Back to Top

Welke Samsung kan draadloos opladen? - androidtoestel.nl

Draadloos opladen is heel erg praktisch: je hebt niet langer een kabel tussen toestel en oplaadstation nodig. Koop je een Samsung smartphone, dan ben je vast nieuwsgierig of deze draadloos kan opladen. Samsung heeft verschillende modellen uitgebracht. Kan Samsung S5 of J5 zonder bekabeling opladen en hoe zit dit met nieuwere toestellen? We geven je een handig overzicht van draadloos oplaadbare smartphones van dit merk.

Kunnen Samsung J5, A5 en S5 draadloos opladen?

Samsung heeft zijn smartphones in 3 series onderverdeeld. De J-serie is een betaalbaar toestel met een eenvoudig design. De opslagcapaciteit is beperkt, met de camera maak je redelijke foto’s. De A-serie toestellen zijn wat duurder en voorzien van een betere processor en groter werkgeheugen. Ook de behuizing ziet er een stuk beter en steviger uit. De S-serie is het vlaggenschip van Samsung . Alles zit erop en eraan, deze toestellen stralen kwaliteit uit.

We hebben het in dit artikel over de J5, A5 en S5 modellen vanaf 2016 tot en met 2018. Bij deze drie toestellen is draadloos laden middels een ingebouwde Qi ontvanger niet mogelijk. Wel kun je gebruik maken van een losse ontvanger of hoesje. Deze sluit je op de laadpoort van het toestel aan. Vervolgens heb je ook nog een draadloze oplader zoals een wireless charging plate nodig. Nu is het mogelijk om gebruik te maken van het bekende Qi draadloos opladen, iets dat je binnen steeds meer bedrijven tegenkomt.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Draadloos opladen Samsung S7, S8 en S9

De Samsung Galaxy S7 is in 2016 uitgebracht. Bij dit toestel vinden we een 3000 mAh batterij, snel opladen en Qi draadloos opladen. De Galaxy S8 is in maart 2017 gelanceerd. Ook hierbij is de 3000 mAh batterij draadloos oplaadbaar. Kijken we ook nog even naar de populaire Samsung Galaxy S9 uit februari 2018. Deze heeft een krachtige 3000 mAh batterij en ondersteuning voor snel laden en opladen zonder bekabeling. Welk van deze drie toestellen je ook hebt of kiest, ze ondersteunen allen herladen zonder apart hoesje of extra ontvanger. Dit geldt ook voor de Plus versies van deze Samsung smartphones.

Zo werkt Qi draadloos opladen

Hoe werkt Qi opladen? Het is de standaard in de nieuwste Samsung smartphones en andere Android toestellen. Qi staat gelijk met inductieladen. Het basisstation moet verbonden zijn met een stopcontact. Tussen het basisstation en de smartphone is geen laadkabel nodig. Het basisstation activeert zichzelf wanneer het in contact komt met een geschikte smartphone. Hierbij verstuurt het een testsignaal en stuurt de smartphone een melding terug. Vervolgens begint het opladen. Wanneer de batterij bijna vol is, stuurt de smartphone een signaal naar het basisstation. Hierop schakelt het basisstation naar een lager vermogen terug.

Deze manier van opladen is niet geheel nieuw. We kennen deze techniek al jarenlang van de Oral-B tandenborstels, die al sinds de jaren ‘90 op deze manier opladen. Er wordt hard gewerkt aan resonant wireless charging. Hierbij is het mogelijk om op grotere afstand draadloos op te laden.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ