Back to Top

Verschil tussen Motorola One Vision en One Action: welke is beter? - androidtoestel.nl

Twee Motorola toestellen uit 2019, ze hebben beiden een goede kwaliteit. Wat is dan eigenlijk het verschil tussen Motorola One Vision en One Action? Een heel goede vraag waar we vandaag antwoord op geven. Bekijk de belangrijkste verschillen.

Motorola smartphones

Motorola is geen onbekende op het gebied van smartphones. Ze bestaan al sinds 1928, waarbij het bedrijf in 2011 werd opgesplitst. De mobiele telefonie tak is misschien wel het meest bekend. Elk jaar komt het merk met een aantal nieuwe modellen op de markt. In 2019 zijn de Motorola One Vision en de Motorola One Action uitgebracht. Ze schelen slechts drie maanden van elkaar, daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken. Nu volgen de verschillen tussen Motorola One Vision en One Action.

Dit is het design

Zullen we met het design oftewel de buitenkant beginnen? Beide hebben een 6,3 inch scherm en een plastic frame. De One Vision heeft een voor- en achterkant van glas, terwijl bij de One Action de achterkant van kunststof is. De behuizing is in beide gevallen spatwaterdicht. Dit betekent niet dat ze een duik in het water overleven, wat regendruppels maakt echter niks uit.

Het scherm (touchscreen) is bij beide smartphones hetzelfde. Er is gekozen voor een LTPS IPS LCD display. Een hele mond vol, maar wat betekent het nu? Een IPS LCD scherm heeft veel pixels in een kleine ruimte, waardoor de beelden haarscherp zijn. Dit is beter dan een normaal LCD- of amoled scherm.

Zit er dan geen verschil in schermhelderheid tussen deze twee toestellen? Nee, hier hoef je niet echt naar te kijken.

De fotocamera’s voor en achter

Wat is het toch leuk om met je smartphone foto's en filmpjes te maken. Dit kan gelukkig met de One Vision of One Action. Nu zie je wel verschil tussen deze twee toestellen. Eerst de One Vision: deze heeft een dual camera met twee lenzen (dieptesensor). De beste lens heeft een resolutie van 48mp. Verder is er ook een enkele 25mp selfiecamera aanwezig.

De One Action is uitgerust met een triple hoofdcamera. Deze heeft dus 3 lenzen waaronder een groothoeklens en dieptesensor. De resolutie van de beste lens bedraagt 16mp, wat natuurlijk iets minder is dan bij de One Vision. Doordat het hier om een triple camera gaat is het resultaat op de eindstreep wel beter. Dit model heeft een enkele 12mp selfiecamera, de kwaliteit hiervan is minder dan bij de Motorola One Vision

Processor en werkgeheugen

Alweer geen verschil tussen een Motorola One Vision en One Action. Zowel de processor als het werkgeheugen zijn exact hetzelfde. Je begint je bijna af te vragen waarom Motorola twee nagenoeg dezelfde toestellen heeft uitgebracht. Over de prestaties valt dan ook niet veel te zeggen, de toestellen doen het beiden even goed.

Opslagruimte en uitbreiden van de opslag

Goed, je maakt veel foto's en filmpjes en installeert ook aardig wat apps. Dan is het belangrijk dat je over voldoende opslagruimte beschikt. Die is er gelukkig. De One Vision heeft 128gb opslagruimte. De One Action heeft een vergelijkbare opslagruimte. Wel is er een verschil in de uitbreidingsmogelijkheden. Met een micro sd-kaart maak je de opslagcapaciteit groter. De One Action ondersteunt tot 512gb en de One Vision tot 1tb.

Dit moet je over de accu weten

Ook de accu is een belangrijk onderdeel van een smartphone. Raar maar waar: ook nu weer geen verschil. Ze hebben beiden een 3500mah batterij (li-po). In 3G gesprekstijd gaat de batterij 18,5 uur mee.

Is er echt geen verschil tussen Motorola One Vision en One action?

Het lijkt wel alsof er nauwelijks verschil tussen deze twee toestellen zit. Dat klopt, behalve dan dat je bij de One Vision het geheugen meer kan uitbreiden en dat de One Action een triple hoofdcamera heeft. Hierdoor is het is echt lastig kiezen welk toestel beter bij jou past. misschien helpt het om naar de verkrijgbaar kleuren en prijs te kijken?

De Motorola One Vision koop je in het brons gradiënt of safia gradiënt. Een beetje vreemde benamingen voor toch wel mooie kleuren. Eind 2019 moet dit toestel tussen de €290 en €310 kosten.

Is de Motorola One Action goedkoper?

Ten eerste heb je keuze uit de kleuren blauw, parelwit of Aqua. En de prijs? Tussen de €240 en €265. Hiermee is de One Action goedkoper en je krijgt er ook nog eens een triple hoofdcamera bij. Goed, de resolutie van de lenzen is dan wel minder en misschien merk je dit stiekem wel maar wat niet weet wat niet deert. Heb je dus een beperkt budget, ga dan gerust voor de Motorola One Action. Anders is de One Vision voor jou.

© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ