Back to Top

5 tips om een powerbank voor smartphone te kiezen - androidtoestel.nl

In een mobiele wereld is de powerbank onmisbaar geworden. Dit is een externe batterij voor alle soorten smartphones. Eenvoudig mee te nemen en op elk moment bruikbaar, de powerbank is echt wel praktisch. De oplaadbare accu laadt zichzelf op bij aansluiten op een stopcontact.

Wie de hele dag onderweg is of vaak op reis gaat, kan niet zonder powerbank. Niet alleen handig voor de smartphone maar ook voor tablet of laptop. Met de juiste powerbank kun je tot 4 toestellen tegelijk opladen. We geven je 5 tips om de juiste powerbank voor je smartphone te kiezen.

 

1. Capaciteit

De kracht van de powerbank hangt af van de capaciteit van de accu. Hoe hoger het mAh, hoe vaker deze de telefoon kan opladen. Wil je de smartphonebatterij in één keer volledig opladen, dan moet een powerbank minimaal dezelfde capaciteit hebben. Tel hier nog een beetje bovenop, omdat tijdens het opladen altijd weer wat energie verloren gaat.

 

2. Size doesn't matter, of toch wel?

Hoe meer capaciteit, hoe groter de powerbank. Hier kun je gewoonweg niet omheen. Een grotere powerbank betekent ook meer gewicht. Dit is best wel iets om even bij stil te staan, de powerbank moet immers wel in het handtasje of de jaszak passen.

 

3. Snelle versus langzame powerbank

Net als bij telefoonopladers zijn er ook snelle en langzame powerbanks. Een powerbank van 3,5 ampère kan het toestel zeer snel opladen. Heeft de powerbank een stroomsterkte van 0,5 ampère, dan duurt het opladen veel te lang. Voor een tablet adviseren we een minimale stroomsterkte van 2 ampère. De gemiddelde smartphone komt goed met een powerbank van 1 ampère weg.

 

4. Prijs-kwaliteitverhouding

Er zitten grote verschillen tussen de prijs-kwaliteitverhouding. Bekende merken als Apple, Samsung of Nokia brengen uitstekende powerbanks op de markt. De merkloze variant heeft vaak een wat mindere kwaliteit. De prijs hangt ook af van snelladen functionaliteit, opladen op zonnen-energie en draadloos opladen. Ook een indicatielampje is wel zo handig.

 

5. Kleur, vorm en design

Je kiest voor een modieuze spijkerbroek en stijlvolle smartphone. Waarom zou je niet voor een hippe powerbank kiezen? Tegenwoordig zijn deze in veel verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar. Er zijn zelfs powerbanks in de vorm van een autootje, gereedschap of andere gebruiksvoorwerpen verkrijgbaar. Zo wil je zeker gezien worden met je externe accu.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ