Back to Top

Hoe kun je voorkomen dat lage temperaturen je telefoon aantasten? - androidtoestel.nl

Ja, je leest het goed. Wanneer het buiten koud is kan dit mogelijk schade toebrengen aan je toestel. Niet verwacht hé? Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om te voorkomen dat deze koude temperaturen ook daadwerkelijk je telefoon zullen beschadigen. Welke manieren dit zijn, daar vertellen we je in dit blogartikel natuurlijk graag meer over. Lees dan ook snel even verder voor meer informatie.

Koop een speciale hoes

Naast beschermhoezen zijn er ook telefoonhoesjes beschikbaar die je telefoon warm houden. Dit worden ook wel thermische hoezen genoemd. Hierdoor zal je telefoon niet afkoelen en voorkom je eventuele problemen met de batterij of bijvoorbeeld met de processor.

Reageer wanneer je binnen bent

Voel je de je WhatsApp-notificaties al binnenkomen, maar is er buiten sprake van vriestemperaturen? Wacht dan even tot je binnen bent om te antwoorden. Vooral vriestemperaturen kunnen ervoor zorgen dat je telefoon aanzienlijk sneller leeg raakt. Dit komt doordat de meeste batterijen zijn gemaakt van lithium-ion. Bij koude temperaturen zijn deze batterijen niet in staat om stroom te geleiden. Door je telefoon niet te vaak in de (vries)kou te gebruiken voorkom je dit probleem.

Je telefoon is te koud geworden

Wanneer je telefoon echt afkoelt zal je op een gegeven moment een melding krijgen dat je je toestel moet opwarmen. Om geen telefoon onderdelen te beschadigen is het op dit moment belangrijk dat je even wacht met actie ondernemen. Probeer je toestel dan ook niet direct weer opnieuw aan te zetten, aangezien dit mogelijk schadelijke gevolgen met zich mee kan brengen. Wacht zo’n tien tot twintig minuten. En zeg nou eerlijk, eventjes zonder smartphone is ook wel een lekker gevoel hé?

Neem voorzorgsmaatregelen

Zie je dat het buiten extreem koud is? Dan is het verstandig om je toestel volledig op te laden, voordat je uit huis gaat. Zoals we al zeiden zorgen koude temperaturen ervoor dat je toestel sneller leegraakt. Blijven opladen wanneer je batterijcapaciteit 100% is heeft echter ook weer geen zin. Hierdoor wordt het namelijk mogelijk dat je de batterij overlaadt, waardoor een telefoon reparatie uiteindelijk onvermijdelijk wordt.

Naast koude temperaturen kunnen ook hoge temperaturen ervoor zorgen dat je telefoon in de war raakt. Waarschijnlijk heb je dit in de zomer dan ook weleens gemaakt, wanneer je telefoon bijvoorbeeld in de volle zon op het strand ligt. Ook dit is iets waar je goed mee oppassen. Onderdelen binnenin je toestel kunnen namelijk mogelijk doorbranden, waardoor je telefoon uiteindelijk onbruikbaar wordt.

Uiteindelijk gaat het dus allemaal om het verstandig omgaan met je toestel. Wanneer je dit doet zal je dan ook merken dat het mogelijk is om de levensduur van je smartphone te verlengen. Hierdoor hoef je niet iedere twee jaar een nieuw abonnement af te sluiten en houd je weer meer geld over voor andere leuke dingen in het leven.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ