen is gelukt. Kijk of de simkaart en sd-kaart verwijderd zijn. Haal eventueel de screenprotector van het scherm. Let op: doe dit voorzichtig, zodat er geen krassen of beschadigingen op het scherm ontstaan.

Met een zachte doek of speciaal schermdoekje maak je het scherm en de rest van het toestel schoon. Zo blijven er geen vingervlekken of andere viezigheid achter. Kijk ook nog even naar de ingangen voor oplader en hoofdtelefoon: zit hier stof of zand in? Verwijder dit met een tandenstoker of smal borsteltje, maar ga wel voorzichtig te werk.

Bij voorkeur heb je de originele doos (verpakking) nog in bezit. Verkoop het Huawei toestel altijd inclusief de originele oplader. Oordopjes geef je er om hygiënische redenen, tenzij wanneer deze nog ongebruikt zijn.

Gefeliciteerd: je Huawei is klaar voor een andere gebruiker. Welk merk of model wordt jouw nieuwe smartphone?

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ