Back to Top

Sony wil geen koptelefoonaansluiting meer - androidtoestel.nl

Lange tijd was een koptelefoon aansluiting op de smartphone een normaal iets. Sinds HTC en Huawei de koptelefoon aansluiting in de ban hebben gedaan, sluit ook Sony zich hierbij aan. Dit betekent echter niet dat er geen gebruik meer kan worden gemaakt van een koptelefoon of oordopjes, deze functie blijft gewoon bestaan.

De aparte koptelefoon aansluiting verdwijnt, wat overblijft is de usb-c-poort aan de onderzijde. Deze poort wordt voortaan gebruikt voor zowel opladen als het aansluiten van de koptelefoon. Met een speciale kabel kunnen Sony smartphonegebruikers tegelijkertijd zowel opladen als muziek luisteren. Hierin onderscheidt Sony zich van Apple en HTC, die beiden een koptelefoon dongle meeleveren.

Is het afwezig zijn van de koptelefoonaansluiting praktisch of een nadeel? Eigenlijk heeft niemand echt last van de oude koptelefoon aansluiting, het zit niet in de weg en belemmert het gebruik van de smartphone niet. Toch zien al die aansluitingen aan de zijkant of bovenkant er minder strak uit. Door de koptelefoon aansluiting te combineren met de usb-c-poort, ontstaat er een mooier geheel. Tja, het oog wil ook wat.

Smartphone zonder koptelefoon aansluiting

Als het aan Apple ligt verdwijnt de koptelefoonaansluiting helemaal. De 3,5 mm aansluiting zit niet langer in de iPhone 7. Ook andere merken verwijderen de ouderwetse koptelefoonaansluiting. Lightning is de poort op iPhone en iPad, hiermee is het mogelijk om via een speciale Lightning koptelefoon toch muziek te luisteren. Voor Android toestellen blijft de usb-c-poort beschikbaar, ook hiervoor is een andere koptelefoon nodig. De oude oordopjes of koptelefoon kan dus aan de kant.

Geen zin om je te binden aan een bepaalde koptelefoonaansluiting? Muziekliefhebbers hebben niets te vrezen: er zijn voldoende draadloze koptelefoons die via Bluetooth werken. Gelukkig beschikt iedere smartphone over een Bluetooth verbinding. De moderne draadloze koptelefoons hebben een batterijduur die voldoende is om de gehele dag onafgebroken naar je favoriete muziek te luisteren.

Een absolute aanrader onder de draadloze koptelefoons is de Sony MDR 1000x, voorzien van ruisonderdrukking. Ook Bose komt met een uitstekend model: de Bose QuietComfort 35 heeft geluidsonderdrukking en is zeer geschikt voor reizigers. Beide koptelefoons zijn verkrijgbaar vanaf €380. Uiteraard zijn er ook goedkopere draadloze modellen verkrijgbaar.

Beste Sony deals:
Sony Xperia XZ2 Premium64GB 1 GB 4G eenmalig €0.00 abo €17.00 p.m. toestel €28.50 p.m.
Sony Xperia XZ1 Compact32GB 1.5 GB 4G eenmalig €14.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Sony Xperia XZ2 Compact64GB 1.5 GB 4G eenmalig €22.00 abo €8.00 p.m. toestel €20.00 p.m.
Sony Xperia XZ164GB 1.5 GB 4G eenmalig €21.00 abo €8.00 p.m. toestel €14.00 p.m.
Sony Xperia XA232GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ