Back to Top

Handige tips voor als je binnenkort gaat vliegen - androidtoestel.nl

Ga je binnenkort vliegen, misschien wel voor het eerst, en is het stressen of alles wel goed komt? Dan hebben we wat handige tips, en kun je met je Android smartphone alvast wat voorbereidingen treffen. Zo zijn er verschillende apps die het vliegen een stuk gemakkelijker maken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van apps om uit te vinden waar op Schiphol je precies moet zijn of wat je mee mag nemen op de vlucht. Daarnaast is het aan te raden om je Android smartphone nog altijd in vliegtuigmodus te zetten. Je hoort deze omroep meestal vlak voordat het vliegtuig gaat opstijgen.

De beste tips voor een fijne vlucht

Schiphol is een stad op zichzelf. Het kan daardoor best lastig zijn om er je weg te vinden. Ook als je via andere luchthavens vliegt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Twijfel je bijvoorbeeld of je wel water mee mag nemen in het vliegtuig, of dat een bepaald medicijn eerst toestemming vereist? Dan is de Douane Reizen-app zeker een uitkomst. En dankzij de Google Wallet raak je nooit meer je boardingpass kwijt, zodat je relaxt op de gate kunt wachten totdat het boarden begint.

Maak gebruik van de Douane Reizen-app

Jarenlang was er reclame voor op de televisie: de ‘handige Douane Reizen-app’. En inderdaad, die app is best handig. Als je de app start, krijg je meteen de vraag waar de reis naartoe gaat. Nadat je deze informatie hebt gegeven, krijg je meteen een lijst van dingen die je wel en niet terug mag nemen naar Nederland. Daarnaast krijg je ook aanvullende informatie te zien over de regels op je bestemming. De Reizen-app heeft verder ook een rekenmachine, zodat je de vreemde valuta gemakkelijk om kunt rekenen. Daarnaast is er ruimte voor het opslaan van foto’s. Heel handig als je moet kunnen aantonen dat je die tweede smartphone niet in New York hebt gekocht. Als je dat namelijk niet kunt aantonen, is de kans aanwezig dat je nog een keer belasting moet betalen.

Installeer de app van Schiphol

Verdwaal je wel eens op Schiphol? Je bent niet de enige. Gelukkig is dat niet meer nodig dankzij de Schiphol-app. Met deze handige app krijg je meteen instructies waar je gate precies is. Je ziet een plattegrond waarop precies staat aangegeven waar je nu staat en waar je heen moet lopen. Je kunt het vergelijken met een Google Maps voor Schiphol. Verder krijg je in de app ook meteen de meest actuele vertrektijden te zien en kun je gemakkelijk je vlucht opzoeken.

Het kan natuurlijk gebeuren dat de gate wijzigt of dat je vlucht later vertrekt. In zo’n geval krijg je meteen een notificatie binnen, zodat je altijd op de hoogte bent van de veranderingen. Daarnaast zijn ook de wachttijden inzichtelijk. Zo weet je precies of je lang moet wachten. Veel andere luchthavens in Nederland hebben geen eigen app.

Voeg je instapkaart toe aan Google Wallet

Sta je op het vliegveld bij het boarden ook altijd te klungelen met je boardingpass en vliegticket? Een goede manier om deze te bewaren is tussen je paspoort. Maar als je een ID-kaart hebt, is dat minder gemakkelijk. Je kunt dankzij Google Wallet alle informatie gemakkelijk op één plek opslaan. Op die manier raak je je boardingpass nooit meer kwijt en scheelt dat een hoop stress. Houd er wel rekening mee dat een boardingpass iets anders is dan een vliegticket. Het vliegticket gebruik je aan de balie, je boardingpass heb je nodig om door de security te komen en dien je ook te laten zien als je in het vliegtuig wilt stappen.

Wil je een vliegticket toevoegen aan je Google Wallet? De meeste airlines ondersteunen dit.

  • Koop een vliegticket;
  • Je krijgt een bevestiging van je ticket;
  • Klik op de melding ‘Toevoegen aan Google Wallet’;
  • Tik op ‘Toevoegen’.

Daarna is je vliegticket al toegevoegd aan je Google Wallet. Je boardingpass kun je niet meteen toevoegen. Je krijgt de pass pas als je bent ingecheckt. Dat kan meestal een paar dagen van tevoren. Als je bent ingecheckt, kun je de boardingpass op dezelfde manier toevoegen. Sta je op het vliegveld en wil je snel je boardingpass gebruiken? Volg dan deze stappen:

  • Ontgrendel je telefoon;
  • Houd de achterkant van de telefoon tegen de lezer;
  • Je ziet een blauw vinkje als je boardingpass is goedgekeurd.

Het kan voorkomen dat je je boardingpass niet ziet. Je kunt dan Google Wallet openen en omhoog scrollen om je boardingpass te vinden. Vervolgens kun je op de boardingpass tikken en laat je de streepjescode of QR-code zien aan de medewerker aan de gate. Handig: zorg ervoor dat je ook een papieren boardingpass op de luchthaven print. Mocht het met je Androidtoestel niet lukken, dan kun je altijd nog terugvallen op het good-old stukje papier.

Download de app van je luchtvaartmaatschappij

Een andere handige app op je smartphone is de app van je vliegmaatschappij. In deze apps vind je meer informatie over je reis, maar vind je ook je instapkaart en ticket terug. Met sommige apps kun je je reis op het laatste moment nog uitbreiden, bijvoorbeeld door de stoel te veranderen of een taxi naar het hotel te boeken. Onder meer de apps van easyJet, KLM, Transavia en Vueling zijn beschikbaar in de Google Play Store.

Zet je smartphone in vliegtuigmodus als dat moet

Als je in het vliegtuig bent ingestapt, begint het vliegtuig te taxiën. Tijdens het rijden houdt de gezagvoerder een praatje. Meestal krijg je dan te horen dat je de vliegtuigmodus moet activeren op je smartphone. Zo kun je voorkomen dat je smartphone probeert verbinding te maken met het mobiele netwerk en kan deze niet storen op de apparatuur in het vliegtuig.

Om op Android je smartphone in vliegtuigmodus te zetten, kun je het volgende doen:

  • Ga naar de Instellingen;
  • Klik op ‘Netwerk & Internet’;
  • Zet ‘Vliegtuigmodus’ aan.

Op sommige vluchten is er WiFi aan boord. Als je vliegtuigmodus gebruikt, wordt WiFi ook uitgeschakeld. Deze mag je weer inschakelen, zodat je op de vlucht draadloos kunt internetten. Let op: dit is niet altijd gratis.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ