Back to Top

Welke Samsung telefoon is goed – keuzehulp - androidtoestel.nl

Wat voor jou de beste Samsung smartphone is, hangt helemaal van je wensen en smartphonegebruik af. Er zijn wel een aantal bijzonder goede toestellen van dit merk. Welke Samsung telefoon is goed en past het beste bij mij? Ontdek het met de keuzehulp.

Welk type telefoongebruiker ben jij?

Je hebt mensen die één keer per week op hun telefoon kijken en mensen die met hun smartphone getrouwd zijn. Hoe je met je telefoon omgaat, bepaalt welk toestel bij je past. Bekijk hieronder welk type telefoongebruiken jij bent:

Type 1: “fijn dat ik met mijn smartphone kan bellen en sms’en en een e-mail lezen vind ik ook wel handig. Maar wat moet ik met al die applicaties?”

Type 2: “fotograferen, films kijken en gamen op de smartphone is wel handig, maar het toestel moet niet te duur zijn.”

Type 3: “zonder smartphone kan ik niet leven. Alleen het beste van het beste is goed genoeg voor.”

Heb je bepaald welk type smartphonegebruiker jij bent? Onthoud je type goed: hieronder zie je welke Samsung bij jou past.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Beste Samsung smartphone voor type 1

Je smartphone moet vooral functioneel zijn. Zolang je kunt bellen, sms’en en mobiel internetten, ben je tevreden. Al dat gamen of fotograferen hoeft voor jou niet zo. Een toestel uit de M- serie past prima bij jou. Deze toestellen vervangen de vroegere J- serie. Het gaat hier om budget toestellen met een aanschafprijs tussen €110 en €220. De processor is niet de snelste, maar dat verwacht je ook niet voor deze lage prijs. Je hebt met de M-serie wél een toestel met goede fotocamera in handen, voor het geval je dit toch nodig hebt. Zo heeft de M30s een triple hoofdcamera en de M10s een dual hoofdcamera: best wel handig.

De accu van de M- serie is helemaal niet verkeerd, deze gaat lang genoeg mee. Zo hoef je niet dagelijks op te laden, iets dat je anderen om je heen wel ziet doen. Kun jij je tijd mooi aan iets anders besteden.

Ook de Samsung Galaxy A2 Core (2018) of de Galaxy A10 (2019) is een prima keus voor smartphonegebruiker type 1.

Welke Samsung telefoon is goed: type 2

Eigenlijk wil je een zeer goede smartphone maar hier niet teveel voor betalen. Logisch, want je gebruikt je smartphone wel dagelijks maar niet zo intensief als anderen. Gamen doe je liever op de pc of de gameconsole en films kijk je op je televisie. De processor hoeft dus niet al te krachtig te zijn. Foto’s maken doe je wel graag, vooral om deze op social media te delen. Herken jij je een beetje in bovenstaande situatie?

Samsung smartphones uit de A- serie: dat is wat jij zoekt. Neem bijvoorbeeld de Galaxy A50s: een toestel met een prijs die rond de €300 ligt. Deze smartphone wordt aangedreven door een Exynos 9610 processor met 4 of 6 GB werkgeheugen. Snel genoeg om verschillende taken tegelijkertijd uit te voeren. Met de triple hoofdcamera maak je de mooiste foto’s. Ook de Galaxy A90 is helemaal niet verkeerd: deze heeft een 6,7 inch scherm en ondersteunt het 5G netwerk. Zo ben je gelijk op de toekomst voorbereid.

De beste Samsung smartphone voor type 3

Er is geen twijfel over mogelijk: jij kunt niet zonder je smartphone. Het liefst verruil je iets dierbaars voor het allerbeste Samsung toestel. Nou, met de S10 of S10+ in handen ga je hier toch wel over nadenken. De Galaxy S10 heeft een van de krachtigste processors van 2019 en is ook nog eens uitgerust met een triple hoofdcamera. Dit is bij de S10+ ook het geval, hoewel de specificaties hier net wat beter zijn.

De Samsung Galaxy Fold 5G is het neusje van de zalm. Met een Snapdragon 855 processor en 12 GB RAM geheugen steek je ver boven andere smartphone gebruikers uit. Gamen, streamen, downloaden of vloggen: deze Samsung smartphone is een echte krachtpatser. De aanschafprijs is pittig, maar voor een type 3 smartphone gebruiker moet dit geen probleem zijn.

Wat kost een Samsung smartphone?

Samsung heeft voor elk wat wils: van simpel en goedkoop tot exclusief en duur. De goedkoopste Samsung smartphones zijn verkrijgbaar vanaf €100. Dit zijn onder andere de Samsung J1 Mini Prime (2016), de A2 Core en de j2 core (2018).

Ga je voor de meest uitgebreide en luxe smartphone, en dan ben je al snel meer dan €1000 kwijt. Dit zijn onder andere de Samsung Galaxy S10, de Note 10+ of de S10 Plus. De prijs kan al snel oplopen tot €1249. Hier heb je dan wel een toestel met een opslagcapaciteit van 1 TB voor.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ