Back to Top

Huawei P20 Lite in Nederland verkrijgbaar - androidtoestel.nl

Sinds deze maand is de Huawei P20 Lite in Nederlandse winkels verkrijgbaar. Dit nieuwste toestel valt op dankzij het design met notch, dat veel weg heeft van de iPhone X. Met een dubbele camera, 64 gigabyte opslagruimte en 4 gigabyte werkgeheugen biedt de Huawei P20 Lite een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Lite is de jongste telg van de P20 familie. Het merk werkt ook aan de gewone Huawei P20 en Huawei P20 Pro, die iets later in Nederland verkrijgbaar zijn. De Lite versie beschikt over minder krachtige hardware maar is een prima instapmodel voor Huawei liefhebbers.

Kirin 659 chip

De P20 Lite wordt aangedreven door de Kirin 659 chip, de lichtere versie van de Kirin 970 die zich in de Mate 10 bevindt. De Kirin 659 chip mag dan wel iets verouderd zijn, toch scoort deze qua prestaties ruim voldoende.

De processor wordt gecombineerd met 4 GB RAM geheugen. Dit komt overeen met het standaard geheugen dat in de meeste Android toestellen terug te vinden is. Het voordeel van 4 gigabyte RAM is dat het minder energie verbruikt, waardoor de accu langer meegaat. De standaard opslag van 64 gigabyte is met behulp van een micro sd-kaart uitbreidbaar tot 256 gigabyte.

Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning

Net als alle moderne smartphones is ook de Huawei P20 Lite uitgerust met vingerafdrukscanner. Hiermee is het mogelijk om veilig in te loggen op het toestel zelf of binnen verschillende apps. Nieuw is gezichtsherkenning, iets dat een extra beveiliging toevoegt en alleen op de nieuwste smartphones is geïntegreerd.

Het toestel beschikt over een dubbele camera, geschikt voor het maken van foto's met een duidelijk scherpte-diepte effect. De selfie camera aan de voorkant is voorzien van night vision technologie. Hiermee is het mogelijk om zelfs in donkere omstandigheden duidelijke selfie te maken.

Design en prijs

Huawei gaat mee met de nieuwste ontwikkelingen en heeft de p20 Lite voorzien van inkeping of notch. De voorkant is schermvullend, het scherm heeft een afmeting van 5,84 inch en een mooie resolutie van 2082 X 1080 pixels. Het toestel draait op Android 8 Oreo en wordt automatisch voorzien van updates.

Verder vinden we op dit toestel een USB-c aansluiting en koptelefooningang. De Huawei P20 Lite is verkrijgbaar in het zwart of blauw. De adviesprijs ligt op €369. In combinatie met een abonnement wordt dit toestel tegen een lagere prijs aangeboden.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ