Back to Top

Xiaomi gaat naar de beurs: goed nieuws voor fans van dit merk - androidtoestel.nl

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi gaat naar de beurs. Het hoopt hiermee ruim 5,3 miljoen euro op te halen. Dit moet de totale waardering op 100 miljard dollar zetten. Hierdoor komt er genoeg geld vrij voor de ontwikkeling van nieuwe toestellen.

Xiaomi behaalde in 2017 een zeer mooie omzet. Dit heeft het bedrijf te danken aan India, waar het Chinese smartphonemerk het ontzettend goed doet. In dit land weet het zelfs concurrent Samsung te verslaan.

 

Beursgang Hong Kong en certificaten China

De beursgang is in Hong Kong gepland. Dit betekent dat Xiaomi in de Hang Seng index wordt opgenomen. Later wil Xiaomi aandelen certificaten in China uitgeven. Hiermee kunnen Chinese beleggers investeren in Xiaomi, ondanks dat deze in Hong Kong genoteerd staat.

De beursgang is goed nieuws voor de smartphonemaker. Met het opgehaalde geld creëert Xiaomi meer budget om nieuwe smartphones te ontwikkelen. Mogelijk kan het geld ook gebruikt worden om een overname te financieren, maar dit blijft even speculeren.

De beursgang zal ook voor meer naamsbekendheid zorgen. Bij een beursnotering neemt het bedrijf een belangrijke positie binnen de smartphonemarkt in. Bovendien vergroot een beursnotering de kans op leningen. Daarnaast heeft het een positief effect op het aantrekken en behouden van personeel. Al met al biedt de beursgang niets anders dan voordelen voor Xiaomi.

 

Ontwikkeling nieuwe smartphones

Liefhebbers van Xiaomi kunnen zich in de handen wrijven. Met een beursnotering zal het bedrijf in aanzien groeien en dit ook willen behouden. Dit betekent zeer waarschijnlijk de ontwikkeling van nieuwe toestellen met geavanceerde specificaties. Concurrenten Samsung en Huawei moeten voortaan goed achteromkijken.

In 2018 heeft Xiaomi een aantal nieuwe toestellen op de markt gebracht. Een hiervan is de populaire Redmi Note 5 Pro. Deze smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 636 processor en beschikt over een 4000 mAh batterij. De dual camera aan de achterkant heeft een mooie meerwaarde. Ook Xiaomi Mi 8 uit mei 2018 is een geliefd toestel. Hierbij vinden we een Snapdragon 845 octa core processor. Met een bescherming van Corning Gorilla Glass 5 is dit een van de betere toestellen. Ook nu weer een dubbele camera aan de achterkant. Xiaomi weet wat belangrijk is.

Andere toestellen uit 2018 zijn de Redmi 6 Pro en Redmi Note 5. Ook de Mi2, Remi S2 en Redmi 6 komen uit 2018. Niemand die kan zeggen dat Xiaomi stilzit. Dit belooft nog heel wat voor de toekomst.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ