Back to Top

Samsung Galaxy S8 en S9 vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Ze hebben dezelfde schermgrootte en cameraspecificaties. Toch zijn er verschillen tussen de Samsung S8 en S9. Welk toestel past beter bij jou? Vergelijk de Samsung Galaxy S8 en S9. Met de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.

Galaxy S8 en S9: dit moet je weten

De Samsung Galaxy S8 is in maart 2017 uitgebracht. Ruim een jaar later (februari 2018) kwam Samsung met de Galaxy S9. Het gaat hier om twee mooie smartphones met een gelijke schermgrootte. Het scherm is 5,8 inch groot, waarbij het om een super amoled touchscreen gaat. Niks mis met de helderheid en kleurweergave van het beeldscherm!

Smartphones uit de S- serie zijn altijd van een uitstekende kwaliteit. hierbij maakt Samsung gebruik van de eigen Exynos processor (Europa) of de Qualcomm processor (USA).

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Over de processor en het besturingssysteem

Is er met betrekking tot de processor verschil tussen Samsung Galaxy S8 en S9? De S8 wordt aangedreven door een Exynos 8895 processor. Deze scoort in de basemark test gelijk als de Huawei Mate 9 . Bij de Galaxy S9 vinden we een Exynos 9810 processor. Deze is nieuwer en sneller en scoort beter dan de S8. Qua prestaties ligt de Galaxy S9 boven die van de S9+ of de S8.

Het werkgeheugen is in beide gevallen even groot, namelijk 4 GB.

Deze smartphones draaien op het Android besturingssysteem. Bij de S8 is dit Android 7.0 (Nougat) en bij de S8 Android 8.0 (Oreo).

Fotograferen en filmen: de camera’s

Samsung Galaxy S8 en S9 vergelijken op het gebied van camera’s? Hier zie je weinig verschil in. Ze hebben beiden een 12 mp hoofdcamera met led flitser en auto-HDR. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 mp. Juist doordat de camera’s hetzelfde zijn, kan dit de keuze bemoeilijken. Daarom kijk je naar andere onderdelen, zoals de interne opslagruimte.

Voor het opslaan van foto’s en video’s heb je bij de Galaxy S8 een mooie 64 GB opslagruimte beschikbaar. De S9 is in drie verschillende versies verkrijgbaar: met 64, 128 of 256 GB. Mocht je dit nog te weinig vinden, dan is de opslagruimte altijd uitbreidbaar met een micro sd-kaart.

Batterij: wat is de accuduur?

Minstens zo belangrijk is de accucapaciteit en hoe lang de batterij mee gaat. Beide Samsung toestellen zijn uitgerust met een 3000 mAh batterij. Je zou denken dat deze even lang meegaan, maar dat is niet het geval. De processor bepaalt namelijk hoe zuinig deze met de batterij omgaat. Uit testen blijkt dat de accu van de S8 het beduidend langer uithoudt. In 3G gesprekstijd gaat deze 24,5 uur mee, waar de S9 het 22,5 uur uithoudt.

De smartphone opladen? Dit doe je middels gewoon laden, snelladen of Qi draadloos opladen. Hier heb je natuurlijk wel een wireles laadstation voor nodig. Het maakt niet uit welke van deze twee smartphones je hebt: het is bij beiden mogelijk.

De prijs vergelijken

Bij het vergelijken van de Samsung Galaxy S8 en S9 zie je dat er hier en daar toch wat verschillen zijn. De S9 is vooral nieuwer en wat sneller. Daarnaast profiteer je natuurlijk wat langer van belangrijke beveiligingsupdates. Wat moeten deze twee toestellen in kosten? De S8 is wat ouder en hierdoor goedkoper geprijsd. Voor een toestel met 64 GB opslagruimte betaal je rond de €459. De S9 is wat duurder, al scheelt dit niet veel. Reken op enkele tientjes meer.

Geen zin om het geldbedrag in één keer neer te leggen? Kies dan voor een mobiel abonnement inclusief Samsung Galaxy smartphone. Tegelijkertijd met je abonnement betaal je maandelijks iets van de aanschafprijs. Hier merk je (bijna) niets van, en je hebt toch een nieuw toestel in handen.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ