Back to Top

Verschillen tussen Samsung Galaxy S, A of J serie - androidtoestel.nl

Bij een Samsung denken we direct aan de nieuwste Samsung Galaxy S9 of misschien de oudere S8. Toch zijn ook de Samsung toestellen uit de A- of J serie een goede keus. Het ligt er helemaal aan wat je van het toestel verwacht.

Samsung S serie het meest populaire toestel

Toestellen uit de Samsung Galaxy S serie zijn het meest populair. Denk hierbij aan de Galaxy S9, S9 Plus, S8 en S8 plus, de S7 Edge en ouderen smartphones. Deze smartphones behoren tot de vlaggenschepen van Samsung . De nieuwste toestellen hebben verbeterde functies en zijn nog sneller dan hun voorgangers. Met de kwalitatief goede camera’s maak je haarscherpe foto’s en video’s. Deze toestellen zijn voorzien van een strak design en stevige behuizing. Alle Samsung S toestellen zijn geschikt voor bellen en sms’en, internetten en fotografie. Ook voor films kijken of het spelen van games worden deze toestellen aanbevolen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Samsung Galaxy A serie, de middenklasse

Wie iets minder eisen stelt aan het toestel, komt uit bij de middenklasse smartphones van Samsung. Dit zijn de Samsung Galaxy A toestellen, die nog steeds uitstekende prestaties leveren. Met de camera maak je duidelijke foto’s en video’s, verwacht echter geen professionele kwaliteit. Dankzij het grote werkgeheugen reageert het toestel snel. De A serie is echter minder geschikt voor het kijken van films in Full HD. Ook het spelen van games is lastig voor de A serie smartphones.

Goedkoopste Samsung Galaxy J serie

Gebruik je de smartphone alleen voor bellen en sms’en maar ook internetten, dan kom je uit op de Samsung Galaxy J serie. Dit is een betaalbare smartphones met een eenvoudig design. De opslagcapaciteit is niet zo groot, je moet er dus geen dagelijkse foto’s mee maken. De beeldkwaliteit is minder dan de A serie, maar nog steeds prima te noemen. De J serie is niet geschikt voor het bekijken van films of spelen van games. Doe je dit toch, dan ervaar je veel vertragingsproblemen. De Galaxy J is het meest geschikt voor mensen die een goedkope smartphone zoeken zonder dat hier hoge eisen aan worden gesteld.

Er is veel prijs- en kwaliteitsverschil tussen de S, A en J serie van Samsung. Ga je voor een basis toestel of kies je voor het nieuwste vlaggenschip?

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ