Back to Top

Pinterest koppelen aan Instagram, kan dat eigenlijk wel? - androidtoestel.nl

Je hebt tegenwoordig de keuze uit heel veel social media platformen. Pinterest koppelen aan Instagram, wat is er mogelijk? Je moet weten dat deze twee social media niet bij elkaar horen. Toch kun je Instagram berichten op Pinterest bewaren.

Over Pinterest en Instagram

Pinterest is in 2010 opgericht. Het gaat hier om een digitaal prikbord waarbij je afbeeldingen pint. Instagram werkt op een heel andere manier: hierbij deel je foto’s of video’s. Instagram bestaat ook sinds 2010 en maakt onderdeel uit van het bedrijf Facebook Inc. Pinterest en Instagram zijn dus even oud maar staan helemaal los van elkaar.

Pinterest koppelen aan Instagram kan niet

In feiten zijn Pinterest en Instagram twee concurrerende social mediaplatformen. Deze twee kun je helaas niet aan elkaar koppelen. Het is dus niet mogelijk om iets op Instagram Pinterest te plaatsen en dit automatisch op je Instagram account te laten verschijnen. Of andersom, dat werkt ook niet.

Of dit in de toekomst wel mogelijk is? Dat is natuurlijk nog niet te zeggen. Voorheen had ook niemand gedacht dat Instagram ooit opgekocht zou worden door Facebook Inc. Misschien dat Pinterest en Instagram ook ooit samengaan.

Instagram foto’s op Pinterest pinnen

Heb je leuke foto’s op Instagram staan? Deze kun je ook heel eenvoudig op je Pinterest account pinnen (bewaren). Dit moet wel handmatig. Zo werkt het om een Instagramfoto op Pinterest vast te zetten:

  • Ga naar de afbeelding op Instagram
  • Tik rechtsboven op de drie puntjes
  • Selecteer de optie delen met
  • Kies voor kopiëren (link kopiëren)
  • Open je Pinterest account
  • Ga naar je persoonlijk profiel
  • Tik op het kruisje
  • Tik op link gekopieerd

Selecteer nu het bord waarop je de afbeelding wil pinnen. Tip: maak een speciaal Instagrambord aan, zo vind je de afbeeldingen makkelijker terug. Bovenstaande methode is misschien wat omslachtig maar de enige goedwerkende manier om Instagram foto’s op Pinterest te pinnen.

Via een applicatie

Ook handig. Maak gebruik van de applicatie Tailwind. Hiermee plan je Instagram foto’s of pins in. Zo kun je tegelijkertijd gebruik maken van Instagram en Pinterest. Zie het als een koppeling via een derde app.

Gebruik Instagram en Pinterest ook zakelijk

Zowel Instagram als Pinterest zijn fantastische manieren om jezelf zakelijk te profileren. Maar ook voor een influencer is dit het meest geschikte platform. Gebruik bovenstaande methode: plaats eerst een foto op Instagram en pin deze vervolgens op Pinterest. Het voordeel van Pinterest is dat je een link aan afbeeldingen mee kunt geven, iets dat op Instagram niet lukt.

Dankzij Pinterest zie je je Instagramaccount groeien. Kun je deze twee platformen nog meer zo goed mogelijk zakelijk inzetten? Door op Pinterest je Instagram foto’s te categoriseren breng je ze onder in verschillende borden met hun eigen onderwerp, bijvoorbeeld testen of producten, tips en inspiratie.

Gebruik Pinterest voor Instagram

Pinterest is razend populair voor het bewaren van afbeeldingen, deze vallen allemaal in bepaalde categorie. Bekijk op Pinterest wat het meest populair is. Gebruik je bevindingen om je Instagram account te laten groeien. Dit doe je met de meest populaire afbeeldingen en hashtags die je op Pinterest tegenkomt.

Instagram groeit harder dan Pinterest

Je kunt Pinterest niet aan Instagram koppelen (of andersom). Twijfel je tussen deze twee: Instagram heeft veel meer gebruikers. In 2020 heeft het een groei van 14% meegemaakt: 5,6 Nederlanders hebben een Instagramaccount. Pinterest is in 2020 slechts 1% gegroeid en heeft op dat moment 3,5 Nederlandse gebruikers.

Mocht je dus niet kunnen kiezen dan is het zeker zinvol om een Instagram account aan te maken: hiermee bereik je meer mensen. Ook is de kans groter dat je op Instagram meer vrienden of bekenden tegenkomt. Blijf Pinterest de komende tijd wel goed in de gaten houden, je weet nooit of het door zal groeien. Ondertussen wint ook TikTok aan terrein: dit platform is in de periode 2019-2020 maar liefst 8% gegroeid.

© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ