Back to Top

Toegangscode of wachtwoord van je Xiaomi telefoon vergeten: lees onze tips - androidtoestel.nl

Je bent de toegangscode of het wachtwoord vergeten van je Xiaomi telefoon. Hierdoor kun je het toestel niet meer ontgrendelen. Ontzettend vervelend, maar hoe los je dit probleem op? Bekijk de handige tips zodat je snel weer gebruikmaakt van je Xiaomi smartphone.

Beveiligingscode, wachtwoord of patroon

Er zijn verschillende manieren om je toestel te ontgrendelen. Over het algemeen heb je de keuze tussen een beveiligingscode, wachtwoord of patroon. Bij moderne toestellen maak je gebruik van vingerafdruksensor of gezichtsherkenning. Het back-up wachtwoord blijft wel bestaan, voor het geval de vingerafdruksensor of gezichtsherkenning niet werkt.

Het is dus belangrijk dat je de toegangscode van je Xiaomi smartphone goed onthoudt. Schrijf dit ergens op of gebruikt een ezelsbruggetje. Ben je de toegangscode van je Xiaomi telefoon vergeten? Oeps: je kunt het toestel niet meer ontgrendelen.

Toegangscode vergeten: dit kun je doen

Het is helaas niet mogelijk om je toegangscode te veranderen zonder dat je eerst de schermvergrendeling eraf haalt. Dit is gedaan om veiligheidsredenen, zodat anderen de code niet zomaar aanpassen. Gelukkig maar, anders zou iedereen in je toestel kunnen kijken.

Om de toegangscode aan te passen moet je het toestel dus eerst ontgrendelen. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan wanneer je de toegangscode of het wachtwoord vergeten bent. Gelukkig is hier een goede oplossing voor: een harde reset.

Wat houdt een hard reset in?

Met een harde reset zet je de telefoon terug naar de fabrieksinstellingen. Je smartphone krijgt een schone installatie. Hierbij gaan alle door jou aangepaste gegevens en instellingen verloren. Dit is belangrijk om te weten, omdat je na de reset alles opnieuw aan moet passen.

Zorg altijd voor een back-up

Het zal je maar overkomen: je toegangscode of wachtwoord van je Xiaomi telefoon vergeten. Daarom is het altijd belangrijk om een back-up te maken. Een back-up is handig omdat je later niet alles opnieuw hoeft aan te passen, je zet de back-up gewoon terug. Kies voor een automatische of handmatige back-up:

 • Tik binnen instellingen op Google Drive
 • Tik op de drie streepjes
 • Selecteer (onderaan) instellingen
 • Tik op back-up maken en resetten
 • Tik nogmaals op back-up
 • Tik op het schuifje voor een automatische back-up

Je toestel maakt regelmatig en automatisch een back-up van je gegevens en instellingen. Maak ook een back-up van je foto’s en WhatsApp gesprekken. Nog een extra tip: sla bij voorkeur foto’s op een micro sd-kaart op. Mocht er iets mis zijn met je Xiaomi telefoon, dan blijven je foto’s altijd bewaard.

Reset naar fabrieksinstellingen

Zonder toegangscode of wachtwoord moet je het toestel resetten (terug naar fabrieksinstellingen). Dit doe je via de recovery mode:

 • Schakel de smartphone uit en wacht enkele seconden
 • Houd de powerknop, de volume omhoog knop en de homeknop tegelijkertijd ingedrukt
 • Wacht totdat het Androidlogo verschijnt en laat de knoppen los
 • Navigeer met de volumeknoppen naar Wipe data/ factory reset
 • Bevestig je keuze middels de powerknop

Je Xiaomi toestel wordt nu gereset. Dit kan enkele minuten duren, terwijl de telefoon opnieuw opstart. Nu heb je de mogelijkheid om een back-up terug te zetten. Doorloop verder de stappen die je op het scherm ziet staan. Stel gelijk een nieuw wachtwoord of een nieuwe toegangscode in.

Xiaomi patroon vergeten

Met een patroon kies je voor een eenvoudige en snelle schermontgrendeling. Ben je het patroon vergeten, dan hoef je niet altijd voor een reset naar fabrieksinstellingen te kiezen. Het volgende kun je proberen:

 • Voer een aantal maal een (verkeerd) patroon in
 • Uiteindelijk verschijnt er de optie ‘patroon vergeten’: tik hier op
 • Log in met je Google-account
 • Kies voor een nieuwe vergrendelingsmethode

Lukt bovenstaande methode niet, zorg dan dat je accu voor minimaal 50% vol is. Probeer het vervolgens opnieuw.

Let op: bovenstaande back-up optie verschijnt niet op toestellen met Android 7 of hoger. Alleen bij ouderen toestellen is deze methode mogelijk. Heb je een Xiaomi smartphone met besturingssysteem Android 7 en hoger, maak dan gebruikt van een reset naar fabrieksinstellingen.

Schermbeveiliging opnieuw instellen met Find My Mobile

Op (nieuwere) Samsung toestellen werkt het uitstekend: je schermbeveiliging opnieuw instellen met Find My Mobile. Helaas is dit met een Xiaomi toestel niet mogelijk. Was je op zoek naar deze optie? Helaas, we moeten je teleurstellen. Xiaomi heeft wel de optie find device. Hierbij ga je op zoek naar je verloren smartphone. Dit is echter geen methode om het toestel op afstand te ontgrendelen.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ