Via deze nieuwsrubriek vind je alle nieuwsberichten die gaan over het besturingssysteem Android van Google (geschikt voor smartphones, tablets en camera’s), en alles versies daarvan: versie 1.0, 1.5 (Cupcake), 1.6 (Donut), 2.0 (Eclair), 2.2 (Froyo), 2.3 (Gingerbread), 3.0 (Honeycomb), 4.0 (Ice Cream Sandwich), 4.1, 4.2 en 4.3 (Jelly Bean), 4.4 Kit Kat, 5.0 en 5.1 (Lollipop), 6.0 (Marshmallow), 7.0 (Nougat), 8.0 (Android O), Android 9.0 (?) en nieuwere versies, die nog moeten uitkomen.
Via deze nieuwsrubriek vind je alle nieuwsberichten die over het besturingssysteem Android gaan, en alle versies daarvan.
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek android (besturingssysteem), gesorteerd op meest gelezen. In deze rubriek bevinden zich in totaal 63 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.
Als je telefoon wat ouder is, kun je duidelijk merken dat je batterijcapaciteit terugloopt. Goedkopere Android-smartphones hebben vaak een iets minder grote batterij. Wat de oorzaak ook is, niets is zo vervelend als de hele dag door moeten opladen of als je smartphonebatterij opeens leeg is. Daarom hebben we wat tips gevonden om iets meer plezier uit je batterij te halen. Want sommige apps kunnen behoorlijk energie slurpen en sommige functies binnen Android zijn ook niet erg energievriendelijk.
Vrijwel alle aanbieders van VPN-diensten hebben een app die je op je Android smartphone kunt gebruiken. Toch kan het best lastig zijn om de beste VPN te kiezen. Want het gaat niet alleen om ondersteuning voor je Android device, maar ook om de snelheden die je op een VPN-verbinding kunt behalen en de stabiliteit. Daarnaast is het vaak ook mogelijk met een VPN-verbinding bepaalde geo restricties te omzeilen. Zo kun je via een buitenlandse server bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix bekijken.
Het is vervelend, maar een regelmatig voorkomend probleem: je kunt opeens geen sms’jes meer sturen via je Android-telefoon. Hoe kan dat precies? En nog belangrijker: hoe los je het op? We hebben een paar praktische tips voor je om deze problemen op te lossen.
Voor je Android smartphone zijn er heel wat leuke spellen die je kunt spelen. Welke spelen het meest geschikt zijn, is afhankelijk van welk toestel je hebt, de specificaties en je eigen persoonlijke voorkeuren. Vind je het leuk om achter aliens aan te rennen of wil je juist een complexe puzzel oplossen? Het kan allemaal, want in de Play Store is er genoeg leuks te vinden. We hebben een overzicht gemaakt van de leukste spellen voor je Android toestel.
Op je Android telefoon van tijd tot tijd je cache geheugen legen is erg verstandig.
Je telefoon wordt traag, apps reageren niet, je telefoon wordt warm of loopt gewoon helemaal vast. Heel vervelend, maar hoe zorg je er nu voor dat je telefoon het gewoon weer goed doet? Android verzamelt allemaal gegevens om apps goed te laten werken. Dat gebeurt in wat we noemen: ‘de cache’, oftewel virtueel geheugen. Regelmatig je cache legen is dan ook een goed idee om je telefoon optimaal te laten werken. Waarom, en hoe werkt dat precies?
Sinds een paar weken heb je een nieuw toestel en opeens is je telefoonrekening veel hoger. De oorzaak: het dataverbruik van je smartphone. Of je ziet opeens aankopen op je telefoonrekening staan, die je zelf niet hebt gedaan. Dan is de kans groot dat iemand die de toegang heeft tot je telefoon, zoals je kinderen, de ongeoorloofde aankopen hebben gedaan. In ieder geval loont het om uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn.
Nieuwe Android updates door Google, wanneer kun je deze verwachten?
Wanneer er net een nieuwe Android versie is uitgebracht, komen de eerste geruchten over de volgende versie alweer online. Als Android-fanaten verheugen we ons allemaal op de toekomstige functies, maar het lijkt altijd zo lang te duren voordat de volgende versie volgt. Soms zit er wel een jaar tussen. Waarom duurt dat toch zo lang? Wat spoken ze daar uit bij Google? Een kijkje in de keuken van Google: van idee tot Android update.
Start je Android telefoon niet meer op? We leggen je uit hoe je Android telefoon kunt unbricken.
Kun je je Android smartphone niet meer opstarten nadat je hebt geprobeerd de ROM te flashen of is een rootpoging fout gegaan? Dan is de kans groot dat je telefoon nu ‘bricked’ is. Dat houdt in dat je telefoon onbruikbaar is, en dat waardevolle gegevens niet meer toegankelijk zijn. Natuurlijk wil je dan weten of dat nog valt te repareren. Goed nieuws: in de meeste gevallen kun je je Android-toestel zelf weer aan de praat krijgen!
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek android (besturingssysteem), gesorteerd op meest gelezen. In deze rubriek bevinden zich in totaal 63 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.