Back to Top

Xiaomi draadloos opladen & instellen - androidtoestel.nl

Een Xiaomi draadloos opladen is praktisch. Helaas zijn niet alle Xiaomi smartphones hier niet op toegerust. Daarom moet je het draadloos opladen instellen. In dit artikel lees je hoe dit moet en welke draadloze opladers geschikt zijn. Na het lezen van dit artikel weet je alles over de Xiaomi smartphone, en het draadloos opladen daarvan.

Draadloos opladen van Xiaomi smartphones

Veel Androidtoestellen kunnen draadloos opladen. Helaas is dit met een Xiaomi smartphone niet altijd mogelijk. Dit geldt voor verschillende toestellen waaronder de Xiaomi Redmi Note 10T, de Poco X3 of de Redmi K40 Gaming. De Xiaomi Mi 9 en de Mi 10 kun je wel weer draadloos opladen. Bekijk dus vooraf wat de mogelijkheden zijn.

Waarom kun je veel van deze toestellen niet draadloos opladen? Dit heeft met verschillende zaken te maken. Allereerst met de prijs. Xiaomi smartphones zijn goedkoop, dat is een feit. De techniek voor draadloos opladen is prijzig, het toestel zou dan gelijk een stuk duurder worden. Daarnaast heeft het ook met de eenvoudige processor te maken. Hoe dan ook, met een Xiaomi smartphone ben je voordelig uit maar deze kan soms niet uit zichzelf draadloos opladen. Wel kun je het draadloos opladen instellen, zodat je toch gebruik kunt maken van deze functie.

Xiaomi draadloos opladen: zo werkt het

De Mi9 of de Mi10 draadloos opladen is geen probleem. Hier heb je een Qi oplader voor nodig. Leg het toestel op deze oplader en je merkt dat de accustatus langzaam oploopt.

Het is belangrijk dat de Qi oplader stroom aan de smartphone door kan geven. De oplader koppel je dus aan netstroom (stopcontact). Zonder netstroom kan de smartphone niet worden opgeladen.

Het draadloos opladen instellen

Niet alle Xiaomi smartphones kunnen draadloos opladen. De smartphone moet namelijk voorzien zijn van een Qi ontvanger. Hoewel veel smartphones deze ontvanger hebben ontbreekt dit bij het merendeel van de Xiaomi toestellen. Ook sommige oudere smartphones van duurdere merken hebben deze ontvanger niet.

Laten we het Xiaomi draadloos opladen instellen. Hiervoor heb je een draadloze oplader nodig. Opvallend is dat er een Xiaomi Qi Charging Pad verkrijgbaar is, geschikt voor onder andere de Mi9, Samsung toestellen, iPhones maar ook voor toestellen die niet draadloos kunnen laden.

Neem een Qi draadloze oplader van een goede kwaliteit. Vervolgens heb je ook een speciale ontvanger voor draadloos opladen nodig. Dit is een klein plaatje dat je middels een USB op je smartphone aansluit. De draadloze ontvanger is beschikbaar met micro USB of type C.

Zodra de draadloze ontvanger is aangesloten op de smartphone kun je deze op de Qi lader plaatsen.

De module niet intern gebruiken

De draadloze ontvanger is plat en zal mogelijk in de smartphone passen. Het is niet aan te raden om dit te doen. Beter kun je de module (draadloze ontvanger) aan de achterkant van je smartphone houden en middels een hoesje fixeren. Bedenk wel dat de module altijd de USB ingang bezet houdt.

Op een andere manier draadloos opladen

Heb je alleen een draadloze oplader in huis? Deze kun je gebruiken om je Xiaomi toestel op te laden, zelfs wanneer hij het draadloos opladen niet ondersteunt. In veel gevallen is het voldoende om de draadloze oplader van de kabel af te halen. Het uiteinde van het kabeltje steek je vervolgens in je smartphone, de stekker gaat in het stopcontact.

Werkt dit niet? Bekijk dan of de draadloze oplader nog een USB ingang heeft. Plaats een USB-kabel tussen de draadloze oplader en het toestel. Mogelijk werkt het opladen nu wel.

Xiaomi ontwikkelt de snelste draadloze lader

Het merk Xiaomi besteedt zeker wel aandacht aan het draadloos opladen. Dit doen ze tegen een betaalbare prijs. De nieuwe draadloze oplader van Xiaomi is een van de snelste modellen. De accu wordt van nul naar 100% in slechts 19 minuten opgeladen.

Houd er rekening mee dat het draadloos opladen normaal gesproken een stuk langzamer gaat, al zijn de ontwikkelingen een stuk beter dan vroeger. Kijk bij aanschaf van een toestel daarom altijd of er zoiets als ‘snel draadloos opladen bijstaat.

Over de Xiaomi Mi Wireless Fast Charging Pad

Opladen zonder kabels, dat wil toch iedereen? Leg je smartphone op de speciale Xiaomi Fast Charging Pad en het opladen begint automatisch. De speciale draadloze oplader van dit merk is niet alleen de snelste ter wereld (2021), ook heeft deze een hoog vermogen van 20 W.

Bovendien is deze oplader voorzien van allerlei beveiligingen. Het beschermt je smartphone tegen overladen, overbelasting en kortsluiting. Ontzettend belangrijk want er gebeuren soms ongelukken met opladers.

Wil je veilig opladen, laat je smartphone en oplader dan nooit alleen. Opladen moet onder toezicht gebeuren waarbij je regelmatig de temperatuur van het toestel controleert. Het is normaal dat een smartphone tijdens het opladen warmer allemaal wordt, soms kan deze heet aanvoelen. Om de temperatuur niet verder op te laten lopen gebruik je het toestel tijdelijk niet.

Verwijder de smartphone van de oplader wanneer de accu vol is. Dit voorkomt oververhitting. Maak daarnaast altijd gebruik van een originele draadloze oplader. Koop zeker geen oplader uit een Chinese webshop, je weet dan niet wat je krijgt. Dit soort opladers is namelijk niet goedgekeurd voor de Europese markt.

Een nieuwe Xiaomi smartphone kopen

Is je huidige smartphone aan vervanging toe en denk je aan een nieuwe Xiaomi? Let dan goed op de specificaties. Zoals je eerder hebt kunnen lezen kunnen niet alle toestellen van dit merk draadloos opladen. Het is vrij omslachtig om het draadloos opladen in te stellen, al helemaal omdat je hier een aparte module voor nodig hebt.

Daarom is het beter om voor een toestel te gaan dat het draadloos opladen ondersteunt. Je betaalt iets meer maar je krijgt er ontzettend veel voor terug.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ