Back to Top

Motorola of Samsung: de verschillen vergelijken - androidtoestel.nl

Vergelijk nu de verschillen tussen Motorola en Samsung smartphones. Op het gebied van Android toestellen heb je ontzettend veel keuze. Een aantal merken springen hier met betrekking tot kwaliteit bovenuit. Motorola of Samsung, welke van deze twee merken is beter? Het is een beetje lastig om een vergelijking te maken want beide hebben ze voor- en nadelen. Uiteraard zijn er ook overeenkomsten, naar verschillen. In dit artikel lees je daar alles over.

Over het merk Motorola

Het bedrijf Motorola is een grote Amerikaanse onderneming die zich richt op communicatietechnologie. Motorola is in 1928 opgericht. In 2011 werd de mobiele telefonie tak opgesplitst naar Motorola Mobility. Wat velen niet weten is dat Motorola in datzelfde jaar is overgenomen door Google Inc, waarbij de telefoon divisie in 2014 weer werd doorverkocht aan Lenovo.

Het bedrijf Lenovo produceert smartphones onder de merknaam Motorola. Hier is in principe niks aan veranderd.

Dit is Samsung

Iedereen kent de Samsung Group wel, moederbedrijf van verschillende onderdelen. Samsung is in 1969 opgericht en gevestigd in Zuid-Korea. Ze zijn voornamelijk bekend van de kwalitatieve smartphones. Een Samsung koop je in verschillende series waaronder de vlaggenschepen (S-serie), het middensegment (A of M) en de budget toestellen (ook A, F en de oudere J).

Motorola of Samsung, een lastige keuze

Moet je nu voor Motorola of Samsung gaan? Sommige mensen zweren bij Amerikaanse bedrijven, maar Samsung uit Zuid-Korea heeft een naam hoog te houden. Het is een van de beste smartphonemerken wereldwijd. Dit maakt de keuze tussen Motorola of Samsung er niet makkelijker op. Om toch te kunnen vergelijken nemen we er twee nieuwere toestellen bij. Laten we eens gaan kijken hoe ze presteren.

De vergelijkingsmodellen

Om goed te vergelijken tussen Motorola en Samsung nemen we er twee uitstekende toestellen bij. Ze moeten qua prijs een beetje bij elkaar liggen, dat is het eerlijkste. Daarom pakken we de Motorola Razr uit 2020 en de Samsung S20, ook uit 2020. Beide toestellen zijn in 2021 verkrijgbaar voor een prijs van € 750-€ 799.

Het uiterlijk van de Motorola of Samsung

Het is even wennen want de Motorola Rarz is opvouwbaar. Je kunt hem twee keer zo klein maken door hem dubbel te vouwen. Eenmaal dubbelgevouwen zie je een klein schermpje met de belangrijkste meldingen verschijnen. Het design ziet er dus modern uit. De onderkant van het toestel loopt een beetje gebogen en heeft een bredere schermrand, dit maakt hem alleen maar stijlvoller. Dit toestel is 6,2 inch groot.

Dan de Samsung Galaxy S20. Ook deze heeft een 6,2 inch scherm. Je kunt hem niet opvouwen. Wel is het toestel helemaal schermvullend, er zijn dus geen randen aanwezig. Hierdoor heeft de Samsung een schermafmeting van 1440 x 31200 pixels. Bij de Motorola Rarz is dit een stuk minder, maar dat heeft weer met die schermranden te maken. Beide hebben hier hun voor- en nadelen een: geheel schermvullend (Samsung) of opvouwbaar (Motorola).

Bescherming tegen water en stof

De meeste moderne smartphones zijn goed beschermd tegen water en stof. De Samsung S20 voldoet aan deze verwachting en is IP68 gecertificeerd. De Motorola Rarz heeft deze certificering niet. Wel heeft deze een waterafstotende coating, maar wanneer het toestel in het water valt dan is hij zo lek als een mandje. Op dit gebied wint het Samsung toestel.

De kracht van de processor

Is de Motorola of Samsung krachtiger? De processor bepaalt dit, daarom is dit een belangrijk onderdeel. Samsung heeft bij de Galaxy S20 voor een Exynos 990 processor met 8 GB werkgeheugen gekozen. Bij de Motorola Rarz gaat het om een Qualcomm SM7250 Snapdragon processor, ook weer met 8 GB ram geheugen.

Misschien zeggen deze dingen je niet zoveel, daarom kijken we even naar de processor test (prestatietest). In de Geekbech test scoort de Samsung S20 12.557 punten. De Motorola Rarz doet het Geknecht wat slechter. Zo is de snelheid van de processor wat trager, heeft hij een oudere Bluetooth versie en maakt video-opnamen tot 4K en niet tot 8K zoals bij de Samsung processor.

Een extra punt voor de Samsung op het gebied van processor en prestaties.

Specificaties met betrekking tot de fotocamera’s

Je koopt tegenwoordig niet alleen een smartphone om mee te bellen maar ook om online te gaan en foto’s en video’s te maken. Daarom zijn de specificaties van de fotocamera’s ook erg belangrijk. De Samsung Galaxy S20 heeft een triple hoofdcamera. Dit betekent drie lenzen waarvan de telelens een resolutie van 64 MP heeft. De selfiecamera heeft een enkele 10 MP lens. Dit zijn zeer goede specificaties.

Over naar de Motorola Rarz. Deze valt met betrekking tot de camera beduidend tegen. Aan de achterzijde een enkele lens van 48 MP. Aan de voorzijde vind je de selfiecamera, ook weer een enkele lens met een resolutie van 20 MP. De resoluties zijn wel goed, maar met een enkele lens maak je geen foto’s met scherptediepte. De foto’s die je met de Samsung S20 maakt zien er veel realistischer uit.

Dat je met de Samsung filmt in 8K video kwaliteit, dat is ook een absoluut voordeel. Ook nu weer wint Samsung het.

Conclusie: Motorola of Samsung?

Bij deze twee vergelijkingstoestellen kwam de Samsung S20 als beste uit de bus. Hij is namelijk volledig waterdicht, heeft een schermvullend design, krachtige processor en goede cameraspecificaties. Ook de batterij van het Samsung toestel is krachtiger, iets dat we hierboven niet besproken hebben.

Moet je met hetzelfde budget kiezen tussen Motorola Rarz of Samsung S20, dan is het Samsung toestel een betere keuze. Ga je voor een bijzonder design? Dan kom je toch bij de Rarz uit. Dat je hem op kunt vouwen is natuurlijk heel erg leuk. Ook nog eens praktisch want je hebt een lekkere compacte smartphone bij je.

Hoe het met andere toestellen van deze twee merken zit? Een beetje vergelijkbaar, Samsung toestellen scoren over het algemeen beter. Aan de andere kant vind je bij Motorola veel goedkoper geprijsde smartphones, dat is natuurlijk ook prettig. Kijk dus vooraf naar je wensen en hoe hoog je budget is, dan vind je altijd de juiste smartphone.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ