Back to Top

Kopen van Bitcoins, waar moet je op letten? - androidtoestel.nl

Je hoort steeds meer verhalen van mensen die beleggen in cryptomunten. Vooral Bitcoin is erg populair. Mensen die enorm veel geld hebben verdiend en mensen die minder geluk hebben gehad. Wat zijn cryptomunten precies, hoe werkt het kopen en verkopen ervan? En waar moet je op letten bij het aanschaffen ervan? In dit artikelen zullen we je hiermee helpen.

Hoe werkt het precies?

Bitcoin is een cryptomunt, een virtuele munteenheid dat bestaat uit een bepaalde code. Bitcoin is een gedecentraliseerde munt en is dus niet gehecht aan een bepaald land, of een centrale bank. Het enige nadeel hiervan is dat er geen toezicht is over de beurs van deze cryptomunten. Er zal dus niemand ingrijpen als de beurs ooit zou crashen. Er is een maximaal aantal Bitcoins in de wereld. Deze worden gemaakt door Bitcoins te ‘mijnen’, dit houdt in dat krachtige computers berekeningen uitvoeren. Deze berekeningen maken het mogelijk voor gebruikers om transacties te maken. Dit mijnen wordt steeds moeilijker.

De transacties die worden gedaan, worden genoteerd in een soort virtueel boek, dit noemen ze de blockchain. Deze blockchain is ook niet centraal ergens opgeslagen, maar verspreid over duizenden computers over de hele wereld. Hierdoor is het systeem minder kwetsbaar.

Andere cryptomunten

Bitcoins zijn een vorm van cryptomunten. Hiernaast zijn er nog meer munten, ‘altcoins’ genoemd, die je kunt gebruiken. Niet al deze munten werken hetzelfde als Bitcoin. Daarom is het verstandig je altijd eerst in te lezen over de munt en het bedrijf dat erachter zit. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Er zijn bijvoorbeeld ook altcoins geweest die na een snelle stijging opeens verdwenen, of die in principe oplichterij waren. Zorg dus altijd dat je niet zomaar een cryptomunt koopt, zonder je eerst goed in te lezen.

Hoe koop en verkoop je de munten?

Wil je het toch eens proberen? Dan moet je om te beginnen een goede, betrouwbare plek vinden om de munten te kopen en verkopen. Je maakt dan gebruik van een broker, net als bij kansspelen of geld investeren in aandelen. Via deze broker maak je een ‘wallet’, een digitale portemonnee aan. Hier kun je geld aan toevoegen en munten kopen. Je kunt ook Bitcoins kopen via een app. Het bedrijf achter deze app beheert dan je wallet. Geld stort je via de app en kun je later weer terugstorten op je rekening. Zorg ook hierbij dat je altijd een goede, veilige applicatie gebruikt, van een betrouwbaar bedrijf. Goede bitcoin apps zijn zowel beschikbaar voor Android smartphones als voor Apple iPhones.

Belangrijke vuistregel

De meest belangrijke vuistregel bij het kopen van Bitcoin is dat je geen geld moet investeren dat je niet kunt missen. Dit is eigenlijk hetzelfde als met gokken in het casino, inzetten op sportwedstrijden of beleggen op de aandelenmarkt. De koersen van cryptomunten kunnen erg snel op en neer gaan. Je kunt dus erg snel geld verdienen, maar ook snel alles weer verliezen. Zorg dus dat je altijd veilig en verantwoord te werk gaat. Zo voorkom je vervelende situaties.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ