Back to Top

Waar moet een senioren toestel aan voldoen? - androidtoestel.nl

Hoewel smartphones onmisbaar zijn in deze tijd, vinden sommige senioren het nogal lastig om een smartphone te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan niet weten hoe ouderen een bepaalde app moeten openen of iets moeten opzoeken op een browser. In dit artikel komt je er alles over te weten!

Het grote scherm

Voor senioren is het belangrijk dat de telefoon een groot, scherp en helder beeld heeft zodat senioren alles goed kunnen zien. Een groot scherm zorgt niet alleen ervoor dat senioren makkelijker en beter kunnen zien maar ook dat ouderen het toestel beter kunnen bedienen. Ook kunnen senioren de lay-out van hun telefoon zelf bepalen waardoor zij de telefoon helemaal kunnen instellen naar hoe zij dat willen en dat maakt het ook automatisch wat makkelijker om het te bedienen.

Hard geluid en een noodknop

De meeste ouderen hebben een slecht gehoor daarom moet de beste senioren telefoon hard geluid kunnen produceren zodat senioren alles luid en duidelijk kunnen horen. Een noodknop kan ook op sommige momenten goed van pas komen. Ouderen zijn meestal niet meer zo sportief, snel en lenig als vroeger daarom bestaat er een kans dat senioren soms wel kunnen vallen en verongelukken. In dat soort situaties kan een noodknop goed van pas komen.

Stevige constructie en comfortabel

De telefoon is het liefst sterk gebouwd en moet comfortabel zijn. Ook is het belangrijk dat de telefoon makkelijk in je broekzak past en comfortabel in je hand ligt met een goede grip zodat de kans verkleint dat je het laat vallen. De telefoon moet van een sterk materiaal zijn gebouwd zodat als je het ooit eens laat vallen dat hij niet meteen stuk valt en voor de zekerheid doe je het er liefst een screenprotector en een hoesje op.

Wat zijn goede senioren telefoons?

Een goede senioren telefoon die op dit moment te koop is, is de SeniorenTab. Dit is een smartphone die is ontworpen voor senioren zodat senioren toch op een makkelijke manier gebruik kunnen maken van de functies die een normale smartphone ook bezit. Denk hierbij aan een Playstore zodat je apps kan installeren, 4G, een goede camera en Bluetooth. Deze smartphone beschikt over een 6,5 inch scherm met een extra hoge resolutie. Ook heeft dit toestel 32 GB, een goede Octacore-8-processor en 3 GB werkgeheugen waardoor je vloeiend al je apps kan opstarten en instaleren. Daarnaast passen er twee simkaarten in en kun je er een Micro-SD-kaart instoppen voor meer geheugen. Als laatste beschikt deze telefoon over een 5000 mAh-batterij. Deze smartphone gaat dus makkelijk de hele dag mee. Overigens zijn ook verschillende goede samsung telefoons die prima door kunnen als senioren telefoon.

Conclusie

Bij een senioren telefoon is het dus vooral belangrijk dat de telefoon grote toetsen, een hard geluid, een noodknop en een helder beeld heeft. Ook moet de telefoon simpel te bedienen en sterk gebouwd zijn. De meeste senioren hebben geen moderne snufjes nodig denk hier bijvoorbeeld aan, gezichtsherkenning, vingerafdrukscanner of ingewikkelde apps, ouderen gebruiken hun telefoon meestal gewoon om te bellen en meer niet. Dus als jij ook ergert aan die kleine knoppen en dat moeilijk besturingssysteem dan is een senioren telefoon de oplossing voor jou!

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ