Back to Top

De nieuwe Samsung Galaxy S22 is er! - androidtoestel.nl

Samsung is een serie smartphones rijker: de Samsung Galaxy S22. De uit drie smartphones bestaande lijn is vanaf eind februari te koop en nu al te pre-orderen. Maar wat zijn de belangrijkste specificaties? Je leest het hieronder.

Een Samsung Galaxy S22 kopen? De nieuwe serie bestaat uit drie modellen: de Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en de Galaxy S22 Ultra. We nemen je mee door de meest kenmerkende specificaties.

Android 12

Wat de drie toestellen wel gemeen hebben, is dat ze draaien op het laatste Android 12 besturingssysteem (Snow Cone). Deze versie geeft je telefoon een persoonlijke touch dankzij de nieuwe personalisatie-opties in de weergave. Daarnaast zijn de privacy-instellingen aangepast, waardoor je meer inzicht hebt in wat je apps met je gegevens doen.

Supersnel dankzij Exynos 2200

Andere gemeenschappelijke technische vernuftigheid is dat alle Samsung Galaxy S22-modellen een Exynos 2200 processor hebben. De door Samsung zelf ontwikkelde chip maakt deze Samsung Galaxy S telefoon supersnel. Functies die je vaak gebruikt, ‘onthoudt’ de processor voor je. Daardoor werkt de telefoon sneller en accurater.

Design

Qua design zijn de S22 en S22 Plus gelijk aan elkaar, met hun drie camera’s en polycarbonaat - een sterk soort kunststof - achterkant. De S22 Ultra is daarentegen in alles wat luxer en heeft een glazen achterkant en in de behuizing verwerkte camera’s. De toestellen zijn in verschillende kleuren te koop. Lees hier meer over de tot stand komen van het design.

Camera specs

De nieuwe S22 serie beschikt over superscherpe camera’s. De hoofdcamera van de S22 en de S22 Plus is 50 megapixel. Daarnaast hebben de modellen een groothoeklens van 12 megapixel en een telelens van 10 megapixel met 3 × optische zoomfunctie. Ook de selfiecamera is 10 megapixels bij beide telefoons.

De S22 Ultra steekt ver boven deze specificaties uit met haar 108 megapixels hoofdcamera, een telelens met 10 × optische zoomfunctie en een 40 megapixel selfiecamera.

Comeback van de S pen

De S22 Ultra onderscheidt zich ook met andere Samsung telefoons door de S pen (stylus) en de opslag ervoor in de behuizing. Bij de vroegere Galaxy Note-serie was deze pen voor het laatst uitgegeven en dus weer helemaal terug van weggeweest.

Interne opslagruimte tot 1 TB

De S22-toestellen zijn verkrijgbaar met een interne opslagcapaciteit van 128 GB of 256 GB. De Samsung Galaxy Ultra is er zelfs tot 512 GB en 1 TB opslagruimte. Dat je geen SD-kaart in de toestellen kwijt kunt, levert daarom waarschijnlijk geen problemen op bij gebruikers.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ