Back to Top

Samsung A50 en A70 vergelijken: dit zijn de verschillen - androidtoestel.nl

De Samsung Galaxy A50 en A70 zijn twee smartphones uit 2019 Het gaat hier om modellenuit het middensegment. Wat zijn de verschillen en eventuele overeenkomsten tussen de Samsung A50 en A70? We vergelijken deze smartphones met elkaar.

Smartphones uit de A-serie

Wil je een smartphone uit de A-serie? Je koopt dan een toestel uit de middenklasse. Qua prijs ligt deze mooi tussen de S-serie en de M-serie (vroeger: J-serie).

Is de M-serie minder dan toestellen uit de S-serie? Tegenwoordig is het verschil een stuk kleiner. M-toestellen hebben namelijk een aantal zeer interessante specificaties.

Verschil tussen Samsung A50 en A70

Deze twee smartphones zijn in het voorjaar van 2019 uitgebracht. Samsung heeft in 2019 nog een aantal toestellen geïntroduceerd waaronder de Galaxy A10, de A90 en de M30. Hiermee lijkt Samsung zich vooral op goedkopere toestellen te richten. Dat mag ook wel, want de nieuwste Galaxy S10 is verkrijgbaar voor een prijs vanaf €630. Gelukkig zijn de A50 en A70 een stuk goedkoper.

Benieuwd naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee toestellen? Laten we ze allemaal op een rij zetten.

Het design van deze smartphones

We beginnen met het design (ontwerp). Beide zijn schermvullend, waarbij de camera in een notch verborgen zit. De A50 heeft een 6,4 inch scherm, de Galaxy A70 is iets groter en heeft een 6,7 inch scherm. Het betreft in beide gevallen een super amoled touchscreen met een pixeldichtheid van 393ppi (A70) of 403ppi (A50).

In tegenstelling tot de vlaggenschepen van dit merk zijn de A50 en A70 voorzien van een kunststof behuizing. Dit voelt licht en wat goedkoop aan. De plastic behuizing beschermt niet tegen binnendringend water of stof. Het corning Gorilla Glass 3 biedt lichte bescherming tegen krassen en stoten.

Samsung A50 en aA0 vergelijken: de processor

Let goed op de processor binnen een smartphone. Deze bepaalt namelijk hoe snel en efficiënt het toestel werkt. Deze modellen zijn voorzien van een octa core processor, waarbij het merk wel verschilt. De A50 heeft een Exynos 9610 processor met 4 of 6 GB RAM geheugen. De A70 is uitgerust met een Snapdragon 675 processor met 6 of 8 GB RAM geheugen. Benieuwd hoe deze modellen presteren? Hiervoor kijk je naar de Benchmark test.

De Galaxy A50 scoort 2292 punten en de A70 2814 punten. Hieruit blijkt dat de processor van de A70 toch wel krachtiger is. Natuurlijk speelt ook het grotere werkgeheugen mee, dat scheelt.

Samsung A50 en A70 verschil: de camera’s

Hoe zit het met het verschil tussen Samsung A50 en A70 op het gebied van camera's? Dit onderdeel is net zo belangrijk als de rest. Tegenwoordig gebruiken we de smartphone namelijk als standaard fotocamera, zelfs ter vervanging van de duurdere spiegelreflexcamera. Gelukkig heeft Samsung hier rekening mee gehouden en uitstekende camera's aangebracht.

Te beginnen met de Galaxy A50. Deze heeft een triple hoofdcamera met een groothoeklens en dieptesensor. De beste lens heeft een resolutie van 25mp. Aan de voorkant vind je een 25mp selfiecamera.

Op het gebied van camera's presteert de A70 zelfs nog iets beter. Deze heeft namelijk ook een triple camera, waarvan de beste lens een resolutie van 32mp heeft. De selfiecamera van 32mp maakt ook zeer mooie foto's.

Het verschil is misschien klein, maar op beeld zie je dit kleine verschil wel terug. Het scheelt uiteindelijk niet heel veel, daarom maakt het niet uit of je voor de Galaxy A50 of Galaxy A70 gaat. Wat betreft de camera's dan.

Opslagruimte en sd-kaart

Maak jij best veel foto’s en video’s? Dan is het belangrijk dat je over voldoende opslagruimte beschikt. Dit valt bij de A50 of de A70 wel een beetje tegen, vooral wanneer je dit met andere modellen uit 2019 vergelijkt. Je kunt alleen kiezen uit een toestel met een opslagcapaciteit van 64 of 128gb. Het geheugen uitbreiden kan wel, dit doe je middels een micro sd-kaart. Samsung heeft ervoor gezorgd dat de toestellen ondersteuning bieden aan een micro sd-kaart tot 1 terabyte. Kijk, zo heb je toch nog voldoende opslagruimte.

Overige dingen die je moet weten

De Samsung A50 en A70 vergelijken is niet zo moeilijk, omdat ze op veel gebieden gelijkenissen vertonen. Dit geldt ook voor de enkele luidspreker en de 3,5 mm audio aansluiting. Mocht je het willen weten: toestellen uit de S- serie zijn voorzien van een dubbele luidspreker, waardoor je in stereo naar audio luistert. De Galaxy A50 en A70 zijn misschien wel wat minder qua geluid, maar daar is de prijs natuurlijk ook naar. Pluspunt: ze beschikken over een FM-radio, iets dat andere toestellen juist niet hebben.

Met betrekking tot de connectiviteit zit het wel goed. Je beschikt over wifi mogelijkheden, bluetooth 5.0, GPS en NFC.

Prijs van de Samsung A50 en Samsung A70

Zwicht je voor een van deze twee modellen? De A50 is verkrijgbaar in het zwart, wit, blauw en koraal. Bij de A70 kies je uit dezelfde kleuren.

Voor de Samsung Galaxy A50 prijs reken je op ongeveer €270 - €290. De Samsung Galaxy A70 moet tussen de €350 en €380 kosten. Prijspeil: november 2019.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ