Back to Top

Nokia 7 en 8 vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Nokia heeft in 2017 twee mooie toestellen uitgebracht: de Nokia 7 en Nokia 8. Hoewel ze uiterlijk wel wat op elkaar lijken, zijn er ook een aantal verschillen. Ben je van plan om een van deze toestellen aan te schaffen? Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee smartphones.

Over Nokia (smartphones)

Nokia is een Finse smartphonefabrikant. Maar liefst 6 Nokia modellen staan in de top 10 van best verkochte mobiele telefoons ooit. Nokia werd vooral beroemd met de Nokia 1100 en 1110.

Op het gebied van smartphones vind je verschillende modellen. Jaarlijks komt dit bedrijf met een aantal nieuwe uitvoeringen. De 7 en 8 zijn beiden in oktober 2017 uitgebracht.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Het design van deze smartphones

De Nokia 7 heeft een 5,2 inch scherm (lcd). De pixeldichtheid bedraagt 424ppi. De Nokia 8 is iets groter en heeft een 5,3 inch scherm. Deze heeft een hogere pixeldichtheid (554ppi). Ook de behuizing verschilt. Het 7- model is voorzien van Corning Gorilla Glass 3 en een aluminium frame (ip54 = spatwaterdicht). De Nokia 8 heeft beschermend Gorilla Glass 5 met dezelfde aluminium behuizing. Mocht de Nokia 8 vallen, dan is de kans groter dat het scherm dit overleeft. Dit is echt wel een pluspunt.

Dit moet je weten over de processor en prestaties

Een belangrijk verschil tussen Nokia 7 en 8 is de processor. Het 7- model wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 630 processor. Dit wordt ondersteund met 6 GB werkgeheugen.

De Nokia 8 heeft onder de motorkap een Snapdragon 835 processor. Ook deze vindt ondersteuning van 6 GB werkgeheugen. Welke van deze twee smartphones presteert beter? De processor van de Nokia 8 heeft een hogere kloksnelheid en hogere RAM snelheid. Ook de downloadsnelheid is hoger. Op alle gebieden presteert het 8- model dus net wat beter.

Met betrekking tot het besturingssysteem is er geen verschil tussen Nokia 7 en Nokia 8. Ze maken beiden gebruik van Android 7.1.1. Dit is up te graden naar Android 9 (2019).

Aan de slag met de fotocamera’s

Een smartphone is niet langer je mobiele telefoon maar ook een compacte fotocamera. Ook hierin een verschil tussen Nokia 7 en Nokia 8. Laten we beginnen met het 7- model. Deze heeft een 16mp hoofdcamera met Zeiss optics. Dit betekent dat Nokia gebruik heeft gemaakt van bekende Zeiss lenzen. Vind je dat interessant? De Nokia 8 heeft een nog betere hoofdcamera. Het betreft hier een dual 13mp camera (2 lenzen). Hiermee maak je foto’s met scherptediepte. Het verschil zie je direct! Ben je dol op fotograferen, dan is de keuze snel gemaakt: de Nokia 8 is beduidend beter.

Oh ja, vergeet ik bijna de specificaties van de selfiecamera. Bij de Nokia 7 vind je een 5mp selfiecamera. Dit is niet een hele hoge resolutie dus verwacht hier ook niet al te veel van. De Nokia 8 is uitgerust met een 13mp selfiecamera. Dit is al een stuk beter, en ook dat verschil merk je.

Mocht je filmpjes willen maken, dan doe je dit in beide gevallen in een Full HD of Ultra HD kwaliteit. Hier is niks over te zeggen.

Opslagruimte Nokia 7 en Nokia 8

Heb je lekker veel vakantiefoto’s gemaakt, en dan kom je erachter dat er te weinig opslagruimte is. Kijk daarom eerst even naar het intern geheugen. Deze twee smartphones zijn voorzien van 64 GB opslagruimte. Alleen de Nokia 8 is ook nog verkrijgbaar met 128 GB opslagruimte. Mocht je dit te weinig vinden, dan kun je dit in beide gevallen uitbreiden middels een micro sd-kaart.

Bij de Nokia 7 gebruik je een micro sd-kaart tot 256 GB. De Nokia 8 biedt meer mogelijkheden. Hier mag een micro sd-kaart tot 1 terabyte opslagruimte in. Reken zelf maar uit hoeveel foto’s en filmpjes je hierop kwijt kunt! Overigens ook handig voor het opslaan (installeren) van gedownloade apps. Scheelt je toch weer ruimte op je smartphone zelf.

Specificaties batterij en opladen

Niets zo vervelend als een smartphone die je continu moet opladen. De Nokia 7 heeft een 3000 mAh batterij. Deze gaat in 3G gesprekstijd tot 15 uur mee. Dit is niet bijster lang, vooral gezien de batterijspecificaties van de Nokia 8. Deze heeft namelijk een 3090 mAh batterij die in 3G gesprekstijd maar liefst 29 uur meegaat. Hoe is dit mogelijk? De processor van de Nokia 8 gaat veel zuiniger met de batterij om.

Moet je het toestel opladen? Dit kan via de normale manier of snelladen. Helaas is bij beide smartphones het draadloos opladen niet aanwezig.

Conclusie: welke smartphone is beter?

Welke van deze twee moet je nu kiezen? De Nokia 7 heeft een nieuwprijs van €199 - €249. De Nokia 8 kost rond de €349 (prijzen van 2019). Dit betekent dat de Nokia 8 duurder is, maar hoe zit het met de kwaliteit en prestaties? De Nokia 8 is een absolute aanrader. Hij is sneller, heeft betere camera’s en de accu gaat een stuk langer mee. Mocht je de Nokia 7 kunnen omruilen voor de Nokia 8: vooral doen. Je betaalt ongeveer €100 meer maar dan heb je ook een stuk meer.

Ga je toch liever voor een nieuwer toestel? De Nokia 9 PureView is een zeer goed alternatief. Dit toestel is in februari 2019 uitgebracht en heeft een krachtige processor, hoofdcamera met 5 lenzen (!) én biedt draadloos opladen. Daar kunnen de Nokia 7 en 8 niet tegen opbotsen.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ