Back to Top

Whatsapp doet het niet meer: wat te doen? - androidtoestel.nl

Het gebeurt ons allemaal wel eens: Whatsapp doet het niet meer.. Je zit midden in een gesprek en de app verzend of ontvangt niks meer. Er zijn verschillende oorzaken bij een probleem als dit. Het kan je internetverbinding zijn, de telefoonrekening of een technische storing.

Wat te doen? In dit artikel hebben we een aantal oorzaken en oplossingen op een rijtje gezet.

Wegvallen van de internetverbinding

Whatsapp heeft een goede internetverbinding nodig. De app is gekoppeld aan servers die berichten van de ene telefoon naar de andere sturen. Als jouw internetverbinding niet sterk genoeg is, zal de app verbinding met zijn servers verliezen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om berichten te versturen of ontvangen.

Je kunt op twee manieren verbinden met het internet: via wifi of mobiele data. Als je verbonden bent met een zwak wifi-netwerk of je staat te ver van de modem, kan dit resulteren in een slechte internetverbinding. Check daarom altijd of je niet te ver van het wifi modem bent en of de internetverbinding van de modem zelf goed is. Als dit niet het geval is, zoek dan een sterker wifi-netwerk of schakel over naar mobiele data.

Whatsapp werkt niet meer, ook niet met mobiele dataverbinding? Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben. Ben je ondergronds (metro, een tunnel, etc.), dan is jouw verbinding met internet een stuk slechter. Zoek het oppervlakte op! Zodra je weer ’boven de grond’ bent, moet alles weer soepel verlopen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

WhatsApp doet het niet meer: rekening niet betaald

Lukt het versturen van Whatsapp berichten nog steeds niet? Neem dan contact op met je provider. Het kan zijn dat een rekening niet is betaald en daarom jouw internet is afgesloten. Als dit het geval is, betaal dan zo snel mogelijk je rekening om weer te kunnen appen!

Problemen met de app zelf

Naast je interne verbinding kan er ook wat fout gaan met de app zelf. Wat te doen nu? Allemaal heel technisch, maar gelukkig hoef je niet zelf de app te verbeteren! In het verleden betaalde je voor WhatsApp een kleine bijdrage van €0,90 per jaar. Wie niet betaalde, kon geen gebruik meer maken van de berichtendienst. Tegenwoordig is WhatsApp volledig gratis. Aan het niet betalen van de WhatsApp rekening zal het dus niet liggen.

Als de servers van Whatsapp crashen, de app vastloopt of een bepaald onderdeel van de app gerepareerd moet worden, werkt de app mogelijk niet goed. Probeer je telefoon opnieuw op te starten of download de app opnieuw.

Heb je alles hierboven geprobeerd en werkt Whatsapp nog steeds niet? Neem dan contact op met WhatsApp zelf. Zij weten uiteindelijk het meeste over de app en kunnen technische storingen verhelpen.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ