Back to Top

Is de nieuwe Samsung Galaxy S21 het wachten waard geweest? - androidtoestel.nl

De grote schare fans die Samsung de laatste decennia heeft vergaard zullen deze vraag met een volmondig “ja” beantwoorden. En eerlijk is eerlijk de nieuwe Samsung Galaxy S21 is een lust voor het oog. De opvallende vormgeving van de metalen behuizing die vloeiend naar binnen loopt en bijna organisch overloopt in het full HD-scherm dat op de behuizing ligt is zeer smaakvol uitgevoerd. Ook het cameraeiland met drie camera’s is een opvallend detail van het toestel. Deze zijn namelijk heel prominent aanwezig en vormen zo het middelpunt waar de rest van het toestel bijna omheen gebouwd lijkt te zijn. Het is met recht technologie die gezien mag worden en die filosofie hebben ze bij de Zuid-Koreaanse fabrikant maximaal uitgebuit. Uiteraard is de S21-serie klaar voor 5G en heeft het toestel alle functionaliteiten die je van een smartphone anno 2021 mag verwachten. Zo zijn ze uitgerust met een 120Hz-beeldscherm met Dynamic AMOLED 2X. Samsung claimt dat het scherm gemaakt is van het sterkste glas ooit om krassen en barsten te voorkomen. Ze hebben het de indrukwekkende naam GG7 Gorilla Glass Vitcus gegeven. We hebben de toestellen uit de S21-serie bekeken en delen hieronder onze bevindingen met je.

Camera’s die gezien mogen worden

Het zogenoemde cameraeiland is prominent aanwezig op de achterzijde van de Samsung Galaxy S21. De drie camera’s zijn als volgt onderverdeeld. De primaire 12MP-camera, 12MP-groothoekcamera en een 64MP-telefotocamera. Op de voorzijde prijkt een 10MP-selfiecamera. Al deze camera’s kunnen in 4K met 60 frames per seconde opnemen. Tevens beschikken de toestellen over nieuwe software die de high-end mogelijkheden van de camera’s maximaal ondersteunen. 

Sneller en sterker

Ook de krachtbron van de Galaxy S21 is nieuw. De Exynos 2100-chipset staat garant voor razendsnelle prestaties en is een geduchte concurrent voor de vermaarde bionic-chipsets van iPhone. Daarbij zijn de accu’s net zo dik gebleven als ze waren. Dus beginnend bij 4.000mAh en eindigend bij 5.000mAh. Desondanks zijn de prijzen van de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra behoorlijk scherp ten opzichte van de concurrentie. Nog een reden waarom de fanbase van Samsung verder zal groeien. 

Plat beeldscherm

De vorige versies Galaxy hadden nog een licht gebogen scherm dat zich als het ware om de behuizing heen vouwde. Die is nu vervangen voor een plat scherm die plat op de behuizing ligt. Met een verversingssnelheid van 120Hz behoren haperingen tot de verleden tijd. De S21 wordt nog steeds ontgrendeld met een vingerafdruk waarbij opvalt dat het display waar jij je vinger op moet leggen een stuk groter is geworden en de telefoon veel sneller ontgrendeld. Samsung heeft besloten om de achter van plastic te maken en niet meer van glas. Ze noemen het liefkozend ‘Glasstic’.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ