Back to Top

Tips om de beste VPN te kiezen voor je Android device - androidtoestel.nl

Vrijwel alle aanbieders van VPN-diensten hebben een app die je op je Android smartphone kunt gebruiken. Toch kan het best lastig zijn om de beste VPN te kiezen. Want het gaat niet alleen om ondersteuning voor je Android device, maar ook om de snelheden die je op een VPN-verbinding kunt behalen en de stabiliteit. Daarnaast is het vaak ook mogelijk met een VPN-verbinding bepaalde geo restricties te omzeilen. Zo kun je via een buitenlandse server bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix bekijken.

Waar moet je op letten?

Het gebruik van een Android VPN is eigenlijk onmisbaar. Door een dergelijke verbinding te gebruiken, is het namelijk mogelijk om je online privacy te vergroten. Toch kan het nog ingewikkeld zijn om de juiste aanbieder te vinden. Met een aanbod van meer dan 100 providers heb je in ieder geval genoeg te kiezen.

Serverlocaties

Als je een VPN-dienst wilt kiezen, is het goed om van tevoren te kijken naar het serveraanbod. Je hele internetverbinding loopt immers straks via deze server. Meestal heeft een aanbieder meerdere servers in verschillende landen. In sommige gevallen kun je uit wel meer dan 50 landen kiezen en meer dan 3000 verschillende servers.

Uiteraard is het belangrijk dat de aanbieder tenminste servers in Nederland heeft. Als je zelf uit Nederland komt, is het goed dat je een serverlocatie dichtbij in Nederland kiest. Ook het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België zijn prima locaties. Als je een server in Australië kiest, zal je merken dat je internetverbinding op je Android device aanmerkelijk trager en instabieler wordt.

Logging

Je gebruikt het liefst een VPN om je online privacy te beschermen. Dat is het een fijn idee om te weten dat je privacy ook echt veilig is bij de aanbieder. Niet alle VPN-aanbieders bieden namelijk een even betrouwbare logging aan. Zo zijn er aanbieders die wel degelijk logs bijhouden en deze doorsturen naar overheden in bijvoorbeeld Amerika, China of Rusland.

Kies daarom altijd voor een aanbieder die geen logs bijhoudt. Dit is wat aanbieders ‘no logging’ noemen. En als er wel logs worden bijgehouden, doe je er goed aan om de privacy voorwaarden goed door te lezen. De meest populaire aanbieders hebben over het algemeen een no-log beleid.

Stabiliteit

Gezien alle internetverkeer van je Android smartphone over de servers van de VPN-provider zal verlopen, is het belangrijk er rekening mee te houden dat de servers voldoende stabiel moeten zijn. Kies voor een aanbieder met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De onbekendere en kleinere aanbieders hebben vaak een kleiner serveraanbod. Daardoor zitten er meer gebruikers op één server. Op die manier kan de stabiliteit van de internetverbinding tegenvallen. Het gevolg is dat de verbinding steeds verbroken wordt.

Een aanbieder met een groot serveraanbod en stabiele verbindingen heeft dit probleem niet. Door online reviews te lezen kun je een indruk krijgen van welke diensten een goede stabiliteit bieden. Bovendien krijg je bij sommige aanbieders een 30 dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Als dus binnen 30 dagen blijkt dat de provider gebreken heeft, krijg je je geld terug en kun je een andere aanbieder vinden.

Klantenservice

Het opzetten van een VPN-verbinding op je Android-toestel is erg eenvoudig. Door de app van de aanbieder te installeren ben je zo verbonden. Maar toch kan het zijn dat je aanloopt tegen problemen. Bijvoorbeeld door technische problemen of problemen bij facturering. Dan is het fijn als er een klantenservice voor je klaar staat die adequaat reageert. Kijk daarom altijd eerst goed welke klantenservice de diensten aanbieden. Bij sommige aanbieders kun je zelfs live chatten en krijg je snel antwoord. Dat is wel zo prettig, want zo kun je snel weer verder internetten.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ