Back to Top

Welke OPPO Find X5 past bij jou? - androidtoestel.nl

OPPO heeft in februari eindelijk zijn OPPO Find X5-lijn gelanceerd. Als consument heb je behoorlijk wat te kiezen, want je kunt kiezen tussen de OPPO Find X5, de OPPO Find X5 Pro en de OPPO Find X5 Lite. Dat betekent dat je dit jaar de keuze hebt tussen het basistoestel, een duurdere pro-versie en een goedkopere Lite-versie. Zo is er voor iedere portemonnee een geschikt toestel. Toch is het goed om te weten wat precies de verschillen in de drie toestellen zijn. Er zijn immers een paar aanpassingen gemaakt om de prijzen te rechtvaardigen.

Verschillen

Er zijn een aantal verschillen op het gebied van ontwerp, beeldscherm en specificaties. Als je kiest voor het duurste toestel, krijg je een beter scherm, een mooier design en betere specificaties. Geef je minder om specificaties en wil je gewoon een goed toestel tegen een lagere prijs, dan ben je met de OPPO Find X5 Lite beter af. We hebben de verschillen onderzocht.

Ontwerp

Het meest aantrekkelijke ontwerp is te vinden bij het duurste toestel, de OPPO Find X5 Pro. Dit is één van de weinige vlaggenschiptelefoons op de wereld die is gemaakt van keramiek. Daardoor heeft het toestel een extreem elegante uitstraling. Ook de OPPO Find X5 zelf verdient de schoonheidsprijs dankzij zijn glazen achterkant en aluminiumframe. Wil je besparen op ontwerp, dan is de OPPO Find X5 Lite een goede keuze. Dat is niet meteen nadelig; hij is ook het meest compact, dunst en weegt het minst.

Beeldscherm

Een goed beeldscherm is voor iedere telefoon belangrijk. De OPPO Find X5 Pro blinkt daarin uit dankzij het AMOLED-beeldscherm met een miljard kleuren, LTPO-technologie en een Quad HD-resolutie. Wil je de OPPO Find X5 kopen, dan heb je nog steeds een scherm met een miljard kleuren, maar een Full HD+-resolutie en geen LTPO-technologie. Het goedkoopste model, de Lite, valt tegen op gebied van beeldscherm. Deze wordt geleverd met een slechter AMOLED-scherm en een refresh rate van 90 Hertz.

Onder de motorkap

Natuurlijk kent de pro-variant ook een pro-processor. Deze chipset werkt aan de hand van de octacore Snapdragon 8 Gen 1 processor en draait maximaal 3 GHz per core. In de originele X5 vinden we de Snapdragon 888 processor, die goed mee kan komen met vergelijkbare toestellen. Het Lite-toestel is aanmerkelijk trager, doordat het werkt aan de hand van een middelmatige Dimensity 900 processor.

Camera en batterij

De camera’s zijn op papier tussen de OPPO Find X5 en de pro-variant vergelijkbaar. Het maakt dus niet veel uit welke van beide varianten kiest. Beide modellen beschikken over twee 50 MP-sensoren en een 13 megapixel telefoto lens met optische zoom. De OPPO Find X5 Pro maakt wel een wereld van verschil in de praktijk doordat het uitgerust is met een MariSilicon X-chip. Deze chip is gemaakt door OPPO zelf en zorgt ervoor dat de foto- en filmkwaliteit dramatisch wordt verbeterd in omstandigheden met weinig licht. Desalniettemin kan de Find X5 Lite meekomen met vergelijkbare mid-range toestellen. Het toestel beschikt namelijk over een 64 MP camerasensor.

Natuurlijk is het ook goed om te kijken naar de accuduur. Je wilt immers niet voortdurend opladen. De normale Find X5 heeft ondersteuning voor 80W snelladen en laadt met 50W draadloos op, net als de OPPO Find X5 Pro. De accu van de Pro is iets groter met een capaciteit van 5000 mAh. De normale variant levert 200 mAh in en heeft een vermogen van 4800 mAh batterij. Bij de Find X5 Lite is omwille van de prijs een flink aantal concessies gedaan aan de batterij. Zo heeft het toestel een batterij van slechts 4500 mAh en is het niet mogelijk om draadloos op te laden.

Prijzen

Uiteraard verschillen de prijzen van de varianten ook. Het goedkoopste model kost ongeveer 500 euro, afhankelijk van de winkel waar je het toestel besteld. De normale variant is twee keer zo prijzig en kost rond de 1000 euro. Als je een pro-toestel wilt, betaal je daar uiteindelijk ook een pro-prijs voor. Zo kost het duurste model, de OPPO Find X5 Pro zo’n 1300 euro. Je krijgt daarvoor wel een compleet toestel met alle toeters en bellen.

Welke OPPO Find X5 moet ik kiezen?

Welke OPPO Find X5 je wilt kiezen, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Zoek je het model met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan kun je het best kiezen voor de OPPO Find X5. Dit toestel beschikt over Android 12, draadloos opladen en goede Hasselblad camera’s.

De OPPO Find X5 Pro is voor de bredere portemonnee en het de beste chipset, een MariSilicon X NPU en dezelfde goede camera’s en Android 12. Nadeel is uiteraard het hogere prijskaartje.

Zoek je een betaalbaar toestel, dan is de OPPO Find X5 Lite de beste keuze. Het model is dunner, lichter en compacter. Je moet alleen wel wat concessies doen. Het toestel heeft slechtere hardware en de camerakwaliteit is aanzienlijk slechter. Je zult vaker het toestel moeten opladen zonder tussenkomst van een draadloze lader. Het toestel ondersteunt dat namelijk niet.

De beste manier om te bepalen welk model je moet kiezen, is door al je wensen op een rijtje te zetten en de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ