Back to Top

Betalen met je Samsung telefoon: de werking - androidtoestel.nl

Mobiel en contactloos betalen is helemaal de trend. Dit doe je gewoon met je smartphone, hoe gemakkelijk wil je het hebben? Betalen met je Samsung telefoon is even wennen maar wanneer je het eenmaal doorhebt wil je niets anders meer. Ontdek hoe betalen met je Samsung telefoon werkt.

NFC chip in de smartphone

Betalen met je Samsung telefoon werkt via een NFC chip. NFC staat voor Near Field Communication en is een draadloze communicatietechniek die je al heel wat jaren in smartphones tegenkomt. De kans is dan ook heel groot dat jouw Samsung telefoon voorzien is van een NFC chip, zelfs wanneer het een wat ouder toestel betreft.

Je moet wel iets over de NFC chip weten: deze werkt op een afstand tot ongeveer 10 cm. Dit betekent dat je de Samsung telefoon tegen of bijna tegen het pinapparaat of het communicatieapparaat moet houden. Dit lijkt misschien lastig maar het verhoogt wel de veiligheid: zo kunnen anderen op afstand de communicatie niet onderscheppen.

Betalen met je Samsung telefoon: dit heb je nodig

Wanneer je met je Samsung telefoon wil betalen heb je natuurlijk een werkende smartphone nodig. Dat is al één ding, maar er is nog niet dat je nodig hebt. Je maakt namelijk gebruik van de bankieren app. Het is belangrijk om deze op je smartphone te installeren en in te stellen. Pas dan kun je gebruik maken van betalen met je Samsung telefoon.

Nagenoeg alle Nederlandse banken doen mee aan contactloos betalen. Dit zijn onder andere de Rabobank, ABN AMRO, ING en SNS. Natuurlijk zijn er nog veel meer deelnemende banken. Twijfel je of je via jouw bank met je Samsung smartphone kunt betalen? Neem dan contact op met je eigen bank of contactpersoon.

Zo werkt het

Bij veel banken kun je tot een bedrag tot € 25 zonder pincode betalen. Je houdt dan alleen je smartphone tegen het pinapparaat: je hoeft geen pincode in te voeren. Bij hogere bedragen moet je wel je pincode invoeren. Je krijgt hier vanzelf een melding van. Het gaat om de pincode die je vooraf in de bankieren app hebt ingesteld. Het gaat dus niet om de pincode van je betaalpas.

Wat kost betalen met je Samsung toestel?

Bij sommige banken betaal je voor mobiel betalen tussen de € 0,50 en € 1 per maand. Andere banken brengen geen kosten en rekening. Houd er rekening mee dat een bank uiteindelijk altijd kosten kan gaan rekenen of de kosten kan verhogen. Hier wordt tijdig over gecommuniceerd. Gelukkig vallen de maandkosten wel mee en is betalen met je Samsung toestel betaalbaar.

Is mobiel betalen onveilig?

Niet iedereen vindt betalen met de Samsung telefoon even prettig. Voor sommigen voelt het onveilig aan, vooral wanneer je dit nog nooit hebt gedaan. Toch is betalen met je smartphone ontzettend veilig. Een smartphone bevat namelijk geen magneetstrip en kan hiermee niet gekopieerd of gescand worden. Bovendien verklein je de kans dat iemand je pincode afkijkt: je draait gewoon met je smartphone van anderen weg. Dit kun je met een pinapparaat natuurlijk niet doen.

Nog een voordeel is dat je zeker weet dat er niet met het pinapparaat geknoeid is. Het gebeurt namelijk wel vaker dat er aan het pinapparaat gesleuteld is waardoor pincodes van betaalpassen worden afgelezen. Met mobiel betalen via je smartphone ontloop je dit.

Let op in drukke steden

Toch heeft betalen met je Samsung smartphone (of een ander merk) ook wat nadelen. Zo is het mogelijk om je digitaal te ‘zakkenrollen’. Hierbij houden criminelen een contactloos pinapparaat tegen je smartphone. Dit wordt vooral in drukke winkelstraten gedaan.

Gelukkig hebben veel bankieren apps een beveiliging ingebouwd. Betalen met je smartphone kan alleen wanneer het scherm van je toestel aanstaat. Houd er echter rekening mee dat het scherm van je toestel, wanneer je deze gebruikt en weer opbergt, nog enige tijd aan blijft staan. Kies daarom voor een korte schermvergrendeling of zet het scherm handmatig uit.

Contactloos betalen met een algemene betaalapp

Betalen met je Samsung telefoon kan ook via een algemene betaalapp. Dit is een applicatie die niet gebonden is aan een specifieke bank. Denk maar eens aan de razend populaire Tikkie app. Zorg altijd dat je de echte applicatie installeert, doe dit rechtstreeks vanuit de Google Play store of de iPhone store.

Betaal alleen wanneer je de ontvanger ook vertrouwt. Klik nooit zomaar op links met betaalverzoekjes maar controleer de echtheid hiervan. Zo maak je betalen met je telefoon een stuk veiliger.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ