Back to Top

Hoe kies je de beste draadloze oordopjes voor je Android telefoon - androidtoestel.nl

Ken je dat? Je rolt het snoertje van je oordopjes netjes op, stopt het in je jaszak of tas en na twee minuten is het een niet te ontwarrende knoop geworden waar je eerst flink aan moet peuteren voordat je de oordopjes weer kunt gebruiken. Er lijkt een soort onverklaarbare natuurwet voor te bestaan. Niet goed voor je geduld, maar ook niet voor het snoertje van de oordopjes dat door het in de knel zitten kan beschadigen. De oplossing? Draadloze oordopjes voor je Android telefoon!

Bewegingsvrijheid met draadloze oordopjes

Met draadloze oordopjes voor je Android telefoon heb je volledige bewegingsvrijheid. Je hebt geen gedoe meer van een snoertje dat overal achter blijft hangen of dat te kort blijkt als je de dopjes in je oren hebt en de telefoon in je broekzak. Je zit op de fiets, kijkt over je schouder, het snoertje komt strak te staan en de dopjes worden uit je oren getrokken… Ook heb je met draadloze oordopjes voor je Android telefoon nooit meer last van draadbreuk die onvermijdelijk na verloop van tijd ontstaat.

Met draadloze oordopjes is dat allemaal verleden tijd. Maar wat zijn nu de beste oordopjes voor je Android telefoon?

Voordat je een selectie maken van de beste draadloze oordopjes voor je Android telefoon gaan we eerst kijken wat draadloze oordopjes eigenlijk zijn.

Wat zijn draadloze oordopjes?

Draadloze oordopjes zijn klein en klemmen in je gehoorgang. Dit noemen we ‘in-ear’ dopjes. Omdat ze heel licht zijn en er geen snoertje aan zit dat de dopjes uit je oren kan trekken is het risico dat je de oordopjes verliest klein. Kies je voor oordopjes met een nekband die beide dopjes met elkaar verbindt dan is de kans dat je de dopjes verliest al helemaal gering.

Waar let je op bij het kopen van draadloze oordopjes voor de Android telefoon?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van draadloze oordopjes voor je Android telefoon?

Er is een grote keuze aan draadloze oordopjes. We geven een aantal kenmerken zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken.

Drie soorten draadloze oordoppen

Er zijn drie soorten draadloze oordopjes: hoofdtelefoons met hoofdband, oordopjes met een nekband en losse oordopjes. Afhankelijk van je voorkeur en wanneer en waarvoor je de oordopjes gebruikt kan je een keuze maken uit deze drie varianten. Als je veel sport en daarbij naar muziek wilt luisteren is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor een hoofdband of nekband om te voorkomen dat je bij een onverhoedse beweging onverhoopt een oordopje verliest.

Verbinding

Ga je voor een verbinding via infrarood of via bluetooth? De meeste draadloze oordopjes werken op bluetooth en daarmee heb je een bereik van ongeveer tien meter tussen de zender (je telefoon) en de ontvanger (de dopjes). De modellen die werken via infrarood zijn echter in opkomst. Voordeel van dit type verbinding is dat ze ook bijvoorbeeld door een muur werken. Je kan dus je telefoon bijvoorbeeld in de woonkamer leggen en ondertussen thee in de keuken zetten zonder dat je de telefoon mee hoeft te nemen. Infrarood verbinding is wel gevoeliger voor ruis van buitenaf.

Sport en oordopjes

Ga je met de draadloze oordopjes in sporten? Dan is een hoofdband of nekband de meest veilige keuze om te voorkomen dat je een oordopje verliest, bijvoorbeeld omdat je een heel actieve sport beoefend, zoals survivallen. Kies je toch voor in-ear oordopjes? Kies dan voor dopjes die niet (te ver) uit je oor steken, dat maakt de kans op verlies groter, bijvoorbeeld als je met je arm over je voorhoofd strijkt om het zweet weg te wissen en je mouw achter een oordopje blijft haken.

Ook belangrijk is dat je kiest voor spatwaterdichte oordopjes, zodat ze niet beschadigen door zweet.

Oordopjes met een hear through modus zijn een absolute must als je sport in de buitenlucht. Hiermee kan je de muziek horen, maar hoor je ook omgevingsgeluiden van bijvoorbeeld het verkeer om je heen. Dat is veiliger voor jou en je omgeving!

Batterijduur en oplaadcase

Zijn de draadloze oordopjes vooral nodig om de lange reisuren in de trein door te komen? Kies dan voor draadloze oordopjes met een langere batterijduur zodat je niet halverwege de reis ineens zonder muziek zit. In de specificaties van de oordopjes staat hoe lang de batterij mee gaat. Er zijn bijvoorbeeld draadloze oordopjes voor je Android telefoon die 2,5 uur meegaan, maar ook dopjes die zes of zelfs elf uur muziek kunnen spelen. Oordopjes leeg? De oplaadcase van de oordopjes werkt als powerbank. Deze hebben ‘ruimte’ voor zes tot soms wel twintig uur stroom voor je oordopjes. Heb je niet vaak tijd om de oplaadcase op te laden? Dan is het verstandig om te kiezen voor extra veel ruimte zodat je hem in de nacht op kunt laden. Wil je snel je oordopjes weer kunnen gebruiken? Er zijn ook oplaadcases met een snellaadfunctie.

Verschillende apparaten koppelen aan oordopjes

Er zijn oordopjes die je kan koppelen met één apparaat, maar ook draadloze oordopjes die je met meerdere apparaten kunt koppelen, bijvoorbeeld aan je telefoon én aan je computer zodat je de dopjes onderweg kunt gebruiken om muziek te luisteren en thuis voor een Teams overleg.

Natuurlijk hoef je draadloze oordopjes niet alleen te gebruiken voor je Android telefoon. Je kan er ook bijvoorbeeld Teams gesprekken mee voeren en het geluid horen als je een film kijkt. Let dan wel goed op de latency, of ‘vertraging’. Niets is zo vervelend als geluid dat een fractie van een seconden later komt dan het beeld.

De latency staat ook in de specificaties van de oordopjes. Ga je voor bluetooth oordopjes, kies dan voor minimaal 4.0. Daarmee is de latency al een heel stuk verbeterd ten opzichte van andere oordopjes.

Je oren en dopjes

Niet iedereen heeft dezelfde oren. Wie wat kleinere oren heeft merkt dat veel oordopjes niet goed  genoeg blijven zitten. Gelukkig zijn er oordopjes die speciaal zijn ontworpen voor mensen met kleinere oren. Vaak hebben deze oordopjes speciale opzetstukjes zodat je zelf de maat kan bepalen die het beste bij je oren past.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ