Back to Top

Samsung Galaxy S8 en S9 vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Je twijfelt tussen de Samsung S8 en S9. Er is wat verschil in processor, camera’s en andere specificaties. In dit artikel vergelijk je de Samsung Galaxy S8 en S9. Met de belangrijkste verschillen en overeenkomsten: zo weet je direct welk toestel het beste bij jou past.

Over Samsung Galaxy smartphones

Samsung is geen onbekende op het gebied van smartphones. De Galaxy S- serie bestaat uit smartphones van een uitstekende kwaliteit. Met een snelle processor, goede camera en natuurlijk het allernieuwste besturingssysteem. De S- serie torent hoog boven de andere Samsung series uit. Je zit met een S- model daarom altijd goed.

Verschil Samsung Galaxy S8 en S9

De Samsung S8 is in maart 2017 uitgebracht. Een jaar later kwam de Galaxy S9 op de markt. Beide toestellen hebben een 5,8 inch super amoled display. Ook zijn ze voorzien van beschermend Corning Gorilla Glass 5. Buiten dit zijn er ook heel wat verschillen. Misschien wel het grootste verschil is de processor. De S8 wordt aangedreven door een Exynos 8895 processor, de S9 door een Exynos 9810 processor. Je begrijpt vast wel dat de S9 een veel nieuwere processor heeft.

Benieuwd naar de prestaties van deze processors? Die van de Galaxy S9 is net wat sneller en efficiënter, al scheelt het niet heel veel (ongeveer 8%).

Over het intern geheugen

Heel belangrijk is het intern geheugen. Je zal niet de eerste zijn die achteraf toch wat ruimte tekort komt, vooral wanneer je veel apps downloadt en foto's en video’s opslaat. De S8 beschikt over 64 GB opslagruimte. Bij de S9 heb je de keuze uit 64, 128 of 256 GB. In beide gevallen is dit uitbreidbaar middels een micro sd-kaart tot maximaal 1 TB.

Hoofdcamera en selfiecamera

Fotografeer je graag? Het maakt echt niks uit of je voor de Samsung S8 of S9 kiest. Ze hebben namelijk allebei een 12 MP hoofdcamera en een 8 MP selfiecamera. Uiteraard met ledflitser, auto hdr en panorama. Alleen met betrekking tot de video opnames is er wel verschil. Bij de S9 maakt de camera opnames in een resolutie van 1440p. bij de S8 heb je de keuze uit verschillende resoluties, waarbij 2160p het hoogste is. Dit staat gelijk aan 4k Ultra HD.

Hoe lang gaat de batterij van de S8 of S9 mee?

Bij intensief gebruik van je smartphone kan de batterij snel leeglopen. Deze twee toestellen zijn uitgerust met een 3000 mAh batterij. Hoewel dit hetzelfde is, betekent het niet dat ze ook allebei even lang meegaan. De Galaxy S8 gaat namelijk net wat efficiënter met de accu om, waardoor je minder vaak hoeft op te laden. In 3G spreektijd bedraagt het verschil ongeveer 2 uren. In stand-by tijd is dit uiteraard veel langer.

Je smartphone opladen? Dit doe je op de normale manier, snel laden of Qi draadloos opladen.

Conclusie: welk model is beter?

Zowel de Samsung S8 als de Samsung S9 zijn uitstekende smartphones. De prestaties van de processors liggen zeer dicht bij elkaar en ook qua fotocamera, behuizing en accu is er geen tot nauwelijks verschil. Natuurlijk zit er wel een verschil in aanschafprijs. De Galaxy S9 is ongeveer €100 duurder. Toch is ook dit model meer dan de helft goedkoper dan de Samsung S10.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ