Back to Top

Hoe herken je een neppe Samsung: de verschillen tussen echt en nep - androidtoestel.nl

Een echte Samsung herken je direct, toch? Helaas niet altijd. Er worden heel wat neppe Samsung toestellen aangeboden. Hierbij betaal je soms een te hoge prijs voor een smartphone die lang niet zo goed is. Herken de verschillen tussen een echte en nagemaakte samsung.

De handel in namaak smartphones

Op internet vind je veel namaakproducten waaronder ook smartphones. Hier is een levendige handel in, vooral vanwege de grote vraag naar Samsung smartphones. Het is immers een van de best verkochte merken wereldwijd. Natuurlijk hangt er ook een prijskaartje aan een Samsung smartphone, daarom worden ze vaak voordeliger aangeboden. Het is echter de vraag of het hier om een echt of nep toestel gaat.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Modelcode en serienummer

Hoe herken je een neppe Samsung? Let ten eerste op de modelcode of het IMEI. Dit is een 15-cijferig nummer dat je op de smartphone terugvindt. Toets * #060 # in. Je ziet vanzelf het IMEI nummer op het scherm verschijnen. Het nummer kan overigens ook onder de batterij staan (bij oudere toestellen). Voer het IMEI-nummer op de website imei.info in. Vaak is snel duidelijk of het hier om een bestaand of nep modelnummer of serienummer gaat. Helaas zijn serienummers gemakkelijk te kopiëren, daarom is dit geen waterdichte methode.

Controleer de verpakking

Kijk goed naar de verpakking waarin de smartphone zit. Deze is bij voorkeur dicht en verzegeld. Is de verpakking open, controleer dan of het IMEI op de verpakking staat. Dit staat namelijk altijd met een sticker op de verpakking. Vergelijk dit met het IMEI nummer op het toestel. Deze twee nummers moeten overeenkomen, anders gaat het hier niet om een echte Samsung telefoon of klopt de verpakking niet.

Uiterlijke kenmerken van Samsung smartphone

Nog een verschil tussen een neppe en echte Samsung: de uiterlijke kenmerken. Je moet wel even weten waar je naar kijkt. Let goed op de kleur van het toestel. Samsung brengt bepaalde modellen in een aantal kleuren uit. Heeft de smartphone een andere kleur dan de kleuren waarin deze is uitgebracht, dan gaat het niet om een origineel toestel.

Het is soms lastig om kleurverschil te zien. Leg het toestel naast een originele Samsung van hetzelfde model. vraag aan een familielid of vriend of dit mogelijk is, of ga langs een elektronicazaak (bijvoorbeeld MediaMarkt). Je kunt natuurlijk ook op internet kijken, hoewel de kleuren afhankelijk zijn van je beeldscherm en grafische kaart. De kleur opzoeken via internet is dan ook geen heel betrouwbare methode.

Let goed op kleine details

Het zijn de kleine details die vaak bij een neppe Samsung opvallen. Denk maar eens aan de plaats van de microfoon, luidspreker of de USB-poort. Bij fake Samsungs ontbreken details of zitten ze op een andere plaats. Kijk ook goed naar het Samsung logo. Is dit erop gedrukt, geprint of erin gekerfd (reliëf)? Zit het Samsung logo op de juiste plaats? Zo op het eerste oog lijkt een nep Samsung echt, maar wanneer je beter kijkt zie je vaak wel het verschil. Even goed opletten dus.

De werking van het toestel

Het belangrijkste verschil tussen een echte en nep Samsung is de werking van het toestel. Samsung staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Vooral toestellen uit de S- serie zijn voorzien van een snellere processor en groot werkgeheugen. Dit zorgt ervoor dat deze smartphones geschikt zijn voor het uitvoeren van meerdere taken tegelijk. Ook werken ze snel wanneer je tussen apps schakelt, films bekijkt of een game speelt.

Een nep Samsung uit de S- serie kan dit allemaal niet. Het toestel reageert traag of loopt vast. Nu kan het natuurlijk zijn dat het om een ouder toestel gaat, waardoor deze bepaalde taken niet meer aankan. Start het toestel opnieuw op en kijk nu hoe deze werkt. Blijft het probleem zich voordoen? Dan gaat het om een nep toestel of om een Samsung telefoon die sterk verouderd is. In het laatste geval kun je het toestel ook beter links laten liggen.

Samsung smartphone tweedehands kopen

Er is natuurlijk niks mis met de aanschaf van een tweedehands toestel. Wees er zeker van dat het hier om een echte Samsung gaat en geen nep product. Ga je voor een tweedehands toestel, let dan vooral goed op de prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk vooraf op websites als Marktplaats wat het toestel van jouw keuze ongeveer moet kosten. Ziet het tweedehands toestel er als nieuw uit en is de prijs te mooi om waar te zijn? Je mag gerust twijfelen: de kans is aanwezig dat je een miskoop begaat.

Wil je perse een tweedehands toestel, ga dan voor een refurbished smartphone. Dit is een gebruikt toestel dat door een officiële dealer of verkoper helemaal is nagekeken. De verkoper voorziet het toestel van nieuwe onderdelen en zorgt voor een reset naar fabrieksinstellingen. Bovendien krijg je ook nog eens garantie op een refurbished smartphone. De garantieperiode bedraagt vaak 6 maanden maar kan ook wat langer zijn.

Een echte Samsung smartphone kopen

Ga je voor een nieuwe Samsung smartphone, koop deze dan liever bij een officiële Samsung dealer of verkoper. Dit kan in een winkel of online. Heb je een nieuw telefoonabonnement nodig? Kijk dan eens voor een mobiel abonnement inclusief Samsung smartphone. Zo hoef je het toestel niet in één keer te betalen maar bel je toch met het nieuwste model.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ