Back to Top

Dit zijn de voordelen van VPN op je Androidtoestel - androidtoestel.nl

Openbare Wifi-netwerken zijn onwijs handig, maar zeker niet altijd veilig. Om jezelf te beschermen en veilig gebruik te kunnen maken van een openbaar Wifi-netwerk kun je gebruik maken van VPN. Hier lees je alles wat je van VPN moet werken.

Virtual Private Network oftewel VPN gebruik je om jezelf te beschermen tegen kwaadwillenden op een openbaar Wifi-netwerk. Wat er eigenlijk gebeurd, is dat je een eigen server creëert op een openbare hotspot. Hierdoor versleutel je een eigen verbinding en wordt informatie niet bijgehouden op de openbare hotspot. VPN houdt dus eigenlijk pottenkijkers buiten de deur. Tevens maakt VPN het ook ontzettend moeilijk voor bedrijven om je locatie te achterhalen. Wanneer VPN is ingeschakeld kun je blokkades van websites omzeilen, ongestoord je bankzaken regelen zonder dat iemand stiekem meekijkt en bestanden downloaden. Adverteerders en bijvoorbeeld inlichtingendiensten kunnen jouw gegevens dus niet meer achterhalen. Dit betekent dat je dus geen reclames van sokken te zien krijgt als je via VPN een keer op flamingo sokken hebt gegoogled!

Hoe wordt een virtual private network opgezet?

Het is niet zo dat je zelf een privénetwerk kunt maken. Hiervoor is een server nodig. Het is mogelijk om een serviceabonnement af te sluiten bij een VPN-provider. De provider zorgt er dan voor dat je gebruik kunt maken van een veilige server. En natuurlijk dat je anoniem over het internet kunt surfen. De internetserver kan overal op de wereld staan. Het hoeft dus niet zo te zijn dat deze in Nederland staat. 

Private Internet Access

Deze provider richt zich voornamelijk op particulieren en heeft een hele schappelijke prijs. Voor 6,95 dollar per maand of 39,95 dollar per jaar kan jij gebruik maken van een anoniem IP-adres. Er kunnen in totaal vijf apparaten gekoppeld worden aan een account. Daarnaast is er geen limiet aan de het verbruik of de snelheid

AirVPN

Deze provider is duurder dan PIA. Dit kost je namelijk 54 euro per jaar, maar daar tegenover staat wel een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en snelheid. De servers van het bedrijf staan voornamelijk in de EU. Bij AirVPN kunnen maximaal drie apparaten gebruik maken van de verbinding.

NordVPN

Deze provider is ook zeer populair en komt eens niet uit de VS, maar uit Panama. Daar staan tenminste de servers. NordVPN maakt het mogelijk om zes apparaten een veilig netwerk te geven. Als je een jaarabonnement afsluit bij NordVPN kost je dit 5,75 dollar per maand.

Het is natuurlijk niet voor elke particulier noodzakelijk om gebruik te maken van VPN, maar wanneer jij twijfelt over de veiligheid van je openbare internetverbindingen waar je vaker gebruik van maakt dan is het zeker een goede uitkomst.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ