Back to Top

WhatsApp berichten: vijf handige tips - androidtoestel.nl

Verzend jij regelmatig WhatsApp berichten? Ervaar je problemen zoals berichten die niet aankomen of wil je weten hoe je deze berichten kunt bewaren, printen of doorsturen? Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe alles werkt. Ga aan de slag met onze vijf handige tips.

Tip 1. Whatsapp berichten komen niet aan, wat nu?

Je verzendt een bericht maar ziet dat deze niet aankomt. Dit is herkenbaar aan het enkele vinkje achter het bericht. Wat kan er aan de hand zijn?

 • Bekijk eerst of je verbinding maakt met het internet. Dit kan een wifi netwerk of via mobiele data zijn. Controleer of de vliegtuigstand uit staat.
 • Heeft de contactpersoon jou geblokkeerd? Ook in dit geval komt het bericht niet aan. Een blokkade herken je aan het niet aankomen van je bericht en het niet zichtbaar zijn van profielfoto, status of laatst gezien.
 • Misschien heeft jouw contactpersoon een ander telefoonnummer. Probeer op een andere manier contact op te nemen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Tip 2. Je berichten binnen WhatsApp bewaren of printen

Maak een back-up van jouw chatgeschiedenis en bewaar al jouw WhatsApp berichten. De applicatie maakt dagelijks een back-up en slaat deze op in het geheugen van je Android toestel. Afhankelijk van jouw instellingen is een back-up ook terug te vinden in Google drive. Zo maak je een handmatige back-up:

Ga naar WhatsApp à  instellingen, chats à  chat back-up. Via deze optie maak je een back-up van al jouw gesprekken.

WhatsApp gesprekken bewaren of uitprinten? Open het individuele gesprek en tik op de menuknop. Selecteer ‘meer’ en ga naar ‘chat e-mailen’. Er wordt een e-mail met chatgeschiedenis naar jouw e-mailadres verzonden. Van hieruit kun je het Whatsapp gesprek uitprinten. Bevindt zich een printer in jouw wifi-netwerk, dan kun je het gesprek hier rechtstreeks naartoe sturen en uitprinten.

Tip 3. Je WhatsApp berichten doorsturen

Heb je een leuk of informatief gesprek dat je naar iemand wilt doorsturen? Dit doe je heel eenvoudig vanuit WhatsApp zelf:

 • Open het Whatsapp gesprek
 • Tik op het bericht dat je wilt doorsturen
 • Het bericht krijgt een blauwe balk
 • Tik nu bovenaan op het pijltje naar rechts
 • Selecteer een contactpersoon en klik op doorsturen (groene pijl)

Het doorsturen van foto’s werkt op dezelfde manier. Het is ook mogelijk om meerdere berichten tegelijkertijd door te sturen.

Tip 4. Definitief berichten verwijderen

Wil je bepaalde berichten in het gesprek niet meer terugzien? Je kunt berichten definitief verwijderen, ongeacht of jij of de ander dit verzonden heeft. Selecteer het bericht en tik hier lang op. Het bericht krijgt een blauwe balk. Tik nu bovenaan op het prullenbak icoontje. Het bericht is definitief verwijderd maar wel nog zichtbaar voor de ander.

 

Tip 5. Berichten binnen WhatsApp terugtrekken na verzenden

Heb je na het verzenden van een bericht spijt? Binnen 1 uur en 8 minuten kun je het bericht terugtrekken na verzenden. Dit doe je volgens deze stappen:

 • Tik iets langer dan normaal op het bericht dat je wilt terugtrekken
 • Het geselecteerde bericht krijgt een blauwe Balk
 • Tik bovenaan op het prullenbak icoontje en kies voor verwijderen voor iedereen

Het bericht is verwijderd en niet meer zichtbaar voor jou of de ontvanger. Er verschijnt nu een melding: dit bericht is verwijderd. De ontvanger ziet deze melding ook.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ