Back to Top

Vooruitzicht op de nieuwste Samsung Galaxy S23 - androidtoestel.nl

In september 2022 is de nieuwste iPhone genaamd de iPhone 14 uitgekomen waar vele Apple fans op hebben zitten wachten. Nu is het de beurt aan de Android fans onder ons. Deze groep is volgens Statcounter 2,7 keer zo groot als het aantal iOS gebruikers. Dit betekent dat de lancering van de nieuwe Samsung telefoon genaamd de Galaxy S23 veel grootser zal worden dan die van Apple in 2022. Om een idee te geven wat je te wachten staat, vertellen wij je in dit artikel zien wat de volgende editie van de Galaxy serie met zich mee zal brengen.

Lanceringsdatum

Eerder was al bekend dat de S23-serie in februari gelanceerd zou worden. Volgens geruchtenverspreiders zoals Ice Universe, OnLeaks, en Max Jambor is de officiële lanceringsdatum in Amerika gelekt. Deze datum staat namelijk op 1 februari 2023 (en 2 februari voor ons kikkerlandje door het tijdverschil). Als deze informatie klopt, zou dat betekenen dat dit keer de lancering eerder plaatsvindt dan in de afgelopen jaren. Een mogelijke reden hiervoor is dat zij de concurrenten voor kunnen zijn. Door dit te doen kunnen Android gebruikers al in bezit zijn van een toestel waardoor Samsung slim de massa aan lanceringen van concurrenten voor zou zijn.

Gelekte designs

Afgelopen september publiceerde Onleaks de eerste gelekte renders van de Samsung Galaxy S23 op Smartprix en Digit. Op deze beelden is zichtbaar dat het camera gedeelte op de achterkant van de telefoon niet meer ligt op een ‘verhoogd eilandje’ zoals bij de Galaxy S22 wél het geval is. De Samsung S23 heeft namelijk een vlakke achterzijde waarbij alle drie de cameralenzen in een rechte lijn boven elkaar gepositioneerd zijn. Hierdoor lijkt de S23 meer op een S22 Ultra qua design.

Verschillen ten opzichte van de S22

Zoals gebruikelijk is er verder weinig objectiefs bekend over de specificaties van de Samsung Galaxy S23. Er zijn natuurlijk wel verwachtingen zoals dat deze nieuwe toestellen zullen gaan draaien op de door Samsung zelf ontworpen Exynosprocessors. Daarnaast wordt verwacht dat de accuduur verbeterd zal zijn, maar of dat significante verbeteringen zijn, valt nog te bezien.

Ook heeft de Samsung Galaxy S23 net zoals in de S22-serie een extra variant genaamd de Samsung Galaxy S23 Ultra. Hier zijn natuurlijk tevens geruchten over vrijgegeven, maar of deze waar zijn, valt te betwisten. Pin ons er dus niet op vast. Vermoedelijk zal dit topmodel een 200 megapixel camerasensor bevatten in contrast tot de 108 megapixel sensor bij zijn voorganger. Deze camerasensor genaamd de ISOCELL HP3 is net zoals de hierboven genoemde Exynos-processors zelf ontworpen door Samsung.

Kortom, met de gelekte lanceringsdatum, renders van de designs, en de geruchten zijn we ietsje wijzer geworden over hoe tof de nieuwste Samsung Galaxy S23 telefoon zal zijn. Hoe accuraat en betrouwbaar deze beelden en informatie zijn, is een raadsel. Het is in ieder geval een goede benadering en hopelijk komen we er op 2 februari achter wat voor geheimen deze telefoon voor ons in petto heeft!

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ